ben xp kullanıyorum..kardeşim yalnışlıkla menü isimlerinin altlarındaki arka planı kullanılabilir yapmış..yani masaüstünde simgelerin altında isimlerin altında -eskiden win98 de- olan arka plan var..bir türlü kaldıramadım bi yardımcı olur musunuz?
-saçma windows!!!
Sanırım sizin sorununuz şöyle masaüstünde sağ tuş/özellikler/masaüstü/masaütünü özelleştir/web/geçerli giriş sayfam yazısının altında olanı secın we sag taraftan sıl'e tıklayın.Anladıgıma gore sızın sorununuz boyle.Yınede sız yazın bunu denedıkten sonra buraya saygılar...
Yok Turksoftware arkadaşım sen yanlış anladın senin dediğin Active Desktop özelliiği içi.Aslında verdiğn cevap mantıklı ancak arkadaşın dediği önemli bir nokta var.Win98 deki gibi diyor yani simgelere -bırakma gölgesi- eklemiş..
Buğra arkadaşım şöyle halledebilirsin...
Bilgisayarım'ı (My Computer) sağ tıkla ve Özelliklere'e (Properties) giriş yap.Ardından açılan pencerede Gelişmiş (Advanced)sekmesini bul.Ona tıkla ve alttaki butonlardan en üstteki Ayarlar (Settings) butonuna tıkla(Performans ile ilgili).Ardından açılan pencerede bazı maddeler göreceksin...Onlardan en altlarda olan Masaüstü simgeleri için bırakma gölgesi kuullan (Use drop shadows for icon labels on the desktop) seçeneğindeki işareti kaldır.Arından Tamam a bas.Herşey eskisi gibi olsun...Ama benden tavsiye.Kardeşini bilgisayarı kurcalama konusunda serbest bırak..Sadece internetinniz varsa giriş çıkışlarını kontrol et, onun için uygunsuz sitelere girmesin...Kurcalasın, bozsun, tekrar kur tekrar yap, yeter ki öğrensin..Ama sakın güç kaynağının fanının olduğu yere tornavida sokmasın :)....
Hoşçakalın...
Arif arkadasım senın dedıgın yoldan gıttım baktıgmda Masaüstü simgeleri için bırakma gölgesi kullan (Use drop shadows for icon labels on the desktop) yazan yerde ısaretlı oldugunu gordum.Bende Bugra arkadasın dedıgı sorun yok.Bende acaba vista custamunatıon pack kullandıgımdan mı olabılır? pek sanmıyorum ama.Guc kaynagı olayına ıyı degınmıssın:)
Tamam...İşte o işaret seçiliysen dediğiniz gibi simgelerin altında gölge gözükecektir.Kaldırırsanız gözükmez.Ayrıca Vista Customuzation Pack ile alakası olacağını sanmıyorum.Siz tick işaretini kaldırın sorun düzelecektir...
Hoşçakalın...
Arif ŞeftaliTamam...İşte o işaret seçiliysen dediğiniz gibi simgelerin altında gölge gözükecektir.Kaldırırsanız gözükmez.Ayrıca Vista Customuzation Pack ile alakası olacağını sanmıyorum.Siz tick işaretini kaldırın sorun düzelecektir...İşaret seçili oldugunda benim masaüstundekı sımgelerın altındaHoşçakalın...
gölge gözükmüyor sordugum soru şu bende şu an tick ısaretı war dedıgınız yerde fakat sımgelerın altında bır golge yok yanı normal bır wındows xp gıbı anlamadıgım taraf buydu saygılar...Son Düzenleme: turksoftware ~ 12 Eylül 2006 02:49
sağ tuş/özellikler/masaüstü/masaütünü özelleştir/web/ burda masaüstü öğelerini kilitle var onun işaretsiz olması gerekiyor . belki bundandır.
allah çok razı olsun gardaşlar yaa ara ara bulmdm allah ne murdaanz varsa versin
Muhtemelen exelde çalışırken bi resmi basılı tutup masaüstüne çekmişsinizdir.bunu uygulayın ve kesin çözüm. masaüstünde sağ tuş/özellikler/masaüstü/masaütünü özelleştir/web/geçerli giriş sayfam yazısının altında olanı secın we sag taraftan sıl'e tıklayın..(ufkadair et gmail nokta) com saygılar...