10 yılda 100 bin ingiliz inanç değiştirmiş!

samet61
20-05-2016, 09:12   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

heyecanlanma lan atayiz, atayiz olmamışlar. müslüman oluyorlarmış. özellikle de kadınlar.

"ingiltere'de son 10 yılda 100 bin kişi islam'ı seçti

ingiltere'de yapılan bir araştırma, ülkede son 10 yılda 100 bin kişinin islam dinini seçtiğini ortaya koydu.

ingiltere'de yapılan bir araştırma, ülkede son 10 yılda 100 bin kişinin islam dinini seçtiğini ortaya koydu. faith matters (inanç meseleleri), adlı grubun yaptığı araştırmaya göre, ingiltere'de bu yıl 5 bin 200 kişi müslüman oldu. araştırmada sonradan müslüman olanların, iki kültür arasında kaldığına dikkat çekildi.

the times gazetesinde yer alan araştırmaya göre, islam'ı seçenlerin sayısında görülen yükseliş, aynı zamanda başka bir sorunu da beraberinde getiriyor. müslümanlığı seçenler, kendi aile ve yakın çevresinden gördüğü dışlanma bir yana, müslümanlar tarafından da pek önemsenmiyor ve kendilerine güvenilmiyor.

müslümanlar sorumluluk sahibi

araştırmanın ardından yayınlanan 'azınlık içinde azınlık' adlı rapora göre islam'ı seçenler, daha çok kitap okuyarak ve internet aracılığıyla aldığı bilgiler doğrultusunda dinlerini değiştiriyor. müslüman olan kesimin daha fazla sorumluluk sahibi olduğunu işaret edilen raporda, "sonradan müslüman olanlar, toplumun birlikteliğine destek veriyor ve afganistan, pakistan, orta doğu gibi uluslararası sorunların çözümüne daha fazla katkıda bulunuyorlar." deniliyor.

müslüman olanların üçte ikisinin kadın olduğu belirtilen raporda, bu kişilerin giyim ve kuşamlarını da değiştirdikleri, bir çoğunun peçe konusunda aynı fikirde olmamalarına karşın peçe takma hakkına saygı gösterilmesi düşüncesindel oldukları belirtiliyor. raporda ayrıca, müslümanlığa geçişte islami evliliklerin pek bir etkisinin olmadığına, ancak bu kişilerin müslüman olduktan sonra da cami cemaatinin çok desteğini alamadıkları belirtiliyor.

son olarak raporda, new york, madrid ve londra'daki terör eylemlerinden sonra ingiltere'de yaşayan müslümanların büyük bir baskı altına alındıkları ve ötekileştirildikleri vurgulanıyor."

kaynak: http://www.haberler.com/…si-islam-i-2444468-haberi/