1500 liraya masaüstü pc yardım

ADEM-KAYA
14-12-2009, 23:43   |  #26  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Örnek;İntel i7 işemcisi için 1.6v rem öneriyor (ddr3)

DDR3 1600 remler cl9da da çalışırlar,ama bu da ayrı bir risktir.

Biraz sakin olalım :=)

Fubiku
14-12-2009, 23:44   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
226 mesaj
Alıntı: woredij  
merhaba yardımsever arkadaşlar =) işyerinden bi abimize çocugu için monitörde dahil olmak üzere bi bilgisayar toplamayı düşünüyoruz.. abimizin bütçesi 1500 lira verebileceğini söylüyo.. forumda arattırdım da eylül ekim aylarına ait bilgiler buldum.. rica etsem siz değerli arkadaşlardan güncel ve bu bütçe aralığında  bilgisayar konusunda yardımcı olabilirmisiniz.. şimdiden teşekkürler arkadaşlar =)
Kardeş teyzem 4 ay önce resimdeki bilgisayarı satın aldı. Aşağıdaki özelliklere ve hediyelere sahip bilgisayarı 1 kere kullanmıştır. İşi gereği şehir dışına giden teyzem bu bilgisayarı satmak istediğini söyledi. Servis gelmiş kurmuş dahada kullanmak nasip olmamış. Şehir dışına giderken ben bizzat kendim kutusuna koydum. Gelince tekrar kurar kullanırım diye kaldırmış. Beni aradı ve bu bilgisayarı satmak istediğini söyledi. Kendisi laptop almış. Bilgisayar sıfır daha. Hiç kullanmamış. Dediğim gibi servis kurmuş gitmiş. Ben en fazla bu bilgisayarı 1 saat kullandım. Monitörü 22 inç, televizyon gibi. Oyun oynayacaksan bence süper. Yanında daha bir kağıt bile çıkarmamış sıfır yazıcı, media center kumanda, kablosuz mause ve klavye, orjinal vista home premium, ram 4 gb hardisk 500 gb . Orjinal nod32 antivirüs.

Teyzem bu bilgisayarı satıyor kardeş. Yanlış anlama düşürsen böyle birşey bence avantaj sağlamış olursun diye öneri sadece. 1500 TL'ye satıyor ama konuşursam belki fiyatta indirim yapar. Ama 1500 demişti en son. Eğer düşünürsen hafta sonu gerçek resimlerini çeker katarım buraya. Zaten sahibinden.com'a ilan olarak vermeyi düşünüyordu. Genel olarak incelemen için
http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/1RA000.htm?productCode=1RA000&LANGUAGE=tr-TR

Bu fiyatı sadece kasası, monitörü klavye ve mause ayrı fiyat ile alınmıştır. Toplama değil sadece arçelik bu şekilde satışı yapıyor. Kataloglarında hepsi içinde görünüyor ama iş arçelikten satın almaya kalktığınızda  değişiyor. Monitöre ayrı kasaya ayrı para ödemek zorunda kalıyorsunuz. Teyzemde bu şekilde almış. Klavye ve mause Microsoft markalı kablosuz... Yazıcı canon...

Buda resmi

[url=http://img94.imageshack.us/i/pc5788c2q.jpg/][/url]

Son Düzenleme: Fubiku ~ 14 Aralık 2009 23:46
Banned
14-12-2009, 23:53   |  #28  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
300 mesaj

http://www.vatanbilgisayar.com/p ... ils.aspx?I_ID=40674

2000 mhz cl8 1.65 v. süleyman 2010 ile birlikte çok daha az volt'ta çalışan daha hızlı ramler çıkıcak.

Son Düzenleme: dante-1985 ~ 14 Aralık 2009 23:55
Banned
14-12-2009, 23:56   |  #29  
Banlandı
300 mesaj

Yani süleyman yine dediğime tıpış tıpış geliyorsun elin mahkum !nerde kaldı şu 1066 'lar!

