Merhaba arkadaşlar, yaza doğru laptop almayı planlıyorum ortalama fiyat aralığım belirttiğim gibi 1500 ila en fazla 2000 lira arası olmalı. Aslında sadece programlama için kullanmak istiyorum ama yine ekran kartıda çok düşük olmasın, hani 256 veya 512 mb paylaşımsız bana yeterde artar bile. Windows 7 kullanıcısı değilim kullanmakta istemiyorum işletim sistemsiz olursa (FreeDOS) benim için çok daha güzel olur çünkü orjinal XP profesyonel CD'im mevcut, onu kurmayı düşünüyorum. İşlemci 64 bir olursa daha iyi ama intel veya amd olsun diyemiyorum çünkü hangisi benim işimi görücek bilemiyorum. HDD o kadar önemli değil 320 bile bana çok geliyor açıkcası, 320 olsun dönüş hızı olsun ama yinede farketmez. Ben bilgisayarımın hızlı olmasını istiyorum. Belirttiğim nitelikleri almak istediğim bu dizüstü bilgisayarımda eclipse kullanacağım yani kısacası Java ve Python programlama ile uğraşacağım belki C# a da değinebilirim. Ayrıca oyun olarak Wolfteam ve Silkroad favorilerim arasında, bu oyunları gayet iyi çalıştırısa ki çalıştırır gibi görünüyor sırf kod yazmaktan gözlerim ağrımaz biraz da stres atmam gereken oyunların çalışması benim için yeterli olur. Zaten ayda yılda bir giriyorum :) .Önerilerinizi dört gözle bekliyorum.
Teşekkür ederim...