2011'in Virüs Tarayıcıları da Yarışa Katılıyor!

özkan_oktay
06-02-2011, 21:10   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

2011'in Virüs Tarayıcıları da Yarışa Katılıyor!

Merhabalar,
2011’in Antivirüsleri Kapışıyor! Adlı anketim ilgi görünce virüs tarayıcıları ile ilgili de bir test anketi hazırladım. Bu benim için bir ilk, ilk defa virüs tarayıcıları testini paylaşıyorum. Sizlere göre hatalar veya sonuçlar yanlış olabilir, bunları yorum yaparak ya da ankete katılarak belirtebilirsiniz. Her zaman dediğim gibi yorumlarınız benim için çok kıymetlidir ancak test profesyonel bir testtir, program isimlerini araştırıp yorum yapmanızı öneririm. Ve mutlaka Güvenlik yazılımınızın yanına test edilen programlardan en az birini kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Dilerseniz testimize artık başlayalım…

Önemli Not: Bu bir antivirüs veya antispyware testi değildir, sadece zararlı temizleme araçlarının bulunduğu bir testtir.
Antivirüs testime de göz atmak isterseniz, https://www.chip.com.tr/forum/2011-in-antivirusleri-kapisiyor-yeni_t193571.html

Virüs Tarayıcılarımız:

Norman
SUPERAntiSpyware
Emsisoft
Malwarebytes'
Hitman Pro
Norton Power Eraser
ComboFix

Size göre yarışmacı adedi az gelebilir ama virüs tarayıcıları grubun da isimleri duyulmuş yazılımlar bunlardır. Dilerseniz başka program ismi de paylaşabilirsiniz.

Test nasıl değerlendirilecek?
Test bir önce ki test gibi puanlar 100 üzerinden değerlendirilecektir.  

Test neye göre değerlendirilecek?
Programın tarama hızı ve tarama teknolojisi
Güncellenme hızı ve güncelleme boyutu
Tarama da internet kaynaklarından yararlanabilme özellikleri
Potansiyel yazılım keşfi (Tehlikeli davranışlar sergileyebilecek yazılımlar)
Tehlikeli olmayan ama zararlı gözüken yazılım veya dosyalara uyarı verme. (Yani yanlış alarm, peki Yanlış alarm nedir? Örnek: Programa göre dijital imza taşımayan ya da geçersiz imza taşıyan dosya ya da yazılımlar tehlikeli veya şüphelidir.)
Zararlı temizleme teknolojisi ve temizleme hızı
Tarama da ve temizleme de CPU kullanımı

(Her özellik 10 puandır.) 

Tüm programların son ve güncel sürümleri kullanılmıştır.

Test Sonuçları:

“Norman” adlı yazılımın test sonuçları:
Programıntarama hızı ve tarama teknolojisi: 9
Güncellenmehızı ve güncelleme boyutu: 8
Tarama dainternet kaynaklarından yararlanabilme özellikleri: 1
Potansiyelyazılım keşfi (Tehlikeli davranışlar sergileyebilecek yazılımlar): 9
Tehlikeliolmayan ama zararlı gözüken yazılım veya dosyalara uyarı verme. (Yanlış Alarm!)Yanlış alarm nedir? Örnek: Programa göre dijital imza taşımayan ya da geçersiz imza taşıyan dosya ya da yazılımlar tehlikeli veya şüphelidir: 8
Zararlıtemizleme teknolojisi ve temizleme hızı: 10
Tarama da vetemizleme de CPU kullanımı: 7

Sonucu: 52

“SUPERAntiSpyware”  adlı yazılımın test sonuçları:
Programın tarama hızı ve tarama teknolojisi: 9
Güncellenme hızı ve güncelleme boyutu: 9
Tarama da internet kaynaklarından yararlanabilme özellikleri: 1
Potansiyel yazılım keşfi (Tehlikeli davranışlar sergileyebilecek yazılımlar): 10
Tehlikeli olmayan ama zararlı gözüken yazılım veya dosyalara uyarı verme. (Yanlış Alarm!)Yanlış alarm nedir? Örnek: Programa göre dijital imza taşımayan ya da geçersiz imza taşıyan dosya ya da yazılımlar tehlikeli veya şüphelidir: 9
Zararlı temizleme teknolojisi ve temizleme hızı: 9
Tarama da ve temizleme de CPU kullanımı: 8

