2023 yılı: Televizyonların geleceği

CHIP Online
17-06-2014, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

IPTV, Web TV ve Bulut teknolojilerini gelecekte neler bekliyor sorusu cevap buldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/202 ... gelecegi_47786.html

Resimlerle: CHIP Online Philips TV'lerde!

Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu'nda gerçekleşen "IPTV, Web Tv ve Bulut Teknolojilerinde Tv Yayıncılığını Gelecekte Neler Bekliyor?" panelinin açılış konuşmasını IPTV Başkanı Atıf Ünaldı yaparken, Ünaldı konuşmasının ardından "Bulut Teknolojilerinin Tv Yayıncılığına Katkıları" adlı sunumunu gerçekleştirdi.


Ünaldı'nın moderatörlüğünü yaptığı panele Fightnetwork Türkiye Program ve Prodüksiyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Dr. Volkan Üst, IPTV Derneği Başkan Yardımcısı Merve Naz Atmaca, Huawei Kamu Kurumsal İletişim Direktörü Hakan Bakır konuşmacı olarak katıldı.


Artik televizyonu "ben yönetiyorum"


Türkiye'de second screen uygulamalarının ve dünyada multiscreen'in son durumunu ve genel izleyici  profilinin nasıl gelişeceğini soran Ünaldı'ya Merve Naz Atmaca şu cevabı verdi "Second Screen Türkiye'de çok yeni ve gelişmekte olan bir pazar. Daha çok alışverişe, ticarete yönelik second screen uygulamaları yer almakta. Televizyon izleyicilerinin Video on demand (VOD) geçişleri birden bıçak gibi keskin olmayacak. Ben artık internetten dizi izleyen, televizyona bağlı değilim, televizyonu artık ben yönetiyorum, o beni yönetmiyor durumuna gelinmesi için alt yapıya ihtiyaç var. Telefondan televizyon izleyeceğiz noktasında net bilgi veremesem de şu gerçek ki yapılan araştırmalarda Türkiye'de second screen'le ilgilenen, yani televizyon izlerken başka ekrana bakabilen kitleyle dünyada 4. sıradayız!"


Tüm Konu: 2023 yılı: Televizyonların geleceği

Resimlerle: CHIP Online Philips TV'lerde!

Kaynak: www.chip.com.tr