bilgisayarım bu hatayı veriyo.sanırım hdd ile ilgili bir hata.format attım ama yinede düzelmedi.olay görüntületicisinde hdd de blog oluştu yazıyo.bu hatayı nasıl düzeltebilirim eğer düzeltilemeyecek bir hataysa
hdd tavsiye edermisiniz maxtor mu almalıyım yoksa seagate mi???
0x000000024 hatası
Bu sorun, Ntfs.sys dosyasındaki bir sorun nedeniyle oluşabilir. Ntfs.sys dosyası, bilgisayarınızın NTFS bölümlerini okumasını ve bu bölümlere yazmasını sağlayan sürücü dosyasıdır. NTFS dosya sistemindeki bozukluklar, sabit diskinizin bozuk bölümleri ya da bozuk SCSI veya IDE sürücüler de bu soruna neden olabilir.
Farklı Sabitdisk kablosu ile denediniz mi? Seagate Barracuda serisi oldukca sorunsuz bir sabitdisktir.
farklı kabloyla denedim ama yinede düzelmedi.
ilave olarak aynı kablo uzerinde baska bir surucu mevcut mu?
Cd yada DVD surucu veya baska bir sabitdisk bagli ise onlari devre dışı bırakın ve o sekilde deneyin, eger bu ihtimalleri denediyseniz diskinizde fiziksel bir problem olma ihtimali mevcut.
hepsinide denedim amaolmadı dediğiniz gibi heralde dis bozuk. yeni bir harddisk alırsam maxtorumu seagateyimi seçmeliyim
bozuk olan diskim seagate o yüzden maxtor almayı düşünüyorum siz ne dersiniz
Biraz sizin sansizliginiz gibi, Seagate'in farklı modellerini kullandım. Bir sorun yasamadim simdiye kadar.Maxtor la ilgili genelde hep kotu anılarım oldu. Belki Maxtor'a olan soguklugum bundan kaynaklanıyor olabilir. Marka uzerinden degild model uzerinden konusmak daha dogru olacak zannediyorum ama siz Samsung sabitdiskleride gozonunde bulundurun.