ahmet79sana kısaca şöyle bir örnek vereyim,Bite,belleğe aynen katlıyorum gpu hakkındaki görüşünede kısmen katılıyorum,ama saat hızında baya bi fark olunca gpu modellerindede az bi fark olunca,öyle düşündüm.buarada cpu kıyaslamaları ile gpu kıyaslamaları ne kadar sağlıklı ?misal iki işlemciyi ele alalım,
Q9550 4 çekirdekli 45 nm 2.83 ghz saat hızına sahip
diğeri ise
core i7 920 4 çekirdekli 45 nm 2.66 ghz saat hızı var,
burdan baktığında düz hesap Q9550 önde olması gerek doğrumu,
ama core i7 saat hızının düşük olmasına karşın mimarisindeki farklılık ile Q9550'yi geçmeyi başarıyor,
uzun lafın kısası GPU'demek bellek yada saat hızı demek değildir, önce GPU sonra bit,bellek ve çekirdek hızı vs.
200tl ye crysis oynanabilecek en iyi kart ?
- 1
- 2
Mustafa@PCBite,belleğe aynen katlıyorum gpu hakkındaki görüşünede kısmen katılıyorum,ama saat hızında baya bi fark olunca gpu modellerindede az bi fark olunca,öyle düşündüm.buarada cpu kıyaslamaları ile gpu kıyaslamaları ne kadar sağlıklı ?Sen daha sağlıklı bir örnek verirmisin:)
Tabiki ekran kartında ilk akla gelmesi gereken gpudur,buna bende katılıyorum ama eğer güncelliğini henüz yitirmemişse,ve alacağın yeni model gpu ile arasında pek bir fark yok ise(en azından makul ise) ve özellikler olarak onu 2 ye katlıyosa arada fayda/zarar analizi iyi yapılmalı Mesela şu kart yeni model bir gpuya sahip değil ama özelliklere baktığında...Sen ne düşünüyorsun bu kart hakkında ?gerçi bellek hızı orta seviye ama o/c ile süper olur..)
zamanının en iyi kartlarından biridir ancak günümüz itbariyle bu karta o para verilmez,
4850 bunu katır katır katlar:)
ahmet79zamanının en iyi kartlarından biridir ancak günümüz itbariyle bu karta o para verilmez,
4850 bunu katır katır katlar:)
ahmet79Hayır GPU'nun perormansını bellek ve çekirdek hızları belirlemez, üretim teknoljisi belirler,Süper örnek aynen katılıyorum.Ona kalsa Atinin GPU lar 800 MHZ lerde Nvidianınliler 600 ile 700 arasında geziyor ama Nvidia lar önde götürüyor performansda.sana kısaca şöyle bir örnek vereyim,
misal iki işlemciyi ele alalım,
Q9550 4 çekirdekli 45 nm 2.83 ghz saat hızına sahip
diğeri ise
core i7 920 4 çekirdekli 45 nm 2.66 ghz saat hızı var,
burdan baktığında düz hesap Q9550 önde olması gerek doğrumu,
ama core i7 saat hızının düşük olmasına karşın mimarisindeki farklılık ile Q9550'yi geçmeyi başarıyor,
uzun lafın kısası GPU'demek bellek yada saat hızı demek değildir, önce GPU sonra bit,bellek ve çekirdek hızı vs.
- 1
- 2