Süleyman.
14-12-2009, 23:58   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Çıksın, ne olacak ki, sınırları zorlayan bir "overclock" mu yapılacak? İşlemci ne ki zaten o bant genişliğini kullanabilsin... Kaldı ki rem frekansı ne olursa olsun işlemci remlerle belirli frekansta haberleşecek, bir anlamı kalmayacak rem hızının. O remlere tonla para harcanacağına bütçe başka yere aktarılır. Şimdi söylenen laf da yerini bulmalı, alakasız, havada kalmasının bir anlamı yok.

Süleyman.
15-12-2009, 00:02   |  #31  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: dante-1985  
Yani süleyman yine dediğime tıpış tıpış geliyorsun elin mahkum !nerde kaldı şu 1066 'lar!
Yahu ilginç oluyor doğrusu. Kahkaha

Şimdi bir güzel eğlenilirdi bu sözler üzerine ama neyse...

Ha, bu arada o remler AMD platformunda ne şekilde çalışıyormuş onlara da bir bakıverin.

Banned
15-12-2009, 00:07   |  #32  
Banlandı
300 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Çıksın, ne olacak ki, sınırları zorlayan bir "overclock" mu yapılacak? İşlemci ne ki zaten o bant genişliğini kullanabilsin... Kaldı ki rem frekansı ne olursa olsun işlemci remlerle belirli frekansta haberleşecek, bir anlamı kalmayacak rem hızının. O remlere tonla para harcanacağına bütçe başka yere aktarılır. Şimdi söylenen laf da yerini bulmalı, alakasız, havada kalmasının bir anlamı yok.
Süleyman nerden nereye ! gelişen ddr3 teknolojisiyle birlikte çok daha düşük gecikmeli çok daha hızlı ramler piyasaya sürülücek diyorum(örnek:1600 cl5 çıkıcak diyorum süleyman-işlemci anakart desteğiyle bu gücü kullanıcak diyorum!)söyle şimdi 1066 sınırında kalmak niye geleceğe ve hıza yatırım dururken?

Banned
15-12-2009, 00:13   |  #33  
Banlandı
300 mesaj
Rica ederim. Son olarak şunu söyleyeyim: Remlerin DDR2 1066 MHz olmasıyla DDR3 1600-1333 MHz vs. olmasının gözle görülür performansa etkisi yoktur.
Ben burda bir genelleme görüyorum süleyman sence?Islık

Son Düzenleme: dante-1985 ~ 15 Aralık 2009 00:20
Banned
15-12-2009, 00:18   |  #34  
Banlandı
300 mesaj
Yahu ilginç oluyor doğrusu. Kahkaha

Şimdi bir güzel eğlenilirdi bu sözler üzerine ama neyse...

Ha, bu arada o remler AMD platformunda ne şekilde çalışıyormuş onlara da bir bakıverin.
Eğlen süleyman eğlendinde elinden mi aldık canım ? ağğğğ kalbimi kırdın bak!Cool

Son Düzenleme: dante-1985 ~ 15 Aralık 2009 00:22
Süleyman.
15-12-2009, 00:25   |  #35  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Süleyman nerden nereye ! gelişen ddr3 teknolojisiyle birlikte çok daha düşük gecikmeli çok daha hızlı ramler piyasaya sürülücek diyorum(örnek:1600 cl5 çıkıcak diyorum süleyman-işlemci anakart desteğiyle bu gücü kullanıcak diyorum!)söyle şimdi 1066 sınırında kalmak niye geleceğe ve hıza yatırım dururken?
Konuyla alakası var mı? Ayrıca işlemci anakart desteğiyle bile kullanamaz o hızı eğer "overclock" yapılmıyorsa. İşlemci içine gömülü rem kontrolcüsünün hızı belli zaten ve belirleyici olan da esas bu hız.
Ben burda bir genelleme görüyorum süleyman sence?Gözünü devirmiş
Evet, doğru bir genelleme görüyorsun ve bu önümüzdeki iki sene boyunca böyle kalacak gibi gözüküyor, testlere bakabilirsin. Üstelik yazılımlar donanımdan daha yavaş ilerliyor hatta hafifleyerek daha az sistem gücü gerektiriyor gittikçe.
Eğlen süleyman eğlendinde elinden mi aldık canım ? ağğğğ kalbimi kırdın bak!Ağzı kulaklarına varıyor
Kalp kırmayı sevmem ama açıkçası hatalı bir bilgi de vermemişken ukalalık yapılmasını da sevmem.

