2 saniyede pes ediyoruz!

CHIP Online
13-11-2012, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternet hızlandıkça daha mı sabırsız oluyoruz? İşte 2 saniye bile bekleyemediğimiz şey...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/2-saniyede-pes-ediyoruz_36940.html

Resimlerle: YouTube işte burada çalışıyor...

İnternet her geçen gün daha da büyüyor. Bu büyümeyle birlikte, internet kullanıcıları da daha sabırsız bir hale geliyor. Her geçen gün hızlanan internete rağmen, günümüzde gelinen noktaya bakıldığında internet üzerinden bir video izlerken iki saniye kadar takılma bile artık kullanıcılara çok fazla geliyor.


University of Massachusetts tarafından, 6.7 milyon farklı kullanıcı arasında yapılan araştırmaya göre, internet üzerinden video izlemek isteyen insanların büyük bir çoğunluğu, videonun açılmasını yaklaşık iki saniyeden fazla bekleyemiyor ve başka bir videoya geçiyor. Bu süre, en fazla beş saniyeye kadar uzayabiliyor. İnternet üzerinden izlenen kısa klipler için bekleme süreleri bu kadar azalmışken, halen bir grup kullanıcı izleyecekleri uzun filmler için daha uzun süreler beklemeyi göze alabiliyorlar.


Araştırmanın ortaya çıkardığı bir diğer nokta ise, fiber, kablo ve DSL kullanıcılarının diğer internet kullanıcılarına göre daha sabırsız olduğu zira özellikle mobil internet kullanan kişilerde, bekleme oranı çok daha yüksek sürelere ulaşabildiği gözlemlendi.

Tüm Konu: 2 saniyede pes ediyoruz!

Resimlerle: YouTube işte burada çalışıyor...

Kaynak: www.chip.com.tr