250 -400 ytl arasında tavsiye edeceğiniz ..

mrş-conq
16-07-2008, 16:28   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj

arkadaşlar meraba yrn bi dijital fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ama çok kararsısım. aklımda bi kaç model var ama szn grşlerinizi almak istedim 250 -400 ytl arasında tavsiye edeceğiniz ve neden tavsiye ettiğinizi ve beğendiğiniz özellikeride yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Banned
16-07-2008, 16:37   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

arkadaşım fuji dururken sakın sony, BENQ gibi makineler alma pişman olursun.ben teknosadan fuji dijital makinesini bu martta 400 ytl'e aldım üstelik yanında 2 GB hafıza kartı ve çantasını 19 ytl'e verdiler.makineyi gören bayılıyor o derece yani.araştırırken kime sorsam fuji dedi çünkü fuji kendi merceğini üreten birkaç markadan biri.haa bu arada alacağın makina kendi merceğini üreten bir firma olsun buna çok dikkat et.. - 118k

yelkowan
19-07-2008, 17:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
602 mesaj

Fuji güzel ürünleri olan marka yalnız xd kart kullnıyo çok pahalı ve xd kartlar çok yavaş bende şimdi olympus var. Olympus xd kart kullanan ikinci firma xd kart fuji ve olympusun kartı bu arada.
1gb xd kart aldım çok pahalı bir fiyata tabi.
Performans berbat gerçekten öyle seri çekim yapmak imkansız peşpeşe fotoğraf çekemiyorum sadece bu yüzden bende yarın öbürgün makineyi değişicem piyasayı araştırıyorum.

sd kartlı fuji bulursan ne ala bunun dışında xd kartlı fuji ve olypusa sakın bulaşma derim...Alırken makro çemim modunun 3cm geçmemesinede dikkat etmelisin.

Kolay gelsin karar verdiğin makinayı yine burda açıklarsan sevinirim bana da yardımı dokunabilir ben nikon veya canon düşünüyorum...

man on the moon
21-07-2008, 23:01   |  #4  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

ben bir tanıdığıma ex z1050(1080 de olur) tavsiye etmiştim. aldı. ben de kullandım. Casio olmasınının getirdiği avantajlar var. İnce hızlı ve iyi batarya süresi. Ben bu makineyi nerden tavsiye ettim. tabii chip dergisi mayıs sayısından.

chip bunun için çok iyi bir resim kalitesi puanı varmişti. tabii hız ve batarya süresi içinde(250 ila 720 arası fotoğraf çekiyor ben 400 e yakın çektim.). ama yazıda da belirttiği üzere bu makinaların kumlanma problemi var. Bu 10 mp olmasından kaynaklanıyor (chip te genel olarak belirtmiş ama artık her makina için ayrı ayrı yorumyazmıyorlar.) gerçekten hoş makina
ama casio kılıf vermez haberin ola... ve çok ince bir şarj aleti olmasına karşın usb den şarj olmuyor.

mrş-conq
22-07-2008, 13:38   |  #5  
OP Üye
80 mesaj

arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler çok kararsız kaldım ama sonunda canon ıxus 70 aldım .tavsiye ederim gerek özellikleri gerekse tasarım ynnden gzl bi makine ...canon ve nikon diğerlerine göre bir adım önde bence compact makinelerde...

silici06
17-08-2008, 03:57   |  #6  
Yıllanmış Üye
702 mesaj

compact makinelerde canon nikondan daha iyi.
üst seviye slr makinelerde ise tam tersi.
ayrıca 200 ile 400 ytl arasında tavsiyem CANON POWERSHOT A590 IS
çünkü bu fiyat aralığına daha iyisi yoktur.

yelkowan
24-08-2008, 21:39   |  #7  
Yıllanmış Üye
602 mesaj
silici06
compact makinelerde canon nikondan daha iyi.
üst seviye slr makinelerde ise tam tersi.
ayrıca 200 ile 400 ytl arasında tavsiyem CANON POWERSHOT A590 IS
çünkü bu fiyat aralığına daha iyisi yoktur.
Arkadaşlar onca arştırmadan sonra canon nikondan vazgeçip.
Samsung NV8 aldım fiyatına göre özellikler çok iyi canon A570 alıcaktım şimdi NV8 kullanıyorum umarım pişman olmam...