Sadece Vatan'dan alış-veriş yapılacağı için ve Vatan stoklarında pek rem kalmadığı için rem hızına takılınmamasını, gerekirse DDR2 seçilmesini ama başka bileşenden, mesela ekran kartından ille de DDR3 rem olsun diye feda edilmemesi gerektiği için bir gerçeği ifade ettim. Kullanıcı bilsin ki, mağazaya gittiğinde yanlış seçim yapmasın.

Banned
15-12-2009, 00:35   |  #36  
Banlandı
300 mesaj
Konuyla alakası var mı? Ayrıca işlemci anakart desteğiyle bile kullanamaz o hızı eğer "overclock" yapılmıyorsa. İşlemci içine gömülü rem kontrolcüsünün hızı belli zaten ve belirleyici olan da esas bu hız.

Evet, doğru bir genelleme görüyorsun ve bu önümüzdeki iki sene boyunca böyle kalacak gibi gözüküyor, testlere bakabilirsin. Üstelik yazılımlar donanımdan daha yavaş ilerliyor hatta hafifleyerek daha az sistem gücü gerektiriyor gittikçe.

Kalp kırmayı sevmem ama açıkçası hatalı bir bilgi de vermemişken ukalalık yapılmasını da sevmem.

Sadece Vatan'dan alış-veriş yapılacağı için ve Vatan stoklarında pek rem kalmadığı için rem hızına takılınmamasını, gerekirse DDR2 seçilmesini ama başka bileşenden, mesela ekran kartından ille de DDR3 rem olsun diye feda edilmemesi gerektiği için bir gerçeği ifade ettim. Kullanıcı bilsin ki, mağazaya gittiğinde yanlış seçim yapmasın.

Ben senin kalbini kırmak istemezdim süleyman ancak burda belirtiklerini daha önce yazdığın yazının altında belirtseydin kalbini kırmak zorunda bırakmazdin beni Kahkahaayrıca yüksek hızlı ramleri anakart desteklediği sürece kullanabilirler ve işlemci desteğide işlemciden işlemciye değişir.Ayrıca ddr3 teknolojisinin önü açık olup  performansa etkisi fevkaladedir süleyman !Kahkaha<

Son Düzenleme: dante-1985 ~ 15 Aralık 2009 00:43
Süleyman.
15-12-2009, 00:52   |  #37  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

DDR3 teknolojisinin performansa etkisini görmek için testlere bir bakıver. Bu gereksiz tartışmayı da daha fazla uzatmanın anlamı yok. Yüksek hızlı remleri de, tekrar söylüyorum, anakart desteklese bile "overclock" yapılmadıkça kullanabilecek bir işlemci henüz piyasada yok. Şu an piyasada rem kontrolcüsü en fazla 1333 MHz olan işlemciler var. Hatta Athlon II işlemcilerin DDR3 rem kontrolcüsü 1066 MHz hızında çalışıyor. Gerisi fuzuli.

Zaten bu konularda yazı yazacaktım, bari biraz erkene alayım o işi. Yanlış bilinen çok şey var çünkü.

Banned
15-12-2009, 01:13   |  #38  
Banlandı
300 mesaj

Ram desteği diyoruz anakrta bağlı olarak destekler diyoruz süleymanÜzgünpenom işlemciler anakrt ve ram e bağlı olarak 1600 mhz 'ıda destekler diyoruz süleyman.i7 965 ve i7 975 EX işlemcilerde anakrt ve ram desteği ile çok daha yüksektir diyoruzMutlu

Süleyman.
15-12-2009, 01:20   |  #39  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Ram desteği diyoruz anakrta bağlı olarak destekler diyoruz süleymanÜzgünpenom işlemciler anakrt ve ram e bağlı olarak 1600 mhz 'ıda destekler diyoruz süleyman.i7 965 ve i7 975 EX işlemcilerde anakrt ve ram desteği ile çok daha yüksektir diyoruzMutlu
Öyle değil işte tam olarak. Hele mevcut LGA 1366 işlemcilerdeki rem kontrolcüsü en fazla 1066 MHz hızında çalışabiliyor. Anakart neyi desteklerse desteklesin, rem hızı ne olursa olsun, işlemci sonuçta kendi rem kontrolcüsünün hızında haberleşecek remlerle, "overclock" yapılmadığı sürece tabi. Tabi bunun sonucunda da doğal olarak yüksek hızlı DDR3 remlerin performansa fevkalade etkisi sadece bir yanılgıdan ibaret olacak.

