2 tane HLFPC2700 512 333 mhz ddr ramım var ama ikisini takınca pc ye bilgisayar ağırlaşıyor halbuki ikiside aynı mhzde genelde performans almak için aynı renklere takılması lazım diye söyleniyor değişik renklerdeki slotlara taktım yine sorun devam ediyor 512 ramın 1 tanesini çıkardım hiç bir sorun yok hatta pc hızlandı diyebilirim açılmayan oyunlar bile açıldı bu sorunum neyden kaynaklanıyor?
2 adet 512 ram
anakartınızın maximum ram desteği nedir..eğer bilmiyorsanız anakartınızı buraya yazarmısınız
bu ramleri daha önceden kullanmaktaymıdınız ramleriniz arzalı olabilir tabi anakart destegide önemli
asus P4-P800-X ANAKART
RAMLAR sıfır aldım
şimdi ben size desemki ramleri değişik soketlere takarak deneyin ama siz o işleri yapmışsınızdır..ram arızasından başka bişeye benzemiyor bu..çok çok istisna olarak
anakart uyuşmazlığıda olabilir..yani şöyle.sizin anakartınız DDR 266/333/400
destekliyor.siz 2 parça 266 yada 2 parça 400 takarsanız sorunsuz çalıştırabilir..benim başıma benzer olay geldiği için ordan biliyorum.
beycanerkul2 tane HLFPC2700 512 333 mhz ddr ramım var ama ikisini takınca pc ye bilgisayar ağırlaşıyor halbuki ikiside aynı mhzde genelde performans almak için aynı renklere takılması lazım diye söyleniyor değişik renklerdeki slotlara taktım yine sorun devam ediyor 512 ramın 1 tanesini çıkardım hiç bir sorun yok hatta pc hızlandı diyebilirim açılmayan oyunlar bile açıldı bu sorunum neyden kaynaklanıyor?Ramların her ikiside dualmı?Dual derken ötekini kastediyorum.Hızları önemli Everestten bakmayı dene Anakartın benimkinin bi değişiği Max:4GB destekli ve 400MHz'dır.Son Düzenleme: Hallederiz_87 ~ 03 Şubat 2009 00:25
Hallederiz_87Ramların her ikiside dualmı?Dual derken ötekini kastediyorum.Hızları önemli Everestten bakmayı dene Anakartın benimkinin bi değişiği Max:4GB destekli ve 400MHz'dır.her ikisinin ayarları aynı yani mhz si boyutu falan filan
O zaman aldığın yere götür derim :) Böyle böyle derdini anlat..
megalomanşimdi ben size desemki ramleri değişik soketlere takarak deneyin ama siz o işleri yapmışsınızdır..ram arızasından başka bişeye benzemiyor bu..çok çok istisna olarakram kesinlikle arızalı değil çünkü tek tek denedim tek sorun ikisini takınca bilgisayar ağırlaşıyor sanki ikisini takınca pc ikinci ramı istemiyor buda bütün donanımı etkiliyor
anakart uyuşmazlığıda olabilir..yani şöyle.sizin anakartınız DDR 266/333/400
destekliyor.siz 2 parça 266 yada 2 parça 400 takarsanız sorunsuz çalıştırabilir..benim başıma benzer olay geldiği için ordan biliyorum.Son Düzenleme: beycanerkul ~ 03 Şubat 2009 18:18
eger ana kartın desteklemese remlerin birini görmez zaten bende ram taktıracaktım anakart desteklemedi pc açılınca ramı görmedi yani sen onu en iyisi doktoruna götür :)
axaieger ana kartın desteklemese remlerin birini görmez zaten bende ram taktıracaktım anakart desteklemedi pc açılınca ramı görmedi yani sen onu en iyisi doktoruna götür :)yani ramlar takılı iken bilgisayar açılırsa bir sorun yokmu demek istiyorsun
ramların tam oturup oturmadığını nerden anlarız?
bu konuda yardım edermisiniz
beycanerkulramların tam oturup oturmadığını nerden anlarız?ram leri yuvalarına yerleştirdikten sonra ram in iki ucundan bastır tık diye ses gelir yerine oturmuş olur ayrıca yuvaların uçlarındaki mandallarda rami kavramalı ozaman oturmuştur