2011'in Antivirüsleri Kapışıyor!

Anket
Nicoll
26-01-2011, 13:18   |  #26  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Antivirüs firmalarının nerdeyse hepsi ticari firmalardır. İşlerini para için, para kazanmak için yaparlar. İnsanlığın hayrına değil... Tıpkı zararlı virüsleri yazan kişiler gibi...

Bir bilgisayarın korumasını sadece tek bir firmanın ürettiği antivirüs programına bırakmak saftiriklik olur. Eğer o firma virüs yazarıyla anlaştıysa güzel bir ücret karşılığında virüsü görmezden gelir. Çünki ondan aldığı ücret sizden aldığı antivirüs ücretinden daha kârlı ve daha tatlıdır...

Antivirüs test sitelerinde en üst sıralara çıkmak için başvurulan her yol mübahtır. Zira antivirüs firmaları ticari firmalardır. Sermayesinin izin verdiği ölçüde test sitelerine vereceği küçük bir "bahşiş" onu üst sıralara çıkarır; hem daha çok itibar kazandırır hem de medyaya vereceği reklamdan daha çok etkili olur. Bu da daha çok müşteri daha çok para demektir; korumasını sitiret...

Detaylı bilgi için bakınız...

özkan_oktay
26-01-2011, 14:18   |  #27  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Alıntı: Nicoll  
Antivirüs firmalarının nerdeyse hepsi ticari firmalardır. İşlerini para için, para kazanmak için yaparlar. İnsanlığın hayrına değil... Tıpkı zararlı virüsleri yazan kişiler gibi...

Bir bilgisayarın korumasını sadece tek bir firmanın ürettiği antivirüs programına bırakmak saftiriklik olur. Eğer o firma virüs yazarıyla anlaştıysa güzel bir ücret karşılığında virüsü görmezden gelir. Çünki ondan aldığı ücret sizden aldığı antivirüs ücretinden daha kârlı ve daha tatlıdır...

Antivirüs test sitelerinde en üst sıralara çıkmak için başvurulan her yol mübahtır. Zira antivirüs firmaları ticari firmalardır. Sermayesinin izin verdiği ölçüde test sitelerine vereceği küçük bir "bahşiş" onu üst sıralara çıkarır; hem daha çok itibar kazandırır hem de medyaya vereceği reklamdan daha çok etkili olur. Bu da daha çok müşteri daha çok para demektir; korumasını sitiret...

Katılıyorum, Microsoft'un bile ne yaptığı belli değil, hiç bir firmaya tam güvenmemek lazım.

Detaylı bilgi için bakınız...

Katılıyorum, Microsoft'un bile ne yaptığı belli değil. Hiç bir firmaya tam güvenmemek lazım...

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 26 Ocak 2011 14:19
black_flood
26-01-2011, 19:17   |  #28  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

Norton'un sonar teknolojisinden haberiniz yok galiba son 2011 sürümünde 4 sonar oldu bu teknoloji. 4 kat daha iyi proaktif koruma demektir yani türkçesi bilinmeyen tehlikeler için 4 kat daha iyi sezgisel koruma.
Ben de 2010 itibari ile Norton'u sevmezdim ama bu 2010-2011 sürümleri gayet iyi diyecek bir şey yok.
Ad-Aware'da bir kullan derim, kullanmayacaksan test videolarına bir göz at derim performansı nasıl. 
Bu testte pek abartı göremedim ben belki Pc Tools ive Eset için puanlar 2-3 puan fazla olabilir. Onu da "hatasız kul olmaz" cümlesi altında aydınlatabiliriz, ama kusurları yüze vurmak gibi bir davranışın hata ile alakası yoktur.

ad-aware kullanmama gerek yok zaten 4 ay yetkili servis hizmeti verdim yazılıma 4 ayın sonunda ben yokumdeyip ayrılmayı tercih ettim hayatımı apsürük bir yazılımyüzünden karartmaya niyetim yok daha doğrusu.onun bir halt yaptığıda yok sorundan başka.

