bu manzara normal mi arkadaşlar.özellikle şu 50 mb kullanan sinirimi geriyor.tam olarak hangisinin ne olduğunu nasıl anlayabilirim
14 tane svchost.exe Normal mi?
Sistem yada Local Service Yada Network Services Tarafından çalıştırılmamış olup sizin oturum açtığınız kullanıcı tarafından çalıştırılmışsa değildir.
Mesela:
svchost.exe Administrator - Al bi virus. Hemen Sağ tıklayıp İşlem Ağacını sonlandır diyip kapatılmalı ve silinmelidir. (Güvenli Kipte yapılırsa silinme işlemi daha rahat olur.)
svchost.exe System
Bende bir tane bile svchost.exe açık değil , Vista Home Basic kullanıyorum .
Internete bağlıyım şu an ve yok çalışan bir svchost.exe ...
Virüs olabilir bencede , bilgisayarı iyice bir taramadan geçirin .
hiçbiri virus değil o resimdekilerin.
benim makinada 4 gb ram var. 64 bit kurdum vista ultimateyi.
210 mb ram tüketiyor svchost
Vistada böyle.
Eğer aero açıksa dahada coşuyor.
onu sonlandırırsan tema bir an göçüyor sonra yine çalışıyor dvm.exe tarafından.
mengu88Bende bir tane bile svchost.exe açık değil , Vista Home Basic kullanıyorum .bu arada görev yöneticisinden aşağıda tüm kullanıcı işlemlerini göster tiki tıklımı.
Internete bağlıyım şu an ve yok çalışan bir svchost.exe ...Virüs olabilir bencede , bilgisayarı iyice bir taramadan geçirin .
svchost sistemin kalbi be o nasıl çalışmaz.
Allah'ın xp sini ilk kurduğunda bile 3 tane svchost çalışıyor en az...
PcMaKeRbu arada görev yöneticisinden aşağıda tüm kullanıcı işlemlerini göster tiki tıklımı.vay be bende de varmış 14-15 tane svchost.exe , bilgisizliğimi hoş görün .svchost sistemin kalbi be o nasıl çalışmaz.
Allah'ın xp sini ilk kurduğunda bile 3 tane svchost çalışıyor en az...
Tüm kullanıcı işlemleri açık değilmiş
Bunların zaten virüs olmadığı bilinen bir gerçek ama ben ilk defa kendi laptobmda gördüm bu kadar fazla.o yüzden sordum.acaba bir kaçını kapatıp sistemi rahatlatabilir miyiz diye.Yanıtlarınız için teşekkür ederim.Artık katlanacaz napalım.
1.73 ghz dual core ve 1 gb ram a vista kurulursa böyle yavaşlıktan yakınılır tabi...
ya bendede aynı sorun var hatta svchost virüsü ile de karşılaştım svchostlardan birisi hayati önem taşıyo sonlandırırsanız sistem bozulabilir bu yüzden çok kafam karıştı svc host lardan biri ise işlemcinin %60 ını kullanıyo
doğaldır bizde de kullanıyor. sen mesajları dikkatli okumadın sanırım.
Sistem yada Local Service Yada Network Services Tarafından çalıştırılmamış olup sizin oturum açtığınız kullanıcı tarafından çalıştırılmışsa değildir.
Mesela:
svchost.exe Administrator - Al bi virus. Hemen Sağ tıklayıp İşlem Ağacını sonlandır diyip kapatılmalı ve silinmelidir. (Güvenli Kipte yapılırsa silinme işlemi daha rahat olur.)
svchost.exe System
Svchost.exe dosyası %SystemRoot%\System32 klasöründe bulunur. Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örneği aynı anda çalışabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir. Bu nedenle, Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalışabilir
Svchost un hangi hizmetleri calistirdigini nasil goreceginizi asagidaki cozumden okuyabilirsiniz.
bende 16 tane var fakat hiç biri işlemciyi kullanmıyor :)
işlemci kullanımı %4 olarak görünüyor sanki normal gibi ama tam bilemiyorum