Sonucu: 55

“Emsisoft” adlı yazılımın test sonuçları:
Programın tarama hızı ve tarama teknolojisi: 8
Güncellenme hızı ve güncelleme boyutu: 8
Potansiyel yazılım keşfi (Tehlikeli davranışlar sergileyebilecek yazılımlar): 8
Tehlikeli olmayan ama zararlı gözüken yazılım veya dosyalara uyarı verme. (Yanlış Alarm!)Yanlış alarm nedir? Örnek: Programa göre dijital imza taşımayan ya da geçersiz imza taşıyan dosya ya da yazılımlar tehlikeli veya şüphelidir: 9
Tarama da ve temizleme de CPU kullanımı: 8

Sonucu: 51

“Malwarebytes' “ adlı yazılımın test sonuçları:
Programın tarama hızı ve tarama teknolojisi: 8
Güncellenme hızı ve güncelleme boyutu: 9
Potansiyel yazılım keşfi (Tehlikeli davranışlar sergileyebilecek yazılımlar): 10
Tehlikeli olmayan ama zararlı gözüken yazılım veya dosyalara uyarı verme. (Yanlış Alarm!)Yanlış alarm nedir? Örnek: Programa göre dijital imza taşımayan ya da geçersiz imza taşıyan dosya ya da yazılımlar tehlikeli veya şüphelidir: 10
Zararlı temizleme teknolojisi ve temizleme hızı: 10
Tarama da ve temizleme de CPU kullanımı: 7

“Hitman Pro” adlı yazılımın test sonuçları:
Programın tarama hızı ve tarama teknolojisi: 10
Güncellenme hızı ve güncelleme boyutu: 10
Tarama da internet kaynaklarından yararlanabilme özellikleri: 10
Zararlı temizleme teknolojisi ve temizleme hızı: 8
Tarama da ve temizleme de CPU kullanımı: 10

Sonucu: 65

“Norton Power Eraser” adlı yazılımın test sonuçları:
Programın tarama hızı ve tarama teknolojisi: 10
Güncellenme hızı ve güncelleme boyutu: 10
Tarama da internet kaynaklarından yararlanabilme özellikleri: 9
Tehlikeli olmayan ama zararlı gözüken yazılım veya dosyalara uyarı verme. (Yanlış Alarm!)Yanlış alarm nedir? Örnek: Programa göre dijital imza taşımayan ya da geçersiz imza taşıyan dosya ya da yazılımlar tehlikeli veya şüphelidir: 7
Tarama da ve temizleme de CPU kullanımı: 10

Sonucu: 63

“ComboFix” adlı yazılımın test sonuçları:
Programın tarama hızı ve tarama teknolojisi: 9
Güncellenme hızı ve güncelleme boyutu: 8
Potansiyel yazılım keşfi (Tehlikeli davranışlar sergileyebilecek yazılımlar): 9
Zararlı temizleme teknolojisi ve temizleme hızı: 10
Tarama da ve temizleme de CPU kullanımı: 9

Test tamamlandı…

Sıralama:
1.Hitman Pro (65p.)
2.Norton Power Eraser (63p.)
3. SUPERAntiSpyware, Malwarebytes’, ComboFix (55p.)
4.Norman (52p.)
5. Emsisoft (51p.)

Yıldız Notları:

Yıldız Notu Nedir? Yıldız notu, programın kalitesini gösteren puanlama biçimidir.
5 yıldız:100 - 85 (Bulunamadı.)
4 yıldız: 85– 65 (Hitman Pro)
3 yıldız: 65– 55 (Norton Power Eraser,SUPERAntiSpyware, Malwarebytes’, ComboFix)
2 yıldız: 55– 45 (Norman, Emsisoft)
1 yıldız: 45– 40 (Bulunamadı.)

