!! navupdate !!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
DeLi_ZaL
02-02-2005, 07:13   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj

Öncelikle selam arkadaşlar.. ben bu foruma ilk defa yazan bir userim,
googlede arattım "navupdate" yi buranın adresi çıktı karışıma,
bu konu hakkında bir kaç gün önce yazdıklarınızı okudum..
ve gülesim geldi. Aynı sorun bendede var 3,5 gündür falan, sanmayın size güldüm!
navupdate benimde bildiğim kadarıyla Norton Anti Virus tarafından çalışan
bir program ama bu bizdekinin Norton ile bir alakası yok ne uzakdan nede yakından.
nasıl oluyor o iş diye soracak olursanız..
Ben virus programı kullanmaya gerek duymayan biriyim.
Notron antivirusun N si bile yok benim bilgisayarımda.
işin ilginci bu program görev yöneticisinde çalışınca hemen hemen explorerin
kapladığı kadar bellek harcıyor ve internet kullanımını resmen "0" dereceye düşürüyor.
programı bilgisayarda aratıyorum ama bulamıyor boyle bir dosya
ne regedit'de nede başka bir yerde.
Ghostladım bilgisayarı gene geldi,
Formatladım bilgisayarı gene geldi,
Fdisk cektim bilgisayara gene geldi,
Windowsu update etmeyim oldugu gibi kalsın dedim gene geldi...
gene geldi.. geldide geldi.
Ben bu dosyadan bıktım eğer burda bu olaydan nasıl
kurtulacagımı bilen bir arkadas varsa lütfen yardımcı olsun..
Yokda ben tımarhaneye pcde çöplüğe doğru yol alacak: )
Okuyan arkadaşlara tşk ederim yardımlarınızı bekliyorum..

cico
02-02-2005, 11:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

antivürüs programı kullanmıyorum diyosun. o kadar formatla fdisk le uğraşacağına bi antivürüs programı deneseydin. kaspersky veya trend micro pc cillin internet security 2005 olabilir.

cico
02-02-2005, 11:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

http://www.symantec.com/search/ burada virüsler seçeneğini işaretle ve navupdate.exe yi ara.
Biraz ingilizcen varsa eminim çok işine yarayacak.

Son Düzenleme: cico ~ 02 Şubat 2005 11:47
DeLi_ZaL
02-02-2005, 22:53   |  #4  
OP Üye
53 mesaj

Cico dostum, ben anti virus programlarinida denedim ama hic biri oyle bir sey bulamadi. Panda denedim Norton denedim Pc Cilin denedim EZ denedim bende hangisi varsa tek tek yükledim denedim ama hic bir sey bulamadı ne virus var nede baska bir sey, ama pc yi her actıgımda o dosya acılıyor internetin icine ediyor.. altından kalkamadım o yüzden yazmayı tercih ettim yinede tskler kolay gelsin.

cico
03-02-2005, 00:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

sen verdiğim link de arattınmı orada dosyadan nasıl kurtulacağından da bahsediyor olması lazım.

DeLi_ZaL
03-02-2005, 06:54   |  #6  
OP Üye
53 mesaj

kardes valla arattım ama oyle bir sey bulamadı, bide gözümden kacan bir sey olmus.. dosyanın adı navupdate.exe deilde navupdaterx.exe imis, ama genede aynı şekilde ne bilgisayarda boyle bir dosya mevcut nede virus programı bulabiliyor bela oldu kaldı başıma: )

DeLi_ZaL
07-02-2005, 08:30   |  #7  
OP Üye
53 mesaj

Benim sorunum hala çare bulmuş deil arkadaşlar.. MsConfig yaptım başlangıçtan kaldırdım ama hala etkilemiyor. MsConfig de dosyanın bulundugu yer yazıyor ama ben ulaşmayı beceremedim.. yeri:
"HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" bu şekilde göretiyor.
Ben bi türlü bulamadım bu "navupdaterx.exe" dosyasını.. yardım beklemeye devam ediyorum.
TŞKLER.

J.C. Denton
08-02-2005, 12:06   |  #8  
Taze Üye
5 mesaj

Selamlar :)

Ben sorunu cozebildim Allah'a şükür. Bu dosya ile ilgiliSymantec e mail atmistim, daha sonra adamlar bana bir mail attilar. Ve konu uzerinde calistiklarini bir cozum urettiklerini soylediler. Netekim Norto İnternet Security 2005 programini update ettikten sonra, daha kurar kurmaz update i, navupdate.exe ile yine nav ile baslayan bir baska exe nin w32. bilmem bisey (lutfen kusura bakmayin aradan zaman gectigi icin hatırlayamıyorum) in dosyaları oldugu uyarısı cıktı, ve sildi, su an gayet iyiyim. Hatta bu iki dosya yuzunden Star wars galaxies oyunu azap olmustu bana cunku ınanılmaz yavaslamıstı.

Velhasıl kelam, beim kurtulusum bu sekilde oldu. Insallah bir an once kurtulursun.