17 Yıllık Windows Açığı,Can Sıkmaya Başladı...

Turkish Developer
13-02-2010, 11:38   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

17 Yıllık Windows Açığı, Microsoft'un  Canını Sıkmaya Başladı.

Microsoft - Windows işletim sistemlerinde 17 yıldır var olan bir sistem açığının varolduğu haberini burada duyurmuştuk.  Yıllarca var olan açık, kötü kullanıcılar tarafından kullanılamamış olmasını avanataj olarak görüyor yazılımcı firma, ve bu açığı raporlarıyla birlikte inkar etmektende kaçınmadı. 

Güvenlik zaafiyeti meydana getirecek bir açık olmasada, bu açık için yama  hazırlanacağını duyurmuştu. Yazılımcı firma geçtiğimiz Windows güncellemesine bu açık için bir yama oluşturdu.

Ne olduysa ondan sonra oldu. Bir çok Windows'un XP işletim sistemi kullanan kullanıcılar ; sistemlerinin hatasız kapanmalara, MAVİ EKRAN  ile karşılaşmalarına, uygulamalar esnasında reset ve donma gibi problemlerle karşı karşıya kaldıklarını bildirdiler.

Aradan geçen bir kaç gün zarfında, son güncellemeden sonra sistemlerindeki problemlerle karşılaşan kullanıcıların hata raporlarını Microsoft hata rapor merkezinde hassasiyetle inceledi, ve bu süreçte sessiz kalmayı tercih etti, ve araştırmaların sonunda bir açıklama geldi bu konu hakkında.
Açıklamada ;
Bazı Windows XP işletim sistemlerinde sinmiş olan malware yazılımları tarafından etkilenerek , sistemi düzensiz uygulamalar biçimine soktuğunu,Sistem kendini korumaya almak ve veri kayıplarına sebebiyat vermemek için , sistemin kendini kapattığını belirtti. Microsoft , yamanın fonksiyonlarını etkisiz hale getirip yamayı görevinden çekti.

Microsoft '' Daha kapsamlı olarak araştırma içindeyiz '' sözleriyle, kullanıcılarına; Güvenlik programlarıyla sistemlerini derinlemesine taratılması gerektiği konusunda uyardı.Herşeye rağmen sorunlarla karşılaşan kullanıcıların Microsoft Destek Çözüm Merkezinden yardım almalarını konusunda yol gösterdi.

Merak konuları hep vardır, Hem hani derlerya '' Ağırmayan dişe kerpeten takmak '' Microsoft dertsiz başına dertmi alıp almadığınıda, ilerleyen zamanlarda göreceğiz..

CHİP ONLİNE

mancukya
23-02-2010, 01:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Olay rootkit ila alakali rootkit belasinida muzik cdleri ile piyasaya sokan sony sagolsun.