sonarın 4 yada 60 olması fark etmez gerçekte 50 tane sonar taksalarda bi halta yaramıyor güncel işletim sistemlerinde zaten var olan güvenlik açıklarının % 95' i kapatılmış vaziyette geliyor ama eski sürümlerde bu açıklar aktif halde eğer sonar' ı işe yarıyor ise sp1 li bir  windows xp sistemde norton kurulu iken sorunsuzca dolaşabilmek lazım ama bunun mümkünatı yok çünkü sonar dediğin güvenlik açıklarını yamalayamıyor kendi başına ama pandanın kinde öyle bir sıkıntı yok yamalamanın ötesinde tüm açıkları ilk güvenlik duvarı ilekapatıyor üstüne trupreven üstünenede antivirüs motorunu koyuyor 3 tane içinde var olan denemesi bedava kur sp1 li xp dene gör aradaki farkları 2 si arasında.

PC.Kopat
27-01-2011, 00:01   |  #29  
Yıllanmış Üye
750 mesaj

Herkesi antivirüslere para vermediğim dünyama davet ediyorum. Antivirüse, Windows'a, Office'e, bilgisayar oyunlarına, muhteşem bilgisayarlara vereceğiniz parayı kendinizi, çocuklarınızı eğitmeye harcayın. Bir kitaba vereceğiniz para Kaspersky'e vereceğiniz paradan daha hayırlıdır. En yeni Windows'u almak yerine Linux kullanıp parayı giyeceğe, yiyeceğe ayırmak daha hayırlıdır. Norton aldın ne olacak be ya? Tartışmanın anlamı yok. Windows'un yanına BSD kur antivirüse gerek kalmadı. Beleş mi? Beleş... Atalarımız ne demiş: "Nerede beleş, oraya yerleş." Nicoll'ü sonuna kadar destekliyorum.

Son Düzenleme: PC.Kopat ~ 27 Ocak 2011 00:04
özkan_oktay
27-01-2011, 00:41   |  #30  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Herkesin görüşü farklıdır diyecek bir şey yok "black_flood ve PC.Kopat" onlar da sizin görüşünüz. Herkesin görüşüne saygım vardır...

imarvela
27-01-2011, 02:39   |  #31  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Alıntı: özkan_oktay  
Test Bilgisayarı özellikleri:
-Windows 7 Ultimate (32 Bit) İşletim Sistemi
-4 GB
4gb rami görecek mi o windows?

Son Düzenleme: imarvela ~ 27 Ocak 2011 02:39
FreeDOS
27-01-2011, 19:20   |  #32  
Üye
56 mesaj

En iyisi AVG.

infoman
27-01-2011, 20:05   |  #33  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

ESET sonucu beni çok güldürdü. Allah sizide güldürsün :D
Kaspersky işlemci kullanımına 6.5 puan bile çok olmuş :D 1 puan kafi :D

infoman
27-01-2011, 20:14   |  #34  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

black_flood :) yav bu nortona olan kinin öfken sana ne kazandırıyor? Nerede bir antivirüs yazılımının konusu olsa Nortona veriyon veriştiriyon :D Norton kullananlar mal da bi tek sen akıllısın haa:D Bir firmanın fanboyu olmak ne kadar yanlış ise aynı ölçüde kin ve nefret içinde olmakta o kadar yanlıştır.

black_flood
28-01-2011, 16:09   |  #35  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

norton olan sistemlerde % 100 sorun yaşarsan herzaman şirketlerde o zaman anlarsın birde kaybolan her veri başına 1000 dolarçık verirsen 100 gb veri kaybı adamın hayatını kaydırmaya yeterde artar bile fazlası ile.

