Arkadaşlar ben superonline 10 megabit fiber kullanıyorum ama indirme hızım 1 megabayt/saniye olması gerekirken 120 kilobayt/saniye , ama hız testleri yapıyorum hepsinde 10 megabit download hızı çıkıyor aradım müşteri hizmetlerini bağlantınızda sorun yok bilgisayarınızdan bir şey indirme hızınızı kısıtlıyor diyor ben de pc ye format attım ama yine aynı bu kısıtlayan ne olabilir nasıl bulabilirim lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler...(Konuyu vista kullanmamdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm için buraya açtım)
10 megabit ama download'u 1 megabit ?? acil yardım
rapid veya hotfile gibi sitelerden bedava indiriyorsanız 1mbit olması doğaldır
vista nın autotuning özelliğinden falan değildir herhalde değil mi?
bu ayarları karıştırmadıysanız değildir
tamam çok teşekkür ederim kardeşim sağolasın :)
Şöyle birşey söyleyeyim ; Opera tarayıcısından dosya indirirken 60-80 arasında oluyor bazen bende hemen İnternet Download Manager listesine ekliyorum hız 900 kb'nin aşağısına inmiyor. Sende Download programları ile deneme yap istersen. Orbit deneyebilirsin ücretsiz ve Türkçe.
1 mb
2 mb
4 mb
6 mb
8 mb
10 mb
Bilenleriniz varmı bu ayarlar neye bakıyor??
Türktelekomun size atamış olduğu işlemcinin üzerindeki elektirik akım durumuna bakıyor.
Yani elektirik işlemi yüksek olan bir işlemci internettede hızlı oluyor.
Garip diyebilirsiniz. ama en açık şekilde açıklaması bu.
TELEKOM sizlere ek kablomu takıyor yada bir başka parolamı veriyor hayır. Sadece bu işlemcinin yönergeleri içn donanıma biraz daha yüksek elektirik veriyor ...
İndirme hızı değişkenlere bağlı olarak değişir.
indirme hızı
1. internet hızınıza bağlı oalrak gönderinin aktarımında oluşan gecikmeyle (1-2-6 mb internet gibi.)
2 .bilgtisayrınızın durumuna bağlı oalrak kayıt oratamına ( kayıt yerine göre diskte sny başı 12.5 mb cd de 1.5 mb )
3. İndirdiğiniz sitenin bağlantı durumuna göre. ( internet trafiğinde verdiği paykalım kanalının durummuna göre)
4. sitenin size indirmedeki verdiği kısıtlamaya göre ( dns yormak yada dsl yormak oalrak değişir.)
5. ıp -port aralıklarına göre.( ıp bşr birininden nekadar uzaksa indireme hzıı düşür.)
6. indirilcek dosyanın bağıl durumuna göre. ( site içersinde kullanılıyorsa 1gb gibi olup 5 mb gibi bir yer kaplaması )
......
Genel hzılanma veya yazvaşlama kaideleri bunlar umarım işinize yara...