1.HDD, 2.Win7 Yükleme, 3.Açılış Sorunlar

HPQ-User
09-12-2009, 16:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

death machine sormuş:
Öncelikle sorunlar Win7'yi kurduktan sonra ilerleyen günlerde başladı. Win7'yi ilk kurduğumda hiçbir sorun yoktu. Fakat Win7 İngilizce olduğu için kaldırıp türkçesini kurdum. Yeni kurduğum sistemde herhangi bir şeyle uğraşırken yaklaşık 5-10dk arasında değişen süreler içinde HDD'den sesler gelip kilitleniyordu. Win7'yi kaldırıp tekrar kurmayı denediğimde artık bu sefer, yükleme sırasında pc yeniden başlatılıp "Yükleme Tamamlanıyor" derken ekran çözünürlüğünü ayarlayıp ekran kararıp geri geldikten sonra HDD’den sesler gelmeye başladı ve yine kilitlenmeler oldu. Yükleme hiç devam etmiyor yani. HDD’lerden Seagate 120GB’lığı söktüm Samsung 250GB’lığa kurulum yapmaya çalıştım ama yine sesler geldi. Daha sonra bir Samsung’u söktüm Seagate’e kurulum yapmaya çalıştım ve yine aynı sesler geldi. Daha sonra farkkettim ki her iki HDD de aynı anda ses çıkarıp kilitleniyor. Bu sefer başka bir HDD takıp kurulum yapmayı denedim ama yine aynı sesler geldi, farklı HDD olmasına rağmen. Yani sorunun HDD’lerden kaynaklamadığına kanaat getirdim. Ekran kartındandır belki diyerek, farklı bir ekran kartı taktım, kurulum yaptım ama yine aynı sesler geldi HDD’lerden.

Win7’den artık vazgeçtim, sorunu bulamadım o konuda ama şimdi de başka sorunlar var ortada: Son bi kaç gündür pc’yi ilk açtığımda kasa açılıyor ama monitöre görüntü gelmiyor. Bazen kendi kendine ya reset atıp açılıyor ya da yine kendi kendine kasanın gücü kesilip tekrar açıyor. Uzun bi süre monitöre görüntü gelmiyor. Bu hususta da yine belki ekran kartındandır diyerek farklı bi ekran kartı taktım ama sonuç yine aynı. Bi süre açılmasını bekliyorum açılmayınca kasandan pcyi kapatıp elektriğini de tamamen kesip tekrar açıyorum ancak bu şekilde monitöre görüntü gelebiliyor.

Şu anda XP kullanıyorum. XP’de de masaüstündeyken herhangi bişeyle uğraşırken ya da oyun oynarken HDD’lerden yine sesler gelip kilitleniyor. Reset vermek zorunda kalıyorum.
Bundan 1 yıl kadar önce bi elektrik kesintisi olmuştu. PC yeniden başlattığımda HDD’lerden şu anki sesler gelmişti ama sürekli ses yapmıyordu. Arada bir çıkıyordu ses. Hatta bi süre sesler kesilmişti; taa ki Win7’yi kurup bu sorunlarla karşılaşana kadar. İşte şu sıralarda HDD’lerden ses gelip kilitlenmeler arttı.  

Şimdi sorum: Ramlerden kaynaklanan bir sorun yüzünden HDD’ler böyle yapabilir mi? Tek sorun HDD’lerden diyebilir miyiz? Anakarttan, ramlerden ya da PSU’dan kaynaklanan herhengi bir şey olabilir mi?

Yorumlarınızı, cevaplarınızı dört gözle bekliyorum. Bu sorunlar artık tak etti canıma. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
P5KPL-VM anakart,
E2180 Dual Core 2.00 GHz işlemci,
1*1 GB 800 MHz OEM ram,
Geforce 8500 GT 512 MB ekran kartı,
120 GB Seagate ve 250 GB Samsung HDD,
400W PSU

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 GTB6

mancukya
10-12-2009, 00:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

psu güc kablolarini kontrol et gerekirse degistir.
Ayrica islemci macunu degistir, fanini ve diger fani temizle.
Hd yada ekran kartinda sorun oldugunu sanmiyorum ramler bir ihtimal ama ramler tamemen bozuk olsa hic acamazsin zaten bozuk olanda pcde tkailma ve mavi ekran attirir.

death.machine
11-12-2009, 03:32   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj

HDDler sağlam mı tam emin olamıorum. çünkü arada cazur cuzur yapıo ikisinden birisi ama büyük ihtimalle seagate olanda sorun olabilir. HDD programlarında seagate sağlık durumu %62 samsung ise %100 görünüor.
şimdi yeni sorunlarla karşı karşıyayım: Harici hdd yi açında pc kitlenio, flash diski bi taktığımda mavi ekrana düştü. tüm bu sorunlar birleşince bana anakart gibi gelior ama emin de diilim.

ilginiz için teşekkürler.

Son Düzenleme: death.machine ~ 11 Aralık 2009 03:32
death.machine
15-12-2009, 02:52   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj

Sorun çözüldü arkadaşlar. Tüm sorunların kaynağı güç kaynağıymış:) 2 kondansatör şişmiş, değiştirdim ve düzeldi. Ne ilk açılışta sorun var ne de win7 ile alakalı sorun. Çok şükür her şey olması gerektiği gibi. Puhhh maşallah...

İlgilenenlere teşekkürler.

Sorunsuz pcler dilerim herkeze:))))