slm arkadaslar sistemim
9600gt 512 mb
1.25 gb ddr2 400 mhz
80 sata 2 hdd(samsung)
e2160 1.80 islemci
ben alırken 350 wat olarak almıstım ama cok önemli bir bilgi kayboldu bende bilgisayarı tamirciye götürdüm bilgiyi tekrar bulsun diye.adam hdd yi yakmıstı ve bana yine 80 gb hdd vermisti.ama dikkat ettim gecenlerde kasayı acıyorum güc kaynağında 200watt yazıyor.neyse dedim sorunsuz calısıyor.son günlerde hdd den takırtılar gelmeye basladı ıslem sırasında.daha sonra islem yokkende yapmaya basladı bır anda yapıyor gürültüyü.acaba sorun yetersiz güc kaynağında mı o yuzden mı hdd den ses geliyor yoksa hdd ömrünü mü dolduruyor? hevesim kursağımda kaldı yardım edin lütfen
200 wat güc kaynağı acil yardım!
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
177 mesaj
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj
Hdd'nin ses çıkarması normal birşey.Önceden kulakların sanırım bu sese aşina değildi.Sesler acaba nasıl geliyor oda var şimdi?
200w?? birde kimbilir hangi marka 150w verse iyidir. O sistem 150W den fazlasını ister bir kere 9600gt var. Biranönce değiştir o PSU YU. Zaten psudan doğacak sorunu anlık yaşarsın. Bir anda olur ve sistem çöpe geri dönüşü yok. O yüzden erkenden al önlemini.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
pardon ama yanlışmı gördüm burası ğlence bölümüydü soru çözmek istemiyom ama yinede duramıyom hdd den ses geliyorsa bir kaç gün sonra bozulursa şaşırma edek al tedbir için bazen de hep sesli çalışanlar var örneğin benim bilgisayar 2 yıldır sesli çalışır hdd hiç bir sorun yok...