Tabi adam kendi ürettiği GPU'yu biliyor ancak senin atladığın bir kısım var.Firma her şekilde 'sizin sitede bilmem kaç W yazıyodu o kadar PSU koydum PSU yandı,sistem açılmadı' gibi yorumları önlemek için gerekenin üzerinde bir değer verir.Bizde bunu 'tolerans' diyoruz :=)Ey gidi ey daha 40 fırın ekmek yemen gerekiyor.Azarlamak,kınamak anlamında söylemiyorum,ne kadar bilirsen bil hergün yeni birşey öğrenirsin.Benim içinde aynısı geçerli.Bir bahaneyle yeni birşey öğrenmiş oldun.Ama gel gelelim senin hesapla HD4850'li bir sistemin 350W'lık bir sistemde açılmaması gerekiyor.Yanlışmıyım?Ama açılıyor arkadaşım.Ve kendi merağımla High Power 350W ve OCZ Fatality 550W üzerinde Benchmarklar yaptım.Perfonmanstata düşüş yok.İnatlaşmayalım.
30 TL daha verip 450W alınsa daha iyi olmazmı demek istemişsin.Doğrudur ancak adamın zaten bütçesi oldukça kısıtlı.200TL max diyor konuyu açan arkadaş.200TL dede 30TL azımsanmayacak bir rakam.Tabi geleceğe yönelilk 450W daha iyi ama dediğim gibi bütçe sınırlı,30TL de bu bütçe için o kadarda küçük bir rakam değil.
Bir 350W takıp deneyin demişsiniz birde 500W takıp deneyin demişsiniz.Olay şu.Sen makinanın sınırına ne kadar yaklaşırsan akım o kadar düşer.Yani diyelim %100 verimli bir psu (ki öyle birşey yok örnek vermek için)350W üretiyor.Senin tüketim 330-340W oldu.Aldığınız PSU kaliteli değilse burda akım düşer.Perfonmans kayıbı olur,donanıma zarar verirsiniz.Buna bende katılıyorum.Gerçek olarakta örnek vermek gerekirse FEEL marka 500W PSU ile High Power marka 500W PSU gibi.FEEL marka PSu zaten üzerindeki voltaj değerlerini sağlamaktan aciz,birde siz yük bindirdiğinizde acınacak hale gelir.Ama High Power'da böyle sıkıntılar yaşamazsınız.Voltaj düşmez mi High Power'da?Tabiki düşer.Ancak donanımızın ömründen yemeyecek ve perfonmans kaybına uğramayacak kadar küçük düşüşler olur.Zaten bir High Powerla FEEL marka PSU'yuda ayıran nitelik budur.Fiyattan bahsetmiyorum bile.
İyi günler ....