Bu raporu hazırlayanın aklından şüphe ederim.Size yaşadığım deneyimlerimi analtayım anlamanız açısından.
AVG eskiden kullanırdım online guard koruması beş para etmez.Kurun taratın bir kaç ay sonra virüs bulursunuz.Madme antivirüsün o virüs bilgisayara girmeden habervermen alzım,girdikten sonra taratınca bulman ne işe yarar?
Nod32 : Bir kaç ay önce bir alman norb.b virüsü vardı hep exe uzantılı dosyalara saldırırdı.Bu virüs benim bilgisayarıma da bulaştı bulamsına buldu virüsü bir türlü temizleyemedi.Birkezde vrsiyon 3 yüklüyken bilgisayarıma saldırı oldu ve öcne antivirüs kapandı daha sonrada karşı taraf kontrolü eline aldı.
Norton: Özelikle kuzneim çok över bu programı.Nod32 ve Kaspersky'nin trojen var dediği dosyada hiç bişi bulamadı.
AntiVir: Genlde crack dosyaalrına dıt dıt uyarı veriyor.Bilgisayarıma sağlam bir virüs girdi virüsü buldu ama temizleyemedi.
SpywareDoctor & Antivirus: Spyware ve trojenle mucadelede üstüne tanımam.Antivirüs konusunda çokta başarılı olduğuna inanmıyorum ama internetin % 70-80 trojen ve spywarelerle dolu o nedenle deneyebilirsiniz.
Bitdefender: Adı çok hoşuma gitmişti başlangıçta.Gerek ingilizce olamsı,gerekse sistem kaynaklarını dengesiz kullanması nedeniyle kaldırıdm.Kasperksye en büyük rakip olarak adlandırılıyor bu program ama ben bi farkını göremedim.
TirendMicro: Japon malı diye güneverke yüklemiştim :) Sonra uzaktna yakından alakasının olmadığını analdım.Bulduklarını karantiye alıyor ama çok fazla eksikleri var.
Kaspersky: Bir zamanlar nasa tarafından kullanılması planlan ve Rus menşei olduğu için fazgeçilen antivirüs programı.Çoğu deneyici bilgisayarın kaynaklarını aşırı kullandığından şikayetçidir hatta fanları bunun üzerine www.kasmazki.com diye site açmışlar.Şuana akdar bir yamuğunu görmedim :) Proaktif savunması çok iyidir.(AVG,TrenMicro,SpyWare'nin aksine internette sitelerde dolaşırken belli bir veri tabanı (örneğin gogole) siteyi tehklikeli diye işaretlemiş diye tehklikeli demez.Siteyi ve sitedeki scriptleri kendisi tarar.İstediğiniz zaman çıkışa tıklayıp kapatabilirsiniz.Craklerinizi karantinaya alıp canızı sıkmaz.Crackla virüsü ayırabilecek kapasitededir :) Ama remi iyi yer,virüs taraması ve güncelleme yaaprken biraz bilgisayarınızı zorlayabilir.