Arkadaşlar 512 Ram im vardı. Geçen sene gittim 2 gb ram daha aldım. Etti 2.5 gb. Ama hızda bi artış olmadı.Sonra arkadaşım dedi ki belki 512 liği algılıyodur dedi. 512 yi çıkardık. Sadece 2 gb lik var şu an. Bilgisayarıma sağ tıkladığım zaman rami 2 gb gösteriyor. Acaba diyorum bana satan adam düşük özellikte bir ram verdi bakınca 2 gb gösteriyo ama işlevi daha mı düşük ? Program çalıştırırken kullanmıyo mu ? Tekrar 512 liği takmalı mıyım. Şimdiden teşekkürler.
2 GB Ram Doğru mu ?
Takarsan biraz daha iyi olur.
Ama bilemiyorum ki o zaman belki 512 liği algılıyodur, hani ikisini birlikte 2.5 olarak algılamıyodur ?
http://www.tamindir.com/speccy/ inidir kur ve ram miktarını söyle.
Ram ın Hızı Düşük Olduğu İçin Yeterli Performans Veremiyo Olaiblir
rami miktarı hızı etkilemez sadece yetersiz kaldığında işlem birikmesinden dolayı yavaşalama olur genellldede elimizdeki ramlerin mikterı yetersiz olunduğundan ram takınca biligisyarım hızlandı diye düşünürüz senin pc nin hızını etkileyen cpu ekrankartı ve ram kaç mhz olduğudur. elinde diyelim iki tane aynı pc var tek fark birisinde 16 gb 1600 mhz ram var diğerinde 8 gb 2400mhz ram var diyelim . Ram ihtiyacında 4gb olsda yeter diyelim. şimdi hangisi daha hızlı olur dersen tabiki 8gb 2400 olan 16 gb 1600mhz den daha hızlı oluryor bilmem anlatabildimmi bu konuda biraz kafa karışıklığı var açıklamak istedim.Diğer bi konu ise anakartının kaç mhz ye kadar desteklediği , ramlerinin kaç mhz olduğu önemli eğer elindeki 2 gblik 800 mhz diğeri 512 gb lik olan 400 mhz İSE tabiki 512 liği çıkar çünkü 2 gb lik olanın hızını düşürebilir bir diğer sebep biostan ayrının yapılmamış olmasıdır