Öncelikle iyi günler cümleten...
Ben aslında 1500 Tl civarı bir sistem topladım... Henüz almadım ancak almadan da el elden üstündür diyerek birde burada sizlere sormak isityorum...
AMD sistem hiç kullanmamış olmamdan dolayı bu konuyu açmada yarar gördüm...
Sistemi Amd ve İntel olarak iki ayrı şekilde toplamanızı rica ediyorum....
Önceliklerim : Monitör olmayacak sadece kasa sistemi, USB 3.0, SATA 3.0 ve Ekran Kartı olarak Nvidia GTX olmasını istiyorum...
- Amd olarak AMD Phenom II X6 1055 T işlemci ----- İntel olarak İ5 2300 işlemci düşünüyorum.... (Bu işlemcileri kullanan varsa ayrıyetten işlemciler hakkında özellikle AMD hakkında bir sıkıntısı veya artısı olduysa belirtmesi benim için iyi olacaktır...)
- Ram 4 Gb yeterli olur. (1600 MHZ)(Mümkün olan en iyi/düşük fiyatlısı tercihimdir.)
- Harddisk olarak 500Gb veya 320Gb da işimi fazlasıyla görür... Bende kullanacağım İDE 500 Gb harddisk var...
- Anakart olarak MSİ ve GİGABYTE düşünüyorum... Ancak kullanıp da memnun kalan varsa diğer markalarda önerilebilir...
- Ekran kartı olarakda MSİ ve GİGABYTE GTX460 düşünüyorum... Özellikle soğutma ve sessizlik için ideal bir kart olmalarından dolayı tercihimdir.... Ekran kartlarının mutlaka 256 Bit olmasını isityorum... Zaten GTX 460 lar 256 bit....
- Tek karar veremediğim konu ise KASA... Çok para vermemem gerekli... Çünkü bu sefer sistemden kısmak zorunda kalıyorum... Ancak sessiz ve hafifde bir şeye benzesin istiyorum... İŞte bu yüzden karar vermek zor oluyor... Ayrıca güç kaynağı meseleside var....
Arkadaşlar ilk önce yazımı bir güzel okumanızı rica ediyorum... Çünkü ben istemediğim halde bana öneri yapmanızı istediğim bir husus yok... Ayrıca "şunu ne yapacaksın" , "ben olsam almam" gibi ifadelerle değilde, ispatlayıcı ve açıklayıcı bilgilerle neden almam gerekli neden almamam gerekli bir güzel ifade ederseniz bende mutlu olurum sizde... :)
El elden üstündür diye sonuçta bir konu açtım... Burada bu işi yapan,yapmış kişiler, illaki benden daha iyi bilenler çoktur... O yüzden yardımlarınızı bekliyorum...