Banned
15-12-2009, 01:25   |  #40  
Banlandı
300 mesaj
Öyle değil işte tam olarak. Hele mevcut LGA 1366 işlemcilerdeki rem kontrolcüsü en fazla 1066 MHz hızında çalışabiliyor. Anakart neyi desteklerse desteklesin, rem hızı ne olursa olsun, işlemci sonuçta kendi rem kontrolcüsünün hızında haberleşecek remlerle, "overclock" yapılmadığı sürece tabi. Tabi bunun sonucunda da doğal olarak yüksek hızlı DDR3 remlerin performansa fevkalade etkisi sadece bir yanılgıdan ibaret olacak.
Sen amd sistem tavsiye edip, ortaya yanıltıcı boş bir genelleme atıp lafı 1366 işlemci ram kontrolcüsüne getiriyorsun ayıp ama süleyman çok ayıp ! önerdiğin sistem intel olsaydı cevap verirdim lakin AMDIslık

Süleyman.
15-12-2009, 01:31   |  #41  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Sen amd sistem tavsiye edip, ortaya yanıltıcı boş bir genelleme atıp lafı 1366 işlemci ram kontrolcüsüne getiriyorsun ayıp ama süleyman çok ayıp ! önerdiğin sistem intel olsaydı cevap verirdim lakin AMDIslık
Testlere bak. Daha fazla cevap yazmayacağım. Konuştukça yanlış üzerine yanlış yapıyorsun. Hangisini düzelteyim...

i7  965 ve 975'ten ben bahsetmedim; sen dedin daha hızlı remleri destekler diye, halbuki daha yavaş rem kontrolcüsü...

Banned
15-12-2009, 01:37   |  #42  
Banlandı
300 mesaj
Testlere bak. Daha fazla cevap yazmayacağım. Konuştukça yanlış üzerine yanlış yapıyorsun. Hangisini düzelteyim...

i7  965 ve 975'ten ben bahsetmedim; sen dedin daha hızlı remleri destekler diye, halbuki daha yavaş rem kontrolcüsü...
Biz ram desteğinden bahsediyoruz süleymanZonk

Süleyman.
15-12-2009, 01:42   |  #43  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Biz ram desteğinden bahsediyoruz süleymanZonk
Pardon, ben deminden beri armuttan bahsediyorum. Kahkaha

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 15 Aralık 2009 01:42
Banned
15-12-2009, 01:51   |  #44  
Banlandı
300 mesaj
Pardon, ben deminden beri armuttan bahsediyorum. Kahkaha
Armuttan değilde boş konuşuyorsun desek daha doğru be gülüm ! gurur yaptin ama acıtmadım umarımKahkahaBundan sonra ortaya laf atarken ne attığına bakarsın değilmi süleyman !Göz kırpma

Son Düzenleme: dante-1985 ~ 15 Aralık 2009 01:54
Süleyman.
15-12-2009, 01:58   |  #45  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Armuttan değilde boş konuşuyorsun desek daha doğru be gülüm ! gurur yaptin ama acıtmadım umarımKahkahaBundan sonra ortaya laf atarken ne attığına bakarsın değilmi süleyman !Göz kırpma
Ben gurur yapmam da, sen atıyorsun. Sorun orada.

Banned
15-12-2009, 02:17   |  #46  
Banlandı
300 mesaj
Ben gurur yapmam da, sen atıyorsun. Sorun orada.
Daha doğrusu sen atıyorsun ! ortaya tükürüyor sonrada kimse görmeden yalamaya çalışıyorsunBeğenmedim