Testin yapıldığı bilgisayar:
İşletim sistemi: Windows 7 Ultimate (32 Bit)
Bellek: 4 GB RAM
İşlemci: Intel Pentium D CPU 4,00 GHz
Anakart: P5GZ-MX

Yorumum:
Hitman Pro’nun 1. Olacağını zaten biliyordum ama 2.'yi Malwarebytes olur sanıyordum. Hak eden kazandı diye düşünüyorum, yorumlarınızı bekliyorum. Puanlar size de düşük gelecektir mutlaka bana da geldiği gibi yazılımların puanını düşüren en çok "tarama sırasın da internetten yararlanma" olmuş ve yorumumu şöyle bitirmek istiyorum;
Siz siz olun hiç bir güvenlik yazılımına ya da zararlı temizleme aracına tam güvenmeyin, önemli olan yazılım değil sizin interneti kullanış şeklinizdir. "Unutmayın en iyi güvenlik yazılımı ya da aracı yoktur, en iyi bilgisayar kullanımı vardır." Testimi incelediğiniz için çok teşekkürler ederim, saygılarımla…

ÖZKAN OKTAY
[email=ozkn-okty@hotmail.com]ozkn-okty@hotmail.com[/email]

TeknolojikHaberler’in katkıları ile…

Tüm hakları TeknolojikHaberler.tk’ye aittir! 

Anket
Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 10 Şubat 2011 01:36
ezimuse
06-02-2011, 21:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
296 mesaj

çok saçma bence bu test diye tabir ettiğiniz şey bi kere combofix tam olarak bi antivirüs programı sayılmaz gerçek zamanlı dosya tarama özelliği yok eset kaspersky sophos trendmicro etrust gibi dev firmalar nerde ??

özkan_oktay
06-02-2011, 21:43   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

zaten "virüs tarayıcısı" testi bu antivirüs değil, daha başlığı iyi okumamışsın ki... antivirüs testim de var linki verdim bakmak istersen.

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 06 Şubat 2011 22:05
bosluk
06-02-2011, 21:47   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

@ezimuse'nin de aslında belirttiği üzere, konu başlığı tamamen yanlış olmuş. "2011'in Casus/Reklam Tarayıcıları" derseniz çok daha doğru bir anket olacak kanımca. Ayrıca yine @ezimuse'ye katılmak gerekiyor; yararlı ve belliki uğraş verilmiş bir test yapmışsınız, ancak combofix bu kategoride yer almıyor. Onun yerine başarılı çözümleri olan Sophos teste dahil edilebilirmiş. Ad-aware ve Spyware Dr. gibi alanında ünlenmiş programlar da mevcut değil. Biraz aceleye gelmiş bir test sanıyorum. Geniş bir şeklini görmek isteriz.

özkan_oktay
06-02-2011, 21:58   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj
Alıntı: bosluk  
@ezimuse'nin de aslında belirttiği üzere, konu başlığı tamamen yanlış olmuş. "2011'in Casus/Reklam Tarayıcıları" derseniz çok daha doğru bir anket olacak kanımca. Ayrıca yine @ezimuse'ye katılmak gerekiyor; yararlı ve belliki uğraş verilmiş bir test yapmışsınız, ancak combofix bu kategoride yer almıyor. Onun yerine başarılı çözümleri olan Sophos teste dahil edilebilirmiş. Ad-aware ve Spyware Dr. gibi alanında ünlenmiş programlar da mevcut değil. Biraz aceleye gelmiş bir test sanıyorum. Geniş bir şeklini görmek isteriz.
https://www.chip.com.tr/forum/201 ... r-yeni_t193571.html şu adrese girmenizi öneririm. ondan sonra spyware doctor, ad-aware koysaydın diye söylersin. bahsettiğin yazılımlar otomatik çalışan anlık koruma sağlayan antivirüs özelliğine sahip yazılımlar. benim test ettiğim yazılımlar sadece tarama özelliğine sahip olanlar. bahsettiğin yazılımları da test ettim, test sonuçlarını verdiğim linkten öğrenebilirsin. konu başlığına gelince çoğu kişi "spyware (casus)" ne demek bilmiyor bile tamam bilmemesi sorun değil ama google çeviriyi açıp bir çevirme zahmetin de bile bulunmuyor bende daha anlaşılır olması açısından "virüs tarayıcısı" olarak yazdım konu başlığını. bu arada yorumlar için teşekkürler...

