norton olan sistemlerde % 100 sorun yaşarsan herzaman şirketlerde o zaman anlarsın birde kaybolan her veri başına 1000 dolarçık verirsen 100 gb veri kaybı adamın hayatını kaydırmaya yeterde artar bile fazlası ile.
1 kere yaşadımbu para ödeme olayını ondan öncekilerde umursayan yoktu bende tınlamıyordum giderse gider anasını saytayım havasındaydım ne zamanki firmanın birine lisanslı norton sattım 20 kullanıcılı adamların sistemlerini güncel hali ile tarattım hiç birşey bulamadı aradan 7 saat geçti ve verdiğim firma arıyor tüm bilgiler erişilemez hale geldi diye gittim norton alayına tüm sql verilerinin karantina backup tüm word dosyalarını delete loglarda yazan buydu firma ile papaz oldum ama umursamadım olabilir sonuçta buda bir deneyimdedim kandime aradan 10 gün geçti mahkeme celbi gelince işte o zaman deneyimin yerini yusufçuklar aldı sadece para cezası ile yırttım ama bu olaydan sonrada bir daha nortonmu aman yerinde kalsın asla ne kurarım ne satarım nede kullanırım tüm yazptığımişlerin teklifindede özellikle büyükçe yazıp not düşerim
yapılan anlaşma süresinde şirketinizde kullanılacak olan tüm symantec ürünleri ile ilgili yaşanabilecek veri kaybı ve virüs sorunlarından firmamız sorumlu değildir. önermiş olduğumuz güvenlik çözümleri , yedekleme sistemleriyle ilgili oluşacak veri kaybı, virüs nedeni ile bozulan verilerden şirketimiz sorumludur.
müşteri bunu kabul ettiği taktirde 2 tarafta sorumluluktan sıyrılmış oluyor zaten. Norton hariç her ürünün temin ve desteğini verebilirim ama norton asla ve asla diskimde dahi adını görmek isteme silmeyede uğraşmam görürsem direk fdisk işim gücüm yok bide norton temizliğimi yapacağım.
Kusura bakma ama hiç ama hiç inandırıcı gelmedi:) Uzunnnnnnnnnnnnnn yıllardır Nortonu kullanılırım ben dahil önerdiğim hiçkimsenin, hiç bir firmanın başına senin bahsettiğin olay gelmedi. İstersen formda bir anket ve konu aç sor eminim aynı durumdan müzdarip bir Allahın kulunu bulamazsın.
Ayrıca senin sabancının torunu değil taaa kendisi olduğunda söylediklerinden belli oluyor. Veri başına 1000$ ile veri kurtaran ilk şahıs olma hakkına nail olmuşsun hemde NET 100 GB lık veriyi kurtartmışsın :D Veriyi hangi firma kurtardı çok merak ediyorum. Hiç dikkat ettin mi bilmiyorum ama HDD lerin kullanma klavuzunda bile verilerin yedeklenmesini kesinlik derecesinde önerir.
Her veri 1 GB olsa
1000 $ X 100 GB = 100 000 $ eder :)))
Ayrıca bundan ne sen ne de antivirüs firması sorumludur. Sen öneride bulunursun müşteri tercihini yapar ve onaylar.
Yazılımın üretimi sana ait değil.
Getiren ve dağıtan firmada değilsin.
Kusura bakma ama fasafiso, insanlara nortondan bahsederken başından geçen bu olayı anlatmak yerine şusu eksik busu eksik, şurası çöyle burası böyle, bulmuyor etmiyor gibi mazeretler ortaya sürersen anlattıkların gerçekliğini yitiriyor.
Şimdi heyecenla aşağıya yazacağın hikayenin devamını bekliyorum.