1 Petabyte'lık Film
- 1
- 2
Relax :)evet, ama bu 14yıla herşey dahil; filmin yaratılması, planlanması istenen teknolojilerin oluşturulup filme adapte edilmesi, oyuncular senaryo vs. james cameron'un hayalindeki film için istedikleri şeyler zamanında yeterince iyi olmadığından çok uzun zaman aldı herşey. ayrıca 500 milyon$ gibi bir bütçede ha diyince oluşmuyor, avatar için ekstra filmler çekildi yayınlandı ve ordan gelen gelirler bu projeye eklendi vs...
Bu arada filmin 14 yılda çekildiği doğrumu ?
Adamlar film için yeni dil yaratmışlar.İki sene dilbilimcilerle çalışmış usta yönetmen ve diğer hiçbir dile benzemeyen kendine has dilbilgisi kuralları olan bir dil yaratmışlar.Şu filme gidilmezmi.
37 kişi rol almış sanırım filmde.Halbuki yüzlerce figuran var.Yani hepsi bilgisayar yapımı ancak gerçek gibi.
Pazartesi gidecem işl 3D.Kaç saatki film onum merak ediyorum.
Giden var mı?
Adamlar film için yeni dil yaratmışlar.İki sene dilbilimcilerle çalışmış usta yönetmen ve diğer hiçbir dile benzemeyen kendine has dilbilgisi kuralları olan bir dil yaratmışlar.Şu filme gidilmezmi.2 saat 40 dk. yanlış hatırlamıyorsam.
37 kişi rol almış sanırım filmde.Halbuki yüzlerce figuran var.Yani hepsi bilgisayar yapımı ancak gerçek gibi.
Pazartesi gidecem işl 3D.Kaç saatki film onum merak ediyorum.
Giden var mı?
Petabaytı ilk defa duydum... Ama öğrenmiş oldum...
Bazı arkadaşların takıldığı -giga -peta -exa gibi tabirler latinceden gelmektedir. Bilgisayar terminolojisinde 1024'ün katları olarak kullanılırlar. Merak edenler https://www.chip.com.tr/konu/Bit- ... ina-giris_9193.html adresini ziyaret etmeliler... Eskiler bilir ama yeni nesil windowsdan öncesini; komutlarla işlem yapmayı pek bilmez.
- 1
- 2