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 06 Şubat 2011 22:04
bosluk
06-02-2011, 22:30   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Teşekkür ediyorum ama 5 sürümünden itibaren Ad-aware'yi, yine 5 sürümünden itibaren Kaspersky'i, Türkiye'de ismi bile bilinmediği dönemlerde de Panda incelemesini ülkemizde Türkçeye çeviren kişi benim zaten :) Şu an Spy yerine casus, Ad yerine reklam, internet security yerine internet güvenlği deniliyorsa (kaspersky çevirilerim - ki 2010 sürümünde bıraktım özel işlerim nedeni ile - toplamda 300 binin belki daha da fazla üzerinde indirildi tek başlarına; bunun yanında çoğu linux paketi, media player classic HC, bsplayer'in 2 sürümlerinin çoğu, dahili XP menü kontrolleri ve irfanview, getright gibi irili ufaklı çoğu şeyin ilk sürümlerini saymıyorum bile) sanıyorum abartmadan bu işte 20 seneden uzunca bir süredir yaptığımız çevirilerin rolü büyük. O yüzden lütfen kavram karmaşasına, en azından benimle girmeyin. Çoğu yabancı virüs tarama şirketi yetkilisine, Türkçemize neyin nasıl geçeceğini program sitesi yöneticiliğim zamanında da fikir almak istediklerinde bizzat benim belirtmişliğim var ;)

Ben hatalı bulduğum bir yeri söyledim. Onun dışında yukarıda da belirttiğim gibi belli bir emek verip zaman harcamışsınız. Sadece daha da genişletmeniz beklentisinde hissettiğimi yazıyorum, alınıp darılacak birşey yok sanıyorum bunda; yoksa isteyen norton'a ad/spy der, dileyen kasperi başka bir kategoriye sokabilir. Yorumlarımızı sormuş olmanızdan dolayı ve şahsım adına konuyla 20 küsür senedir bizzat haşır neşir olduğumdan da kaynaklı yapıcı eleştirilerde bulunmaya çalışıyoruz. Yoksa ellerinize sağlık tekrardan, forumda alakasız sorular soran arkadaşlarımızın arasında birşeyler yapmaya çalışan benim gördüğüm pek az kişi mevcut. Tekrar teşekkür ediyorum...

özkan_oktay
06-02-2011, 22:36   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

asıl ben teşekkür ederim. sizi az buçuk internet aleminden tanıyorum, kis 2010 tr yama çevirisini de siz yapmıştınız inndir.com da mı ne çalışıyordunuz. müzikle falan da aranız iyiydi galiba :) benim yorumum kırıcı gibi gözükse de ben burdan gülerek yazıyorum (: sanal ortamdan insanların ruh hallerini göremiyoruz malesef :)) sadece bu kategoride ki yazılımlar farklı kaspersky'nin olduğu kategori farklı mesela kaspersky secure scan dı galiba winzip in son sürümünün yanında yükleniyordu onu koyabilirdim "kaspersky s.s" diye ama çok az kişi bildiği için koymadım. biliyorum ki siz benden çok daha fazla şey biliyorsunuz ben daha yeni pişiyorum tabi, sadece hatalı cümleyi düzelttim haddimi aştıysam özür dilemeyi borç bilirim, kolay gelsin... =)

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 06 Şubat 2011 22:38
alexkidd
07-02-2011, 11:37   |  #8  
alexkidd avatarı
Yıllanmış Üye
361 mesaj

eline sağlık dostum

özkan_oktay
07-02-2011, 18:23   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

teşekkürler dostum =)

Kapalı Hesap (200174)
07-05-2011, 01:32   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: ezimuse  
çok saçma bence bu test diye tabir ettiğiniz şey bi kere combofix tam olarak bi antivirüs programı sayılmaz gerçek zamanlı dosya tarama özelliği yok eset kaspersky sophos trendmicro etrust gibi dev firmalar nerde ??
(katılıyorum)
madem combofix virüs tarayıcı neden combofixi kurunca yanına karperskyde kuruyoruz para verip bu nasıl test  herkes bişey diyor aga en iyisi kendi bildini okumak Ağzı kulaklarına varıyor

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (146009) ~ 07 Mayıs 2011 01:33
özkan_oktay
08-05-2011, 22:27   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Arkadaşlar bu antivirüs değil sadece tarayıcı testi, o yüzden büyük antivirüs firmalaro yok... Ayırt edemiyorsanız ben bilemem antivirüs ve tarayıcı arasında ki farkı, dediğim gibi antivirüs testlerim ayrı 2012 ye de i.s testlerim de olucak inşallah.