2023 2.Çeyreğinde Oynadığım Oyunlardan Kısa Kısa

Shely
19-06-2023, 17:20   |  #1  
Shely avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2023

2023' ün ilk çeyreğinde oynadığım oyunlarıdaha önce sizlerle paylaşmıştım. Şimdi sıra geldi 2023' ün 2. çeyreğine… Bildiğiniz gibi zaten hoşuma giden ve bende iz bırakan oyunları sizlerle ayrı bir yazı olarak paylaşıyorum. Burada daha çok beğenmediğim veya beğensem bile üzerine çok yazacak bir şey bulamadığım oyunlara kısa kısa değiniyorum. Lafı çok uzatmadan incelemelerimize hemen başlıyorum.

1- STRAY

Stray’e ilk başladığım zaman çok bir beklentim yoktu. Ama oyuna başladıktan sonra epeyi etkilendiğimi söylemem gerekiyor. Stray, güzel tasarlanmış bulmacaları, hayatı bir kedinin gözünden görme fırsatını, kısa ve güzel bir hikaye ile oyuncuya sunuyordu. Oyunun kısa ve sade içeriği bulunuyor. Bu yüzden oyunu rahatlıkla 4–5 saat içinde bitirebiliyorsunuz. Grafikler, sesler ve oyun dinamikleri gayet başarılı bir şekilde oyuncuya aktarılıyor. Oyun birde PS Plus ile ücretsiz bir şekilde de sunuluyor. eeee daha ne olsun!!! indirin oynayın pişman olmasınız. En azından ben pişman olmadım.

2- Fallout 4

2015 yıllında çıkmış bir oyunu 2023 yıllında oynamak :) evet doğru duydunuz Fallout 4' ü daha yeni oynadım. Neden mi ? Nedeni çok basit, oyun çok uzun ve çok emek istiyor. Sırf bu yüzden boş bir vakitte oyuna başlarım diye 8 sene beklediğimi fark ettim. Sonunda yeteerr diyerek, Fallout 4' ün başına oturdum. İyi ki de oturmuşum. Oyun gerçekten de korktuğum gibi derya denizmiş. Oyun içeriği o kadar çok ki ilk başta ne yapacağımı şaşırdım. Oyun en sade haliyle bile yaklaşık olarak 30 saatlik oyun süresi sunuyor. Bunun yanında ben 70 saatte yakın oynadım. Oynarken de çok keyif aldım. Bu kadar zaman beklediğim içinde çok pişmanım. Karakter gelişimlerine, build seçeneklerine hayran kaldım. Millet oyun hakkında uzun uzun rehberler yazdığı için ifade edilecek yeni bir şey bulmadığımdan oyunu ayrıca anlatan bir yazı hazırlamadım. Oyunda, Bethesda’ nın kronik bugları ve arada bir çıldıran oyun motoru haricinde bir kusur göremedim. Bunun dışında Fallout 4 muhteşem bir FPS Oyunu olmuş.


3- Age of Empires 2: Definitive Edition

Fazla söze gerek yok. Strateji oyunu denilince hemen hemen herkesin ilk aklına gelen oyun: Age of Empires. Ama biraz nostalji yapasım geldiği için 2019 yıllında yenilenmiş olan 2. oyunla biraz vakit geçirdim. Oyun gerçekten bir nostalji olduğu için oynadığım süre zarfında hiç sıkılmadım. Grafikleri, dinamikleri inanın beni hiç rahatsız etmedi. Bu durum, oyunun yenilenmiş olmasından kaynaklı oluyor olabilir. Ama açıkcası bu hiç umurumda olmadı. Güzel bir strateji oyunu arıyorsanız, nostalji yapmak istiyorsanız veya ilk defa Age of Empires serisinden bir oyun oynayacaksanız; hiç durmayın AOE 2 Definitive Edition’ ı oynayın derim. Üstelik XBOX Game Pass ile ücretsiz olarak oynayabiliyorsunuz.


