Linux'u güvenli bir şekilde denemek için rehberdeki adımları tek tek gerçekleştirin, rahat edin!
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/10-a ... i-ogrenin_9509.html
Resimlerle: Linux için 7 neden
Bu yazı, Linux'u öğrenmek isteyenleri en kolay, en basit adımlarla hedefe doğru götürmek için hazırlanmıştır. Linux eğitim malzemesi ya da kılavuzu değildir. Naçizane önerim, aşağıdaki maddeleri uygulamaya geçmeden önce Linux, özgür yazılım, açık standartlar gibi kavramları öğrenmekle başlamanızdır. Bu bilgiler daha ileride yol gösterici olacak, Linux bilgisi olan kişilerle konuşurken konuya hakim olmanızı sağlayacaktır. Bu yolla, seminerlerde temel kavramlardan bahsedilirken yabancılık çekmeyecek, Linux felsefesini ve özgür yazılımların getirdiği avantajları detaylarıyla bileceksiniz.
1. Bir Linux dağıtımı seçin
Masaüstünde kolayca Linux kullanayım, aynı zamanda bazı web servislerini vereyim, ayrıca C/C++ bilgimi geliştireyim derseniz, Pardus ya da Ubuntu / Kubuntu'yu öneririm. Her iki dağıtım da fonksiyoneldir ve kurduğunuz anda çalışılabilecek bir ortam sağlar. Eğer telefonla ya da e-posta ile ulaşabileceğiniz bir arkadaşınız varsa, onun kullandığı dağıtımlardan birisi size hız ve zaman kazandırabilir. Linux Kullanıcıları Derneği'nin Linux dağıtımları kılavuzu, Pardus ve Ubuntu dahil pek çok dağıtımın artılarını ve eksilerini gösterirken yeni başlayanlar için güzel bir referans kaynak sunar.
(Not: hem Pardus, hem Ubuntu kullanıyorum).
Tüm konu: 10 adımda Linux hakkında her şeyi öğrenin
Resimlerle: Linux için 7 neden
- 2. İlk adımları atın
- 3. Microsoft ürünlerini arkanızda bırakın
- 4. Forumları kullanmayı öğrenin
- 5. E-posta listelerini takip edin
- 6. Elinizin altında bir kaç kitap olsun
- 7. İnternetteki kaynakları takip edin
- 8. Linux deneyimlerini yazdığınız bir günlük olsun
- 9. Yarı zamanlı bir Linux işiniz olsun
- 10. Kendi projenizi oluşturun
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Linux'u denemek için hangi sürümü kullanmak doğru seçim olur?