2. HDD bağlama

Rabbit
01-06-2012, 12:01   |  #1  
Rabbit avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
88 mesaj

Merhaba arkadaşlar.Benim bilgisayarımda 500 GB SATA bir HDD var.Benim farklı işletim sistemi yüklemek için 80 GB SATA başka bir HDD bağlayacağım bilgisayarıma.Geçenlerde IDE HDD takmıştım.Biliyorsunuz IDE nın o otoban gibi bağlama kablosu üstünde takılı ucunu anakartın IDE girişine bağlıyorsun birde elektrik için o beyaz uçlu 6 girişli kabloyu takıyorsun oluyor bitiyor.Onu geçen yapmıştım oldu.Şimdi benim vardı bir HDD fakat kablosu felan yok hiçbir şeyi.SATA larında bağlanma kabloları turuncu ince L şeklinde birşey elektrik ve veri kablosunu yanyana bağlanıyor.Veri kablosunun eni daha kısa şimdi bilgisayarımda elektrik girişini buldum.İnce siyah güç kaynağını içinden çıkan yüzlerce dolanmış kablolar arasında hem o hemde diğer şeyler için elektrik aktarımı için fakat veri kablosunu bulamadım.Acaba varmıdır o karışmış kabloların içinde biraz baktım fakat olmadı.Ya alacağım bir tane daha yada şuan kulladığım HDD nin veri kablosunun işletim sistemi merakını gidermek için 80 liğe takıp öyle kullanacağım. Sizce nasıl yapabilirim varmıdır bilgisayarın içinde kaybolmuş bir veri kablosu.??

Banned
01-06-2012, 13:31   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Hangi bilgiayar tamircisine gitseniz sizden para almadan bir ide kablosu verir.