evet arkadaşlar bu gün 1 ocak ve yeni paketler geldi bende hemen geçtim. Geçeli 5 dakika oldu ve önceden hızım 5 mbps lerde dolaşıyordu şimdi 9 mbps ölçüyor yan yaklaşık 2 katı kadar çok mutluym :))
tivibu standart plus kullanıyordum standrta düşürdüm sonuçta aynı paraya denk geldi (yani babam fatura öderken anlamayacak :)) )
ttnet saolsun yakınız biz dağıtım yerine :))
16 mbit e kadar a geçtim
Ben de geçtim ancak benim hızda herhangi bir değişklik olmadı
kutu nerde peki ?Kutu mu?
8 Mbit/s'e kadar tarifeyi kullanıyordum. Hız 1.7 Mbit/s'i ancak buluyor. Tarifeyi ADSL2+ 16 Mbit/s'e kadar Limitsiz tarifesine geçtim. yine 1.7 Mbit/s hızla bağlanıyorum internete. Speed test ile test ettim yine aynı. Ben bu işten ne anladım.
Sanırım Ttnet beni kara listeye aldı. Daha önce ayda 500 GB'tan fazla dosya indiriyordum! :D
Kullandığım modem Linksys WAG54GS
ADSL2/2+ Up to 25 Mbps
Dağıtım kutusu yaklaşık 500-600m uzaklıkta bize. Ayda 500 GB'a yakın dosya indirdiğim zaman hızım 6.7 Mbit/s idi. Artık ne olduysa aylar sonra hız 350 Kbps kadar düştü. Müşteri hizmetlerini aradım. 2 gün sonra hızım 1.7 Mbit/s e kadar yükseldi. Ayda 200 GB'a kadar dosya indiriyorum ancak hızım hiç değişmiyor.
Biraz önce Müşteri hizmetlerini tekrardan aradım. Arıza kaydı aldılar. Bakalım ne olacak en azından 5 Mbit/s bana yeter de artar. :)
iyiki yakınsın ezik telekoma birde yakın olmasan her halde 0.50 kb alacaksın interneti. telekom gibi ezik bir firmanın elinden çıkmadıkça adsl asla düzelmesi mümkün değil aynısını kablonet içinde diyorlardı geçti özel sektöre şimdi fırtına gibi esiyor 1mb bağlantı ile bile.
Yeni tarife dedikleri 16 Mb'e Kadar ADSL2+ Tarifesi 50 gb a.k.n. 59Tl 9Tl fazla vermeye değer mi acaba
dahası 1Mb limitsiz'e geri dönüşü yok o kötü çıkış o çıkış olur
8Mb'e kadar olana benzmesin sonradan
16 mbps ye kadar olan adil kullanım 1 mbps ye düşüyor orası iyi güzel bence.ama en azından 100 150 gb olsaydı kota daha iyi olcaktı.16 mbps ye geçen arkadaşlar kotayı doldurduktan sonra kaç mbps ye düştüğünü yazarlarsa sevinirim.
eğer fiber net imkanınız varsa fiberoptik superonline 10mb e kadar ayda 49lira sınırsız kullanın.. eğer fiber imkanınız yoksa size 2 seçenek sunuyorum:
1: smile adsl 8mb e kadar - ayda 49 lira sınırsız
2: kablo net 1mb e kadar - ayda 29 lira sınırsız
karar sizin
eğer fiber net imkanınız varsa fiberoptik superonline 10mb e kadar ayda 49lira sınırsız kullanın.. eğer fiber imkanınız yoksa size 2 seçenek sunuyorum:aynen bide fiber internette ilk 3 ay50mb bedavA:D
1: smile adsl 8mb e kadar - ayda 49 lira sınırsız2: kablo net 1mb e kadar - ayda 29 lira sınırsız
karar sizin