160gb Samsung Sata kilitlenme problemi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ferplex
27-01-2006, 03:09   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

İyi günler hepinize
Yaklaşık 3 ay önce 80 ide seagate hdd min üzerine bir tane 160gb Samsung sata aldım ve kurdum. 80lik seagate üstünde 3 partition var var ve birinde WinMe yüklü. Satayıda önce dostan formatladım sonra 4 e bölüp (FAT32 yaptım ki dosyalar WinME den ulaşabileyim diye) bir bölümüne XP SP2 yükledim. Daha sonra Norton Partition Magicle Sata üzerindeki bölümlerin boyutlarıyla oynadım ve yeniden şekillendirdim. Sata üzerine zamanla film,mp3 vs yükledim. Fakat bir süre sonra yüklediğim dosyaların yerini değiştiremez oldum özeliikle son iki partitiondan bir fim i alıp başka bir yere atmak imkansız hale geldi. Kopyalamaya çalışsam dahi dooatt diye bir ses geliyor ve herşey donuyor tek çare reset atmak oluyor. Bu kilitlenmeler sadece dosya kopyalarken değil normal XP üzerinde çalışırken de aniden oluyor. Bazen 2 saat içinde bazende 7-8 sa açık kaldıktan sonra oluyor (örneğin e-mule açıp gece açık bırakıyorum bırakıyorum). Bu yüzden cd yazamaz oldum cd yazmaya çalıştığım zaman bile aniden kilitleniyor bu yüzden cd yazma işini WinMe'den yapmak zorunda kalıyorum. Win ME de bu Sata nın son iki bölümündeki dosyalar çok değişik bozuk karakterlerle gösteriliyor ve ulaşmak mümkün olmuyor. WinME deyken kopyalama sorun olmuyor fakat SATA üzerinden bir veri almak çok fazla zaman alıyor.
Çözüm olarak 3 kereden fazla XPSP2 yi tekrar yükledim. Hatta bir kerede 80lik idenin bir bölümüne yükledim ama gene olmadı hala donmalar devam ediyor.
?Acaba hdd çok mu ısınıyor?
?Bad sektör mü oluştu? (hangi programlarla düzeltebilirim)
?Yanlış bölümleme mi?
?Dosya sistemi ne olmalı (fat32-ntfs)?
?Fabrika çıkış formatını nasıl yapabilirim?
Herkese teşekkürler!

Banned
07-02-2006, 00:49   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

Winme nin bağlı olduğu hdd'yi primary master ayarlayın.Diğer sonradan taktığınız

hdd yi ise secondary master yaparsanız yavaşlık ortadan kalkacaktır diye düşünüom

ferplex
09-02-2006, 02:31   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Bunca uğraştan sonra artık sorunun kaynağını büyük ihtimalle buldum!
(Bu süreçte yapmadığım kalmadı diskleri ntfs yaptım birleştirdim boyutlarını değiştirdim vs vs )

"Diskte Yazma Önbelleğini Etkinleştirin" seçeneğinin seçili olması bütün bu dosya transferindeki kilitlenmelere sebep oluyormuş.

Aygıt yöneticisi>Disk Sürücüleri>Samsung sp1614c>İLKELER başlığı altında bulunan bu seçeği kapattığım zaman veri kopyalama ve taşıma yaparken kilitlenme olmuyor fakat işlem süresi normalin 10 katına kadar çıkıyor! (ÖR: 700mb lık bir filmi yine olduğu yerde kopyasını çıkarmak 30sn sürmesi gerekirken 5dk hatta 7-8 dk ya kadar uzuyabiliyor )

Şimdi bu ayar nedir? Nasıl büyütülür? Bu sorun nasıl çözüme ulaşır?