2 PC 2 router bağlama (configuration)

hitx
11-07-2007, 10:18   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Arkadaşlar herkese selam.Boson Netsim yazılımını kullanıyoum
Ama bir örnekte takıldım.Şimdi A PC miz 1.Router'a bağlı ve B PC mizde 2.Router'a bağlı.Ve bu iki routerda birbirine bağlı.A PC sinden B PC sine bağlanabilmem için gerekli olan configurasyon ayarlarını bana yazabilecek olan varmı?(Bu bir örnek olduğu için router lar kullanıldı.)Şimdiden çok teşekkür ediyorum.İyi günler..

Lütfen benim için çok acil..

mhmtkrc
11-07-2007, 11:05   |  #2  
Üye
74 mesaj

sadece 8 li hub alarak routeride kullanarak iki bilgisayarı birbirine bağlayabilirsin... routerlarıda bağladıktan sonra hem veri alışsveriişi hemde internete girebilirsin... sadece veri icinse cros kablo kullanarak router veya hub'a gerek duymadan bağlayığ işini görebilirsin kardes....

cell-o
11-07-2007, 11:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

arkadaşlar galiba yanlış anladılar.ortada fiziksel bir bağlantı arkadaşımız cisco simulator aracını kullanıyor.bunu yapılandırmak için öncelikle en baştan bu uygulamayı yapmadan önce en basit network yapılandırmalarından başlaşyınız.ikinci olarak cisco IOS command olarak tüm cisco router serilerinin komutlarını desteklemiyor.gerekli bilgileri cisco sitesinden alabilirsiniz.veya boson içinde hazır kütüphanalerde var.onlarada bakabilirsiniz.
örn:swtich interface bilgileri almak için;

show interfaces komutunu kullanabilirsiniz.

komutlar hakkında bilgi almak için;

Router#show ?

show access-expression
show access-list
show apple interface
show apple route
show appletalk
show atm
show bridge
show cam
show cam dynamic
show cdp neighbors
show config

gibi görebilirsiniz.ama buna başlamadan önce komutların ne işe yaradıklarını bilmelisiniz.

kolay gelsin.

Son Düzenleme: cell-o ~ 11 Temmuz 2007 11:22
hitx
11-07-2007, 11:52   |  #4  
OP Yeni Üye
22 mesaj

Arkadaşım vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler.Ayrıca linkini vermiş olduğun siteyi de inceledim,çok işime yarayacak sanırım.Tekrar teşekkürler.İyi günler