2013 yılı akıllı telefon piyasası incelemesi

TahaSanay
23-04-2013, 01:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2013

2013 yılı akıllı telefon piyasa ve firma analizi


Merhaba


Bu yazımda akıllı telefon üreten firmaları bazı eleştiriler de bulunacam


İlk olarak Iphone ile başlıyalım çoğu insan için hala çok büyük bir yeri olan Iphone geçtiğimiz aylarda iki model piyasaya sürdü Iphone 5 Iphone 5 te istediği rant ı alamayan firma Iphone 5S i piyasaya sürmek için hazırlanıyor fakat istediği rantı Iphone 5S tende alamıyacak bence çünkü Iphone 4S ve Iphone 5 ile aynı görüntüye ve hemen hemen aynı özellilere sahip olacak telefon piyasadaki telefonlarla kıyaslandığında özellik olarak yetersiz bir ürün olarak kalıyor.Yazının ilerleyen bölümlerinde neden böyle düşündüğümü anlayıcaksınız.


GelelimSamsung a geçtiğimiz aylarda NoteII, GalaxySIII mini, Galaxy AceII modellerini piyasaya süren firma son olarakpiyasaya sürdüğü GalaxySIV te 8 çekirdekli işlemci kullanmış ve ses ile kontrol özelliği koymuş buda telefonu bir başka özel yapmış bence.Ayrıca android ile en iyi uyum sağlamış firmaların başında geliyor.


HTC firması ise one serisini sürdür ken bir yandanda Windows 8 kullanan telefonlar geliştirmeye devam ediyor son çıkardığı HTC one ise yine sosyalliği ön planda tutmuş olan firma gayet başarılı ürünleri ve kendine özel kitlesiyle bana göre en başarılı firmalar arasında yer almayı hak ediyor.


Ve Nokia Windows 8 ile adeta yeniden hayat bulan Nokia Lumia serisi ile hayata renk katıyor sosyal hayatı öne çıkaran renkleri ve özellikleri nin yanında başarılı bir geçmişi olan Nokia tekrar piyasada yer edinmeye çalışıyor.


Life's Good yani LG ise Optimus G Pro ürünü ise gayet başarılı uzun zamandır ismini pek duymadığımız firma

gelişmiş özelliğe sahip telefonları ile karşımıza çıkan firmanın bu şekilde devam etmesini umuyoruz.


XperiaXperia Z ile büyük bir çıkış yapan firma gelişmiş özelliklerinin yanında sudan etkilenmeyen bu telefon ile piyasaya "Bende buradayım" diyor.


Ve son olarak Black Berry e gelelim Black Berry Z10 ile akıllı telefon piyasasına giren Black Berry de sosyalliği ön plana alarak dikkat çekmeyi düşünmüş anlaşılan


Geçtiğimiz yazılarda bu telefonların teknik özelliğini belirtmiştik.


Sizin tercihiniz hangisinden yana olur