4- PSYCHONAUTS 2

Psychonauts acayip tatlış bir oyun olmuş. Özel yeteneklerinizle çözmeniz gereken ve harika düşünülmüş bulmacalarla dolu bir oyun. Grafiklerin bir AAA olmadığına katılıyorum. Ama böyle bir oyunda grafik aramaya çok gerek yok diye düşünüyorum. Sesler, müzikler, oyunun dinamikleri çok kaliteli olmuş. Bunun yanında oyunu Xbox’ da oynadım ve kusursuz bir şekilde çalışıyor. Oyunu15 saate bitirdim ama daha yetenekli oyuncuların bu süreyi daha aşağı çekeceğine eminim. Benim oyunu erken bitireyim gibi bir derdim hiç olmadığından dolayı zaman buldukça eğlenmek için girip girip oynadım. Bu süre içinde de çok eğlendim. Eski usul bir platform oyunu arıyorsanız. Farklı tasarımlar ve farklı düşünmek hoşunuza gidiyorsa, Psychonauts 2 tam size göre bir oyun ve en güzeli yine Game Pass üzerinden ücretsiz bir şekilde oynayabiliyorsunuz.


5- Sensible World of Soccer 96/97


Herhalde benim için dünya üzerindeki en iyi futbol oyunu Sensible World of Soccer’ dır. Bir ara Sensible’ ın yenisini yapacağızz demişlerdi. Heyecandan kalbim yerinden çıkacak gibi olmuştu. Ama oyun çıkınca, heyecanımın yerini, büyük bir hayal kırıklığı aldı. Halen elimde SWOS 96/97 var diyerek kendimi teselli ettim. Sadece tek bir tuşla oynanan bir oyundan bahsediyorum. Eğer tuşa çok basarsanız hızlı şut veya orta yapıyorsunuz. Yavaş basarsanız yavaş şut veya pas veriyorsunuz. Ama buna rağmen oyun bana hiç tek düze gelmiyor. SWOS oynamaya 27 sene önce başlamış olsam bile oynarken acayip keyif alıyorum. Son olarak, oyuncu özelliklerinin, bir maça bu kadar etki ettiği başka bir futbol oyunu var mı merak ediyorum ? (PES Seni bu kategori dışında tutuyorum)

6- Pro Evolution Soccer 6

Herhalde SWOS’ un bendeki yerini doldurabilen tek futbol serisi PES’ dir. Ama oda PES 6' ya kadar. Playstation 2 döneminde her yıl alıp oynadığım PES serisi, PES 6 ile tavan yapıp sonra tepe taklak çakıldı. Benim için çok moral bozucu olsa da halen eski versiyonlarını oynayıp, keyif alabilmek büyük bir mutluluk. Grafikleri dönemi için muhteşem görünüyor. Oyun dinamikleri ise size tam bir futbol simülasyonunu yaşatıyor. Elinizde bir PS2 ve PES varsa açın tekrar oynayın. Arkadaşlarınızla turnuva yapın, gerçekten çok zevkli :)

7- Two Point Campus


Eskiden Theme Hospital diye bir oyun vardı. Espirili hastalıklara çare arayıp, hastane işlettiğiniz bir oyun. Küçüklüğümde Theme Hospital oynarken acayip keyif alırdım. Oyunun eski versiyonu da halen bende durur. Arada bir acıp oynardım ama Two Point oyunu güncelledikten sonra Theme Hospital oynamayı bıraktım. Çünkü artık elimde harika bir remake vardı. Bu başarıdan ötürü Two Point Hızlıca Hospital benzeri Campus oyunun çıkardı. Hospital’ den dolayı bir hevesle oyuna girip baktım ama oyun Hospital’ in sadece kampüs temalı olanıymış meğerse. Bu biraz canımı sıktı ve çok fazla vakit geçirmeden oyunu sildim. Hastane yerine Kampüs işletmek isteyenler varsa oyunu yine Game Pass üzerinden ücretsiz indirip oynayabilirler.

8 — Kena Bridge of Spirits

Görselleri çok tatlış bir oyun. Onun dışında sade ve oynanışı kolay bir oyun. Çevre tasarımı çok renkli ve göze hoş geliyor olsa da grafiklerin vasatın biraz üstü olduğunu söyleyebilirim. Seslerin ve efektlerinde grafikler gibi vasatın sadece biraz üstünde olmuş. Benim açımdan oyun hakkındaki en güzel şeyin cıvıl cıvıl olan çevre tasarımlarının olduğunu söyleyebilirim. En büyük olumsuzluk ise karakter hareketlerinin çok yapmacık olması ve gözü çok fazla tırmalaması. 7 saat civarında bir oynanış süresi bulunuyor. hikaye anlamında çok bir şey beklemeyin. Boş vaktim var, oynayacak oyunumda yok diyorsanız, kesinlikle Kena: Birdge of Spirit şans verilesi bir oyun. Bunun dışında aksiyon oyunu sevenlerinde bir göz atmasında fayda olduğunu düşünüyorum.