1 kere yaşadımbu para ödeme olayını ondan öncekilerde umursayan yoktu bende tınlamıyordum giderse gider anasını saytayım havasındaydım ne zamanki firmanın birine lisanslı norton sattım 20 kullanıcılı adamların sistemlerini güncel hali ile tarattım hiç birşey bulamadı aradan 7 saat geçti ve verdiğim firma arıyor tüm bilgiler erişilemez hale geldi diye gittim norton alayına tüm sql verilerinin karantina backup tüm word dosyalarını delete loglarda yazan buydu firma ile papaz oldum ama umursamadım olabilir sonuçta buda bir deneyimdedim kandime aradan 10 gün geçti mahkeme celbi gelince işte o zaman deneyimin yerini yusufçuklar aldı sadece para cezası ile yırttım ama bu olaydan sonrada bir daha nortonmu aman yerinde kalsın asla ne kurarım ne satarım nede kullanırım tüm yazptığımişlerin teklifindede özellikle büyükçe yazıp not düşerim

yapılan anlaşma süresinde şirketinizde kullanılacak olan tüm symantec ürünleri ile ilgili yaşanabilecek veri kaybı ve virüs sorunlarından firmamız sorumlu değildir. önermiş olduğumuz güvenlik çözümleri , yedekleme sistemleriyle ilgili oluşacak veri kaybı, virüs nedeni ile bozulan verilerden şirketimiz sorumludur.

müşteri bunu kabul ettiği taktirde 2 tarafta sorumluluktan sıyrılmış oluyor zaten. Norton hariç her ürünün temin ve desteğini verebilirim ama norton asla ve asla diskimde dahi adını görmek isteme silmeyede uğraşmam görürsem direk fdisk işim gücüm yok bide norton temizliğimi yapacağım.

özkan_oktay
28-01-2011, 17:41   |  #36  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj
Alıntı: infoman  
ESET sonucu beni çok güldürdü. Allah sizide güldürsün :D
Kaspersky işlemci kullanımına 6.5 puan bile çok olmuş :D 1 puan kafi :
Olabilir sizin görüşünüz... Güldürdüysem sizi ne mutlu bana. (:

infoman
28-01-2011, 18:11   |  #37  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Olabilir sizin görüşünüz... Güldürdüysem sizi ne mutlu bana. (:
Kişisel görüş ve yorumunuza saygım sonsuz, farkındaysanız başka yorum yapmadım.
Çok emek vermişsiniz.

Kapalı Hesap (160605)
28-01-2011, 18:30   |  #38  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
139 mesaj

Bu araştırmayı yaptığın için teşekkürler.

Bence beleşlerden en iyisi AVG. Kaspersky paralı.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (146009) ~ 28 Ocak 2011 18:32
infoman
28-01-2011, 18:34   |  #39  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: black_flood  
norton olan sistemlerde % 100 sorun yaşarsan herzaman şirketlerde o zaman anlarsın birde kaybolan her veri başına 1000 dolarçık verirsen 100 gb veri kaybı adamın hayatını kaydırmaya yeterde artar bile fazlası ile.

1 kere yaşadımbu para ödeme olayını ondan öncekilerde umursayan yoktu bende tınlamıyordum giderse gider anasını saytayım havasındaydım ne zamanki firmanın birine lisanslı norton sattım 20 kullanıcılı adamların sistemlerini güncel hali ile tarattım hiç birşey bulamadı aradan 7 saat geçti ve verdiğim firma arıyor tüm bilgiler erişilemez hale geldi diye gittim norton alayına tüm sql verilerinin karantina backup tüm word dosyalarını delete loglarda yazan buydu firma ile papaz oldum ama umursamadım olabilir sonuçta buda bir deneyimdedim kandime aradan 10 gün geçti mahkeme celbi gelince işte o zaman deneyimin yerini yusufçuklar aldı sadece para cezası ile yırttım ama bu olaydan sonrada bir daha nortonmu aman yerinde kalsın asla ne kurarım ne satarım nede kullanırım tüm yazptığımişlerin teklifindede özellikle büyükçe yazıp not düşerim

yapılan anlaşma süresinde şirketinizde kullanılacak olan tüm symantec ürünleri ile ilgili yaşanabilecek veri kaybı ve virüs sorunlarından firmamız sorumlu değildir. önermiş olduğumuz güvenlik çözümleri , yedekleme sistemleriyle ilgili oluşacak veri kaybı, virüs nedeni ile bozulan verilerden şirketimiz sorumludur.

