2. hdd sorunlu ve önemli bilgilerim hapsoldu

rammss
11-07-2009, 22:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

merhaba arkadaşlar daha düne kadar depo olarak kullandığım sabit hdd gayet güzel çalışıyordu bigün elektirikler gitti ve pc açıktı bi anda güç gitti ve pc kapandı. daha sonra pc yi açtığımda siyah bi ekran çıkıyor ve

''reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key''

diye bi mesaj çıkıyor. depo olarak kullandığım bu hdd yi devre dışı bıraktığımda ise pc normal olarak açılıyor. asıl sorunum şu ki hdd nin içinde önemli bilgilerim war tek isteğim onları kurtara bilmek rica ediyorum yardım edin.

Süleyman.
11-07-2009, 23:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

BIOS'tan "Boot" menüsüne girin ve birinci sıraya işletim sisteminizin kurulu olduğu diski, ikinci sıraya da bu bahsettiğiniz diski alın.

rammss
12-07-2009, 09:56   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

dünden beri öldüm öldüm dirildim...BIOS  u da hayatımda ilk defa açınca çok korkutucu bişey gibi gözüktü :) aslında ufak bi ayrıntıymış size çok çok teşekkür ediyorum

Süleyman.
12-07-2009, 14:00   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Alıntı: rammss  
dünden beri öldüm öldüm dirildim...BIOS  u da hayatımda ilk defa açınca çok korkutucu bişey gibi gözüktü :) aslında ufak bi ayrıntıymış size çok çok teşekkür
Rica ederim. Demek ki korkulacak birşey değilmiş. :)