Sistemimde Windows 8 + Ubuntu var. Ubuntu'yu kaldırıp Zorin OS veya Mint kurmak istiyorum. Fakat Ubuntu'yu nasıl kaldıracağımı anlamadım. Yardımınıza ihtiyacım var.
2 İşletim Sisteminden Birini Kaldırmak?
Daha önce biçimlendirmeyi denemiştim ama bu sefer de bilgisayar açılmadı :) Ben de Ubuntu'yu tekrar kurdum, düzeldi. msconfig'e baktım da Ubuntu ile ilgili hiçbir şey yok. Wubi ile kurmadım, ISO dosyasını USB'ye attım ve normal kurulum yaptım.
Ubuntuyu tekrar kur o zaman ve Silmeyi dene dediğim programla. Eğer yine gözükmez ise biryerde yanlış yapıyorsun demektir.
msconfigde önyüklemede de gözükmüyorsa diski silip windowsun bozulan kaydını onarmak gerekiyor onarım olmaz ise Tekrardan format atmak gerekecek ve birdaha multi dos kuracakken boot sekmelerini doğru yarlar :)
Ubuntuyu tekrar kur o zaman ve Silmeyi dene dediğim programla. Eğer yine gözükmez ise biryerde yanlış yapıyorsun demektir.Ben Ubuntu kurulumunu mu yanlış yapıyorum acaba? 2 tane yeni disk oluşturuyorum, biri 2 GB diğeri 8 GB. Ubuntu kurulumu sırasından 2 GB'lık olanı "takas alanı" yapıyorum, 8 GB olanı Ext 3 yapıyorum ve kurmaya başlıyorum. Yanlış yaptığım bir yer var mı?msconfigde önyüklemede de gözükmüyorsa diski silip windowsun bozulan kaydını onarmak gerekiyor onarım olmaz ise Tekrardan format atmak gerekecek ve birdaha multi dos kuracakken boot sekmelerini doğru yarlar :)
:D takas alaanı enden bırakıyorsun linuxdan ntfs diske atabiliyorsun zaten windowsda bırakmış isen yedek alan oraya istediğin sistemden bişey atabilirsin.
ext4 yapman doğru ama bunu kurarken Windows veya Linux botu bozulursa sistemlerde karışma oluyor. multidoslar da en önemli kriter boot dosyalarının hasar alıp bozulmaması bunlar gittimi sistemler gidiyor sendeki de bu olmuş.
Ubuntuyu Wubi ile kur windowsu kurtarıp wubi ile kurulum yap wubi ile yaparsan windowsa dosya bırakıyor onlara dokunmaz isen sorun çıkmaz ve gerektiğinde kaldırabiliyorsun.
:D takas alaanı enden bırakıyorsun linuxdan ntfs diske atabiliyorsun zaten windowsda bırakmış isen yedek alan oraya istediğin sistemden bişey atabilirsin.Windows'u nasıl kurtaracağım?ext4 yapman doğru ama bunu kurarken Windows veya Linux botu bozulursa sistemlerde karışma oluyor. multidoslar da en önemli kriter boot dosyalarının hasar alıp bozulmaması bunlar gittimi sistemler gidiyor sendeki de bu olmuş.
Ubuntuyu Wubi ile kur windowsu kurtarıp wubi ile kurulum yap wubi ile yaparsan windowsa dosya bırakıyor onlara dokunmaz isen sorun çıkmaz ve gerektiğinde kaldırabiliyorsun.