müşteri bunu kabul ettiği taktirde 2 tarafta sorumluluktan sıyrılmış oluyor zaten. Norton hariç her ürünün temin ve desteğini verebilirim ama norton asla ve asla diskimde dahi adını görmek isteme silmeyede uğraşmam görürsem direk fdisk işim gücüm yok bide norton temizliğimi yapacağım.
Kusura bakma ama hiç ama hiç inandırıcı gelmedi:) Uzunnnnnnnnnnnnnn yıllardır Nortonu kullanılırım ben dahil önerdiğim hiçkimsenin, hiç bir firmanın başına senin bahsettiğin olay gelmedi. İstersen formda bir anket ve konu aç sor eminim aynı durumdan müzdarip bir Allahın kulunu bulamazsın.
Ayrıca senin sabancının torunu değil taaa kendisi olduğunda söylediklerinden belli oluyor. Veri başına 1000$ ile veri kurtaran ilk şahıs olma hakkına nail olmuşsun hemde NET 100 GB lık veriyi kurtartmışsın :D Veriyi hangi firma kurtardı çok merak ediyorum. Hiç dikkat ettin mi bilmiyorum ama HDD lerin kullanma klavuzunda bile verilerin yedeklenmesini kesinlik derecesinde önerir.
Her veri 1 GB olsa
1000 $ X 100 GB = 100 000 $ eder :)))
Ayrıca bundan ne sen ne de antivirüs firması sorumludur. Sen öneride bulunursun müşteri tercihini yapar ve onaylar.
Yazılımın üretimi sana ait değil.
Getiren ve dağıtan firmada değilsin.
Kusura bakma ama fasafiso, insanlara nortondan bahsederken başından geçen bu olayı anlatmak yerine şusu eksik busu eksik, şurası çöyle burası böyle, bulmuyor etmiyor gibi mazeretler ortaya sürersen anlattıkların gerçekliğini yitiriyor.
Şimdi heyecenla aşağıya yazacağın hikayenin devamını bekliyorum.

özkan_oktay
29-01-2011, 15:55   |  #40  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj
Alıntı: eersoy93  
Bu araştırmayı yaptığın için teşekkürler.

Bence beleşlerden en iyisi AVG. Kaspersky paralı.

Ya başka bir av desen neyse bari ama AVG diyorsun araların da en kötüsü neredeyse o :)
Uzmanlara AVG'yi sorarsan ne halt olduğunu anlarsın zaten.
Ayrıca Avg'nin sabıkası vardır. Yanlış hatırlamıyorsam 2008-2009 yıllarında bir günceleme hatasından dolayı birçok sistemin çökmesine neden olmuştu.
İlk paralı AV alacağım zaman adama sorduğum'da Avg'mi Kaspersky'mi Eset'mi? diye adam da, "Ne AVG'si?, Avg'nin ismi diğerlerinin yanın da söylenemez bile."demişti.
Ve çok ta doğru söylemişti.... Sen o ücretsiz kullanımı kolay ve türkçe olduğu için seviyorsun. Ama Avg'nin çıkardığı ürünler nette pek vakit harcamayanlar harcasalar da güvenli ortamlar da harcayanlar için geçerlidir, sadece "msn, facebook, twitter" gibi siteler de vakit öldürüp sonra bilgisayardan ben,m işim bitti deyip kalkanlar ya da lazım bir şey olduğun da girenler içindir. Alınan ödülmüş, tavsiye imiş, yok herkes kullanıyormuş falan bunlara bakma sen. Ücretsiz kullanmak istiyorsan illa;
"COMODO Internet Security Premium 2011" i kullan. Harika bir yazılımdır.    
<<MSE bile Avg'den daha iyidir.>>

infoman
29-01-2011, 16:05   |  #41  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

