bende daha önceden xp ve 7 yüklüydü xp ye format attım şimdi bilgisayar açılırken xp mi 7 mi diye sormuyor
2 işletim sisteminden biri açılmıyor
Sistem Özellikleri>Gelişmiş>Başlangıç Ve Kurtarma>Ayarlar
burdan bir kontrol et varsayılan işletim siteminde 2 tane işletim sistemi varmı? birde işletim sistemleri gösterme süresini 30 sn. yap ve bilgisayarı yeniden başlat...
En kolay yol win 7 cd sini koy ve bilgisayarı kapat
bilgisayarı ac. Bilgisayar cd yi görunce entere bas ve oradan repair modunu seç.
5 dakikada düzelir.
Xpye format atmışsan ilkönce 7 sonra Xp kurmuş gibi oluyor. Çift işletim sistemli pclerde OS kurulumu eskiden yeniye doğrudur yani ilkönce Xp sonra Vista ve 7 -8 kurulur. Sen windows 7 kuruluyken tekrar Xp kurarsan doğal olarak açılışta Xpyi görmez. Yapacağın şey Xp cdsini tak biçimlendirme ekranında diski C ve D hangi bölümler varsa hepsini biçimlendir. Xp yi kur. Xpyi kurduktan sonra da diğer bölüme de 7 yi kur. görmeme sorunun hallolacaktır.
beyler yardımlarınız için çok saolun tknsyen adlı üyenin dediği gibiymiş kurarken eskiden yeniye doğru kuruluyormuş tekrardan windows 7 cd sini takıp format attım düzeldi. bir sorum daha olacak ben şimdi xp' ye format atmak istediğmde aynı zamanda 7' yedemi format atcam herhangibir yolu yokmu bunun