daha önce böyle bir konu açılmış ama ben yeterli bilgi edinemedim arkadaşlar 1 pc de 2 veya daha fazla görüntü yapıyorum ama görüntüler aynı oluyor sormak istedigim farklı görüntüler nasıl olacak ? ekran kartım ASUS EAX1050 256MB
1 PC 2 monitör 2 farklı görüntü
arkadaşlar bilen hiç kimse yokmu bi bakın artık
Valla 3-4 pc yi birbirine baglayıp tek bi monitörden kullanan gördüm ama 1 pc den 2 monitör ile farklı görüntü alındıgını daha yeni duyuyom.
öyle bişey var staj yaptıgım yerde sistem mühendisi olan bi abimiz var , 2 monitor 1 pc , 1. monitörde sürekli uzakmasaüstü ile evine bağlanıp download ve ogame'e bakıyor , 2. monitörde alt kasaya bağlı olan pc den görüntü alıyordu , normalde 2. dvı cıkısına herhangibi bir monitör bağlarsan 2 görüntü alırsın ama onun yaptıgı 2 pc varmıs gibi 2 sini ayrı ayrı kullanabılıyordu tek pc üzerinden ,,,,
donmuşkral evet bende nasıl oldugunu soruyorum 1 pc den ıstedıgım kadar goruntu alıyorum onda sorun yok virtual desk cooldesk gibi programları denedım ama o progrogramlar 1 monıtor uzerınde goruntuyu cogaltmaya yarıyor mesela ayrı ayrı ısler yapabılıyorsun 1 ınce oyun acık asadan dıger goruntuyu secıyorsun baska seyler acabılıyorsun neyse donmuşkral arkadasım rıca etsem nasıl oldugunu ogrenebılırmısın forumda bırcok kısı boyle konu acmıslar ama hıc bırınde yeterınce acıklama yok sacma yorumlar yazmıslar okadar aradım ama bulamadım yada bır sıte varmı bunları acıklayan senden ricam o kısıden ogrenebılırmısın
Eğer iki çıkışı olan (iki dvı veya bir dvı bir vga filan) kartın varsa, iki monitörünü de bunlara bağla (eğer montörlerinin girişleri uymuyorsa dert etme, tanesi 5 lira civarı bir fiyata satılan küçük dönüştürücüler var bunun için)
Monitörleri bağladıktan sonra masaüstüne sağ tıkla (özellikler veya Windows 7 kullanıyorsan "ekran çözünürlüğü" ne tıkla.
Birden çok ekran yazısında "bu ekranları genişlet" i seç.
artık ana ekranın hangisiyse, 2. ekranı ona göre pozisyonlandır. (yukarı - aşağı olayı)
Sanırım XP de ikinci monitör resmine tıklandığında "masaüstümü bu monitöre genişlet" gibi bir yazının yanında tiklenecek bir kutucuk açılıyordu.
yardım edebildiysem ne mutlu.
donmuşkral evet bende nasıl oldugunu soruyorum 1 pc den ıstedıgım kadar goruntu alıyorum onda sorun yok virtual desk cooldesk gibi programları denedım ama o progrogramlar 1 monıtor uzerınde goruntuyu cogaltmaya yarıyor mesela ayrı ayrı ısler yapabılıyorsun 1 ınce oyun acık asadan dıger goruntuyu secıyorsun baska seyler acabılıyorsun neyse donmuşkral arkadasım rıca etsem nasıl oldugunu ogrenebılırmısın forumda bırcok kısı boyle konu acmıslar ama hıc bırınde yeterınce acıklama yok sacma yorumlar yazmıslar okadar aradım ama bulamadım yada bır sıte varmı bunları acıklayan senden ricam o kısıden ogrenebılırmısı
o saçma dediğin cevaplar gerçek bu aşağıdaki donanımı kullanmazsan yapamazsın bunu.Ekran kartı ile hiçbir ilgisi yok
monitörleri ayırsan da klavyeden bir tuşa basınca iki monitörde de etkili olacaktır.
Fare desen o da aynıO beğenmediğin konu yorumlarında bir kart tavsiye ettim onu incele
http://www.orlank.com.tr/applica/lite.html
Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 25 Mayıs 2010 02:27
Merhaba bu kaynağı inceleyin
https://www.youtube.com/watch?v=55P6t38hUXU&feature=emb_title
daha önce böyle bir konu açılmış ama ben yeterli bilgi edinemedim arkadaşlar 1 pc de 2 veya daha fazla görüntü yapıyorum ama görüntüler aynı oluyor sormak istedigim farklı görüntüler nasıl olacak ? ekran kartım ASUS EAX1050Adam 2010 da sormuş aradan 10 yıl geçmiş biride doğru bir şey yazmamış :) Bilgisayarlarda görüntü GPU'nun işidir, ekrankartı üzerindeki çıkış sayısı kadar aynı görüntüyü vermeyen Monitör bağlanabilir. Vay efendim splitter var, yok şöyle çoğaltıcı var böyle aparat var diye saçma sapan şeylere de aldanmayın :)
Curved monitörden de şaşmayın derim.
Merhaba bu kaynağı inceleyinHadi konuyla alakalı değil onu geçtim, kullandığın şeyin ne olduğununda farkında değilsin :)https://www.youtube.com/watch?v=55P6t38hUXU&feature=emb_title