özkan_oktay'a katılıyorum

viking20
29-01-2011, 22:04   |  #42  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
 Ücretsiz kullanmak istiyorsan illa;
"COMODO Internet Security Premium 2011" nin ücretsiz olduğından emin misin?
-----
Hem ayrıca ne bu ? COMODO  Int. Sec. yazılımı  bolluğu  :)
Comodo Internet Security 2011
Comodo Internet Security Pro 2011
Comodo Internet Security Plus 2011
Comodo Internet Security Premium 2011
Comodo Internet Security Complete 2011

-------
Şu iyi bu kötü den ziyade ,(başkaları hiç gerek yok desede) bence günümüz güvenliğine => İnt.Sec.+ AntiMalware + HİPS + Zemana AntiLogger den oluşan paket ile yaklaşın derim.Hele ki online alışveriş ,online banka işlemleri de yapıyorsanız.Siz işinizi baştan sağlam tutun da...

Son Düzenleme: viking20 ~ 30 Ocak 2011 22:30
özkan_oktay
30-01-2011, 00:17   |  #43  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Comodo yükledi isen "Premium" yazısını görürdün. Ücretsiz "Internet Security" versiyonun da "Premium" yazısı vardır. Bu arada fazla çeşit var o konu da katılıyorum. Tabi bizi ilgilendirmez çeşitliliği onlar çıkartıyor programları nede olsa.

M.G.G
30-01-2011, 14:13   |  #44  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
Ya başka bir av desen neyse bari ama AVG diyorsun araların da en kötüsü neredeyse o :)
Uzmanlara AVG'yi sorarsan ne halt olduğunu anlarsın zaten.
Ayrıca Avg'nin sabıkası vardır. Yanlış hatırlamıyorsam 2008-2009 yıllarında bir günceleme hatasından dolayı birçok sistemin çökmesine neden olmuştu.
İlk paralı AV alacağım zaman adama sorduğum'da Avg'mi Kaspersky'mi Eset'mi? diye adam da, "Ne AVG'si?, Avg'nin ismi diğerlerinin yanın da söylenemez bile."demişti.
Ve çok ta doğru söylemişti.... Sen o ücretsiz kullanımı kolay ve türkçe olduğu için seviyorsun. Ama Avg'nin çıkardığı ürünler nette pek vakit harcamayanlar harcasalar da güvenli ortamlar da harcayanlar için geçerlidir, sadece "msn, facebook, twitter" gibi siteler de vakit öldürüp sonra bilgisayardan ben,m işim bitti deyip kalkanlar ya da lazım bir şey olduğun da girenler içindir. Alınan ödülmüş, tavsiye imiş, yok herkes kullanıyormuş falan bunlara bakma sen. Ücretsiz kullanmak istiyorsan illa;
<>
Avg şu anki hiçbir spywarei düzgün sistemden kaldıramamıştır.O çöktüren antivirusler arasında mcafee gibi dandik bir antivirus vardır.Habere gitmek isteyen.Buda AVGnin haltı.Üstüne avg vistayı etkilemiyordu :)).Mcafee her windowsu etkiliyordu.

black_flood
30-01-2011, 17:14   |  #45  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

reel testleri geçemeyecek antivirüs çözümü yoktur !!! ama tek şart ile oda  eski efsane ünvanı kazanmış virüsler ile karşılaşmayacak yada regeditin altını üstüne getiren spylar ile karşılaşmayacaklar yoksa cırt oluyor sonu.

