2010 Zararlı Yazılımlar Yılı Olacağa Benziyor...

Turkish Developer
06-01-2010, 01:06   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Geçtiğimiz günlerde,  Moskovalı güvenlik yazılım firması Kaspersky nin 2010 yılı için beklenti raporlarını açıklamasının ardından, BitDefender  ve, bir takım kıdemli güvenlik uzmanlarının yeni yıldaki saldırı hedefleriyle birlikte Conficker tehlikesinin tekrar ortaya çıkabileceği konusunu ortaya attı.   2010 için tahmin edilen ve araştırılan saldırılar şimdiden hareket ettirilmeye başlandı bile...

Geçmişe ve geleceğe dayalı raporlarda bulunan, bir diğer güvenlik yazılım firması Pandalabs'ta bir takım istatistikleri paylaşarak, internet üzerindeki zararlı yazılımlara mücadelede kararlı olacaklarının teminatını vermeyi uygun gördü.

Son 12 ayda, olağanüstü bir eğilimin gerçekleştiğini, sadece bir yıl içinde 25 milyon zararlı yazılımın küçük ve büyük etki derecelerinde tehdit oluşturduğu raporunu yansıttı.

Pandalabs a göre;  Yayılan zararlı yazılımların %-66 oranı bankacılık işlemlerine sızma faaliyetleri içinde olduğunu, Phishing saldırıları artış içinde olduğunu, ve oranın diğer geri kalan kısmının, 2009 yılının ortalarında etkili olan ,  sahte güvenlik yazılımların ortaya sürülmesi, ve kullanıcılara aşılanması olduğunu belirtiyor.

2010 yılı için  Facebook - Twitter - Youtube - Digg vb. gibi sosyal paylaşım sitelerinin üzerine yoğunlaşma gerçekleşeceği tahminlerinde,  diğer güvenlik firmalarıyla hem fikir...

Raporda ayrıca, Türkiye nin ilk 4'te yer aldığı, 2009 Yılı boyunca etkilenmiş bireysel ülkelerde gösterilmektedir.

Pandalabs ın üzerinde durduğu diğer bir konu ; MAC ve  Yeni işletim sistemi olan ve hızlı bir yükselişle kullanıcıları kendine çekmeye başlayan Windows 7 işletim sistemi üzerine yeni script ve zararlı yazılımların kodlanacağı üzerine...

Turkish Developer
Chip Online

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 06 Ocak 2010 01:07
hcilek
06-01-2010, 15:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
134 mesaj

Bitdefender in raporunda da Robot ağları ve sosyal ağ zararlılarının bu sene çok baş ağrıtacağı belirtilmiş. Hacker ların hedefinde işletim sistemleri yine ön sıralarda olacak ama bulut bilgi işleme teknolojisi de hacker ların hedefi haline gelecek diyor raporda.

Burak Torun
06-01-2010, 19:29   |  #3  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj

Türkiye'deki oran da bayağı yüksekmiş...

utku95
06-01-2010, 20:04   |  #4  
Üye
90 mesaj

hcilek arkadşa katiliorum

By_Kert
07-01-2010, 09:10   |  #5  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

İşletim sistemini deyiştiricem böle giderse virüs derdi kalmicak mac yolu görünüor (Gerçi iş yerindeki bilg öle çok rahatım kişisel pc de öle olacak :)

Son Düzenleme: By_Kert ~ 07 Ocak 2010 09:11
yalcinkurt
07-01-2010, 10:31   |  #6  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj
Alıntı: By_Kert  
İşletim sistemini deyiştiricem böle giderse virüs derdi kalmicak mac yolu görünüor (Gerçi iş yerindeki bilg öle çok rahatım kişisel pc de öle olacak :)
Bende MAC veya Linux'a geçme düşüncesindeyim.

By_Kert
07-01-2010, 11:00   |  #7  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

Geç bile kaldın öneririm duyduklarıma görede milli eğitimde bu yönde çalışmalar varmış bize ait olan pardus kullanılacakmış resmi yerlerde valla iyi olur ilkokullar Üniversiteler vs inş olur

özkan_oktay
07-01-2010, 17:04   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

hiç şaşırmadım türkiyenin 4üncü olmasına bukadar bilnçsizce ve güvenli olmayan bi şekilde pc kullanmaya devam edersek 1nciliğe doru gideriz adam oto.günecllemeleri bile devre dışı bırakıo en önemli özelliklerden biri..herkes güncel bir antivirüs programı kullansa windowsunu güncel tutsa güvenlik duvarı ve casus yazılımdan korunma programını açıık tutsa çok daha alt sıralardaydık..birde önümüze gelen siteye girme manyağıyız neden arkadaş tavsiyesi:Ddownolad yolundan en fazla sızma oluo türkiyeye 2010 da türkiye ne alem olacak bakalım..

ismet35
07-01-2010, 17:12   |  #9  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj
Geç bile kaldın öneririm duyduklarıma görede milli eğitimde bu yönde çalışmalar varmış bize ait olan pardus kullanılacakmış resmi yerlerde valla iyi olur ilkokullar Üniversiteler vs inş
Evet bizim okuldakı öğrencilerin Anadolu bölümünde okuyanların makınasında 2 işl. sistemi var :
Win Vista Business
Pardus
açılış ekranında koyu sarı bi ekran çıkıyor ordan seçenekle istenılen işl.sistemi açılıyor.

By_Kert
08-01-2010, 08:32   |  #10  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

Evt aynen öyle desteklerim valla böle giderse virüsle başka türlü başa çıkamayız gerçi onada bir çözüm bulup virüs çıkartırlar :D

yalcinkurt
08-01-2010, 10:28   |  #11  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj
Evt aynen öyle desteklerim valla böle giderse virüsle başka türlü başa çıkamayız gerçi onada bir çözüm bulup virüs çıkartırlar :
Orası öyle. Yoksa nasıl satacaklar antivirüsleri?