Arkadaşlar 20 lik dişin belirtileri nelerdir ben ondan süpheleniyorumda
agzımın icinde sürekli aft denilen yaralar cıkıyo biri gecmeden digeri cıkıyor hayatım zehir oldu özellikle dişlerimin en sonunda yani 20 lik dişlerin cıkacagı yerin yan tarafı yanak tarafları acıyor sanki ısırmısım gibii iki tarafta aynı yanaklarımda serit gibi yara var dişlerimi sıktırdıgımda hersey normal agrı sızı yok ama o yan taraflara bişey deyince hopluyorum sizce neden
20'lik dişmi yoksa baska bişeymi
Benim de ağzımda yaralar çıkıyor sürekli.Annem protein al diyor ama :D
Ağrı için ise bir dişçiye görünmenizi öneririm.
Asitli içeceklerden, tuzlu ve baharatlı gıdalardan (özellikle cips ve kola) kesinlikle uzak durun. Ağzınızı günde 2 defa karbonatlı su ile çalkalayın. Aft'lara iyi gelecektir. Stress'ten uzak durmaya çalışın. 20 lik dişlerin yan tarafında ki ağrı ise diş etinden yanaklara doğru yayılıyor olabilir belki. Dişçiye görünmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
yirmilik diş sadece 20 yaşına gelindiğinde çıkmaz bu vücüt gelişimine bağlı 30'da yada 25'de çıkabilir genellikle en arka tarafta ağrılar artar.
parmağınızı en arka tarfa uzatarak dokunun eğer bir sertlik hissediyorsanız bu 20'lik diştir.
son olarak hemen çıkmaz ara süren ve kesilen sancılar yaşayabilirsiniz şu durumda yapmanız gereken kemikleri güçlendirmeniz yani kalsiyum almalısınız.
20'lik diş denildiğinde herkesin aklına ilk gelen şey ağrıdan başka birşey değildir bunun sebebi yeteri kalsiyum alınmamasındandır çene yapısı gelişmediğinden kalsiyum tüketimi az olduğundan çene ev sahipliği yapacağı dişleri bir arada barındıramıyor yani çene gelişmediği için dişler sığmıyor eğri,büğrü çıkıyor yada çıkamadığından müthiş bir acı çektiriyor bu nedenle ameliyatla alınıyor.
not çenedeki en güçlü dişler arasında 20'lik dişler yer alır eski bir diş teknisyeni olaak bildiğimden söylüyorum ama sen bir doktora git ağızında yara çıkması 20 lik dişle alakası yok bence bu dah çok ağız temiz tıutulmadığından bakteriler yara üretiyor.
banada ilk doktora gittigimde stress ten demişti ama artık canıma tak etti hiçbirşeyi doğru dürüst yiyemez oldum
bu arada kolayı ve cipsi cok tüketiyorum
kolayı hergün 2,5 lt cipste haftada 1
stress ten uzak durma gibi bir ihtimalimde yok artık su karbonatı deneyecem
banada ilk doktora gittigimde stress ten demişti ama artık canıma tak etti hiçbirşeyi doğru dürüst yiyemez oldumHocam ne yaptın?
bu arada kolayı ve cipsi cok tüketiyorum
kolayı hergün 2,5 lt cipste haftada 1
stress ten uzak durma gibi bir ihtimalimde yok artık su karbonatı
Günde 2.5 lt kola ve haftada 1 paket cips ve üzerine stressli bir hayat. Birde sigara varsa offf. Hocam dikkat et. Tüm vucudun tehlike altında. Bunlardan kurtul 15 gün içinde hiçbir şeyin kalmaz.
Tekrar geçmiş olsun.