Röle bir switch ile aynı işi görür, ancak bu düzenekte parmağınızla düğmeyi açmak yerine, tetikleme akım yoluyla olur. Bu iş için 12v'luk bir röleye ihtiyacınız var. Bunu İstanbul Kadıköy Yazıcıoğlu işhanında ya da geniş ürün yelpazesine sahip büyük bir elektronikçide bulabilirsiniz. Unutmadan; alacağınız röle en az 4 ayaklı olmalı.
Çalışma düzeni oldukça basit. Düğme ile birinci güç kaynağı açılıyor (kasanın içerisinde anakarta bağlı olduğunu farz edersek bu durumda kasanın düğmesi ile açılıyor). Buradan gelen 12v relay'i tetikliyor ve ikinci güç kaynağı da harekete geçiyor.
İkinci yol ise biraz kesmeli biçmeli. Ancak bunu uygularsanız elde ettiğiniz çözümden geri dönüş yok. Yani kablolar bir kez sıyrıldı mı, bildiğiniz gibi eski haline döndürmeye imkan yok. Ben röle ile filan uğraşamam bunu uygulamak istiyorum diyorsanız her iki güç kaynağının 14'üncü pinlerini birleştirmeniz gerekiyor. Artık ekstra kablolar ile mi yaparsınız yoksa mevcutları mı birleştirirsiniz bilemiyorum. Bunun haricinde her iki güç kaynağından birer "toprak" (siyah) birleştirmeniz gerekiyor. Gördüğünüz gibi bu çözüm çok daha kolay ve ekstra düğme, led v.s. ile uğraşmayacaksanız bunu tavsiye ederim.