whong 371 bu virüsü tanıyan koskoca antivrüs piyasasında sadece 2 yazılım var eskilerden olan trend micro ürünlerinin hepsi ( silemiyor virüsü ama en azından tespit edip engellemeye çaba gösteriyor) diğeride her daim yeni tarama motorları ile öne çıkan pandasecurity firması. bugbear illetinide bilmeyen pek yoktur ve yine piyasada tarama motoruna bulaşmasına rağmen zararlı çalışabilen 2 yazılım mevcutta var ilki kaspersky diğeri ise yine pandanın. reel virüsleri yenmek kolaydır geneli aynı mantık ama eskileri yenmeleri çok zor.
dupator virüsü bundada en çok cırt çeken yazılım sadece norton firmasının tüm ürünleri. pandanında zayıf yanının 1 tanesini yazayım hep övüyor diyorsunuz ya networ kartı ( gerek kablosuz gerek kablolu gerekse 56k fax modem ) bu saydıklarımın sürücüleri ile uyum sağlayamaz ise kaleyi direk korumasız bırakıyor kullanıcı ise köşede ikonunu görünce çalışıyor zannediyor.

her yazılımın kendine özgü zaafları var ama en tehlikeli zaaf antivrüs veritabanında var olan tanımlamaya rağmen zararlıyı tanıyamaması eski büyük antivirüs firmaların büyüklerinde olduğu gibi.

derbent_87
30-01-2011, 20:31   |  #46  
derbent_87 avatarı
Yıllanmış Üye
240 mesaj

bende lisanslı norton kullanıyorum ama bazı arkadaşlar epey dertli nortondan,aslında bu antivirisün made in cek cumhuriyeti olduğunu öğrenene kadar bende çok güveniyordum ama artık kullanmam üstün alman teknolojisi avira fsecure g data varken böyle amelece ülkelerin patentindeki yazılımları kullanmak yersiz

infoman
30-01-2011, 21:40   |  #47  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: derbent_87  
bende lisanslı norton kullanıyorum ama bazı arkadaşlar epey dertli nortondan,aslında bu antivirisün made in cek cumhuriyeti olduğunu öğrenene kadar bende çok güveniyordum ama artık kullanmam üstün alman teknolojisi avira fsecure g data varken böyle amelece ülkelerin patentindeki yazılımları kullanmak
çekler bildiğim kadarıyla ortaklar.

PC.Kopat
31-01-2011, 13:17   |  #48  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: derbent_87  
bende lisanslı norton kullanıyorum ama bazı arkadaşlar epey dertli nortondan,aslında bu antivirisün made in cek cumhuriyeti olduğunu öğrenene kadar bende çok güveniyordum ama artık kullanmam üstün alman teknolojisi avira fsecure g data varken böyle amelece ülkelerin patentindeki yazılımları kullanmak
Bu kadar mı önyargılı olunur? Yabancılara kızıyoruz Türkiye'ye bakış açıları için fakat bizde de bunu yapanlar var. Çekler yapınca bir halt olmuyor mu o yazılımdan?

derbent_87
31-01-2011, 14:22   |  #49  
derbent_87 avatarı
Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: PC.Kopat  
Bu kadar mı önyargılı olunur? Yabancılara kızıyoruz Türkiye'ye bakış açıları için fakat bizde de bunu yapanlar var. Çekler yapınca bir halt olmuyor mu o yazılımdan?
yaparlar yapmasınada işte yaptım oldu olur teknoloji nerde kalite orda bildiğim kadarıyla panda abd patentli değilmi arkadaşlar bunda da yanılmıyorumdur umarım?

özkan_oktay
31-01-2011, 23:04   |  #50  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

ben de katılıyorum ilk defa PC.Kopat'a (: 
ön yargı iyi bir şey değildir, çin mallarına kötü deriz, asıl,gerçek çin malları oldukça iyidir o çakma yani sahte üretilen mallar çin'de yapıldığı çin'in adı çıkmıştır. bu da onun gibi bir şey olsa gerek...kıyaslama gerekirse türk malları da hiç iyi sayılmaz ((: