2 HDD yi tek HDD nasil yapilir?

emoz159
30-05-2008, 14:20   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj

Merhabalar...

Zamaninda chip de bi yazi okumustum 2 hdd yi 2 3 farkli sekilde tek hdd yapip windows kuruluyordu ve performans artisi saglaniyordu. Ama bir türlü hatirlayamiyorum makalenin adini. Bakindim bakin bulamadim.

Tek hatirladigim RAID yükleniyordu. Ama nasil yapildigini unuttum. MAkaleyi bilen yada 2 hdd yi tek hdd olarak kurmayi bilen biri bana adim adim yardimci olabilir mi?

Umarim anlatirken corba yapmamisimdir ;)

Simdiden tesekkürler...

viking20
30-05-2008, 14:42   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Anakartın diğer parçaların?
----
RAID NEDİR? NASIL YAPILIR? SONUÇLARI VE ETKİLERİ NELERDİR?

----
(Alıntı)
[kardeşim yazının ilk bölümüne katılıyorum ancak son bölümlerde Ayrıca RAID donanımlara çok bağımlıdır.Kritik donanım değişikliklerinde RAID hemen bozulur, bozulunca da FAT bozulur, bozulunca da verileriniz kaybolur. Sözlerine katılmıyorum ve doğruda değil senin söylediklerin raid0 için geçerlidir.Yeni raid teknolojileri sayesinde hata oranı en aza inmiştir.Lütfen raid konusunda tekrar araştırma yap insanlar yanlış bilgi edinmesin.Saygılarımla.]
-------
Raid konusu

-------
size bir tavsiye raid 0'ı oyun ve benzeri uygulamalar için kullanın yani bozulsada üzülmeyeceğiniz şeyler için.(Alıntı)
------
edit:sorunuzun forumdaki yeri burası değil.

Son Düzenleme: viking20 ~ 30 Mayıs 2008 15:03
emoz159
30-05-2008, 22:36   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj

Cevabin icin tesekkürler...

Anakart Asus P5L-MX, HDD Seagate Barracuda 7200.9 80GB
2 GB RAM.

Herhangi birseyde dosyalarin gittigini biliyorum, uyarin icin tesekkürler.

Zaten bilgisayarda herhangi bir dosyanin saklanmasini istemiyoruz. SIrf herhangi bir dosya saklanmasin die ( virüslerde dahil ;) ) deepfreeze kurduk. Yani dosya kaybi önemli degil.
Ama sormak istedigim bilgisayarin göcmesi halinde Norton Ghost ile yedek almissak o yedekten sistemi geri yükleyebilirmiyiz, yoksa herseyi yeniden mi kurmak gerekir.

Ha birde windowsu coktan kurdum, tekrardan RAID 0 kurabilirmiyim ???

Birde konunun yeri neresi olmaliydi bilmedigim icin aklima en yatkin yer olarak burayi gördüm, buraya yazdim.

VatanTRmekan24
10-06-2008, 02:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
100 mesaj

Format atarken kolayca birlestirebilirsin bunun disanda HDD leri ayiran programlar var fakat birlestirenleri duymadim zaten birlestirilse bile girmek format atmayi istiycektir bence cünkü Format atarken HDD yi ikiye böldügünde WIndows XP yi C ye yüklersen ozaman sadece C ye format atmis olursun ve Bilgisayarima giridiginde D ye girmek istersen FORMAT atmani istiyor

Son Düzenleme: VatanTRmekan24 ~ 10 Haziran 2008 02:13
yakup7
10-06-2008, 18:26   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
51 mesaj

eğer bu işlemleri yapamıyorsun format atarken ekrana gelen ilgili alandan bölümleri birleştirebilirsin.