9 — Dark Quest 3


Efsanevi masaüstü oyunu Zindanlar ve Ejderhaları duymayan sanırsam yoktur. İşte Dark Quest 3 için masaüstü oyunun, bilgisayarda vücut bulmuş hali desem yalan olmaz. Amacımız masaüstü kart oyununda olduğu gibi kartlarda yazan senaryoları takip edip seçim yapmak, zar ile şansımıza güvenmek, oyunun sonundaki kötü büyücüyü yenmek için strateji yapmak. Oyunda seçilebilecek 12 adet kahraman bulunuyor. Seçtiğiniz kahramanlara göre oyunda yapacağınız stratejiler değişiyor. Masaüstü oyunlarına bağlı olacak şekilde çekilen kartların üzerinde yazan seçimlerden birini seçerek sonuçlarına katlanıyorsunuz. Eğer bu sonuçlardan biri savaşsa, işte o zaman kendinizi sıra tabanlı bir savaşın içinde buluyorsunuz. Bence oyunun en keyifli yanı burası olmuş. Bunun dışında oyunda kendime göre çok bir şey bulamadım ama Zindanlar ve Ejderhalar oyununu sevenler, kesinlikle Dark Quest 3 den zevk alacaktır.

10- Home Sheep Home: Farmageddon Party Edition

İkinci çeyrekte oynadığım, küçük tatlış oyunlardan biri olan Home Sheep Home, bulmaca temeli bir oyun. Bulmacalarımız da kuzucuklara zarar vermeden ekranın solundan, sağına geçirmek. Siz bunla uğraşırken, ekranın ortasında bulunan çeşitli engellerde sizin amacınıza ulaşmanızı engelliyor. Bölümlerdeki bulmacaların çok ilgimi çektiğini söyleyemeyeceğim ama bazı bulmacalar vay be dedirtmiyor da değil. Oyun oynamak için çok az bir vaktiniz varsa şimdi neyi açsam açtığıma değmez diye düşünüyorsanız, Home Sheep Home’ u açıp oynayabilirsiniz. Tam bu zamanlar için yapılmış.


11- Strayed Lights

2023 yıllının ilk yarısında beni en çok etkileyen indie oyunu olmayı başardı. Açıkcası kısa oynanış süresinin içine o kadar çok boss savaşı yerleştirmişler ki hayranlıkla oynadım. Bu hissiyatı çok az oyunda yaşadığımı söylemem gerekiyor. Güzel bir aksiyon macera oyunu olan Strayed Lights, bu yıllın dikkat çeken bağımsız oyunlarından biri olacaktır. Oynayan oyuncuların bir çoğunun da destansı boss savaşlarından büyük keyif alacağını tahmin ediyorum. Bunun yanında parrye dayalı savaş sistemi ise gerçekten size değişik bir deneyim yaşatıyor. Türün sevenlerinin kaçırmaması gereken bir oyun olmuş.


Sonuç olarak, yine ülkemizdeki Game Pass sistemine teşekkür etmem gerekiyor. Buna ek olarak PS Plus’ın yeni sistemini de yabana atmamak lazım. Gerçekten kaliteli içerikler sunuyorlar. Özellikle PS4 içeriklerini daha önce oynamadıysanız, PS Plus sistemi sizin için büyük fırsat olacaktır. Bu dönemde, Final Fantasy 7 RemakeGhost of Tsushima ve Tears of the Kingdom’ ın yanında bol bol nostalji yapmışım. Bazen eskiye gidip, onlarında tadını çıkarmak iyi hissettiriyor.

Son Düzenleme: Shely ~ 19 Haziran 2023 17:22 Neden: bitişik kelimeler düzeltildi.
hodyjones
21-07-2023, 17:17   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2023

techtoroms'deki oyunları denediniz mi?

hodyjones
21-07-2023, 17:19   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2023

şimdi denemelisinroms wii

Son Düzenleme: hodyjones ~ 19 Ağustos 2023 18:06