2013'e damga vuran donanımlar

CHIP Online
15-12-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

2013, donanımlar açısından hiç de durgun bir yıl olmadı. İşte yılın en ilgi çeken donanımları!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/201 ... nanimlar_44231.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Teknoloji hayatımızda daha fazla yer edinmeye başladıkça donanımlara olan ilgi şaşırtıcı biçimde ikinci plana düştü; çoğu kullanıcı cep, tablet gibi cihazlarla daha çok ilgilenmeye başladı. Ancak bu donanıma olan talebin azaldığı anlamına gelmiyor. Donanım teknolojisini geliştirirken burada çıkan sorunları kullanıcıya yansıtmamak, büyük ve zorlu bir görev ve Nvidia, Apple, Intel gibi önde gelen üreticiler bu işi yüksek hızlarda gerçekleştirebildiler. Dolayısıyla ilk bakışta belki fark etmeseniz de 2013, donanım için önemli bir seneydi. İşte 2013'ün en dikkat çeken donanımları.


Nvidia GeForce GTX TITAN


AMD ve Nvidia arasındaki daha hızlı işlemci üretme savaşı senelerdir sürüyor. İki devden biri en hızlı yongasını ortaya çıkardıktan sonra diğeri boş durmuyor ve birkaç ay sonra hız rekoru kıran, daha da hızlı yeni yongayı ortaya çıkarıyor. TITAN'da ise Nvidia farklı bir yol tercih etti. TITAN sadece daha hızlı bir yonga değil, üst düzey kalitede, müthiş bir ürün.


TITAN'ı farklı kılan özellikleri arasında çoğunlukla metalden oluşan yapısı ve kartın kendisinin Nvidia tarafından üretilmesi var.


2013'ün başlarında çıkan TITAN, şu an GTX 780 Ti ve AMD'nin son kartları tarafından geçilmiş durumda. Yine de TITAN'ın Nvidia'nın kart tasarımındaki etkisi büyük.


Tüm Konu: 2013'e damga vuran donanımlar

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Kaynak: www.chip.com.tr