1 Terabit hatta daha fazla hız!

CHIP Online
28-07-2010, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Hız limitlerini darmadağın edecek bu yeni teknolojiyle tanışın! İşte devrimin başlangıcı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/1-te ... azla-hiz_21511.html

Resimlerle: İnsanın yerini alan, 10 insansı teknoloji...

Intel yaptığı açıklama ile 50 Gbit/s hıza ulaşan optik bağlantı prototipini geliştirdiğini açıkladı.

Silikon fotonik teknoloji alanına ait olan keşif birkaç yıl içerisinde kullanılabilir hale gelecek. Büyütülebilen bu teknoloji ile saniyede 1 Terabit hıza ulaşmak ve bir bilgisayardaki bütün verileri sadece 1 saniyede aktarmak mümkün hale geliyor.

Intel yaptığı açıklamada bu teknolojinin transistörün icadı kadar önemli olduğunu belirtti. İlk başta işlemciler için kullanılmayacağı açıklanan teknolojinin eninde sonunda her alanda yaygınlaşması bekleniyor.

Intel seri üretim teknikleri üzerinde çalışıyor. Ucuza bol miktarda üretim ile birlikte yayılacak olan teknoloji üzerindeki çalışmalar sürüyor.

Tüm konu: 1 Terabit hatta daha fazla hız!

İzleyin: 2,5 dakikada 3D teknolojisi

Resimlerle: İnsanın yerini alan, 10 insansı teknoloji...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu teknoloji her alana yayılabilir mi?

Kapalı Hesap (101323)
28-07-2010, 15:38   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj

bence her  alana yayılır süper  bir teknoloji

mcafee23 ayrılmıştır
28-07-2010, 18:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bırakın bu işleri daha ülkemizde 256 kbit hızla internete bağlanan var.
hem bilgisayarda ki tüm veriler 1 sn'de karşı tarafa aktarılamaz.Aktarsanda mevcut sabit diskler bunu yazamaz.
Saniye de 116 gb veri aktarımından bahsediyorsunuz farkında mısınız?
Teoride kalan bilgiler ve haberler işimize yaramaz elimizde ki ile ne yapabiliriz buna bakmak lazım.
Herşey paralel olarak gelişmeli ki torunlarımın torunları bunu görebilsin.
Ben yaşadığım süre içinde 1 terabit hız göremeyeceksem ve göremem de gerisi zaten önemli değil.
Benden sonraki nesil 10 terabit ile bağlansa bana ne...

Ttnet'in tüm ülkeye hizmet edebilmesi için şu an ki yurt dışı çıkış hızı 200 gigabit.Siz abonelere sunulacak olan terabitlerden bahsediyorsunuz.Bu pastadan bize bireysel olarak düşse düşse 50 mbit Vdsl düşer daha fazlasını beklemeyin...

Ayrıca geçende de bir araştırma haberi vardı "dünyanın 16 milyon yıl ömrü kalmış" bu araştırma ve haberleri kimler yapar anlamıyorum.Derdi bize mi düşmüş 16 milyon yıl ne demek sayı saymayı bilmiyor sanırım bu vatandaş
16 milyon yıl sonra yaşayan varsa o düşünsün bunu.yıl daha 2010

Bende araştırdım intel işlemciler 6.00 Thz hızında olacakmış mış mış :) Hadi yalanlayın bakalım...
Yalanlayamazsınız,buna ömrünüz yetmez...İnanmak ya da inanmış gibi görünmek zorundasınız.
Tabii kimse yalanlayamayacağı için böyle araştırma ve haberler hep reklamdır sahibine.

Günümüze bakın uçmaya gerek yok.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 28 Temmuz 2010 18:33