ADEM KAYA öncelikle sağol arkadaşım.Şu AMD 965 BE işlemciyide unut artık o yok.Şimdi yeni nesil i5 ve i7 işlemcilerde AMD nin yaptığı gibi İNTEL de bellek denetcisini işlemcinin içine koydu.Bu durumda sadece i5 ve i7 işlemcilerde bellek denetçisi işlemcide.Yani bundan önceki işlemciler gibi bellek denetcisi anakart ta değil biliyorum.Bu işlemcilerin dışındaki işlemciler dediğin gibi bellek denetcisi olmadığı için anakart ile alışveriş yapmak durumunda kalıyordu.Buda gereksiz zaman kaybıydı.Bunu gören intel amd gibi i5 ve i7 işlemcilerde bellek denetcisini işlemci içine koymayı karar kıldı.Artık daha hızlı ve daha iyi oldu.Tabi bu saydıklarım sadece i5 ve i7 için gecerli.Yanlışsam düzelt.<
Estağfirullah abicim.Olur öyle arada bir entresan hatalar.
860 da bellek denetimi anakarta bağlıdır.
1066 da destekler 1333 da.
3 kanal remde daha iyi O.C yapabilme şansın var.
AMD nin 965i bunu desteklemediği için sıcak bakmıyorum.
2500-3000 arası pc toplamama yardım eder misiniz?
- 1
- 2
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
300 mesaj
Banlandı
300 mesaj
Hayır hayır destekten değil bellek denetcisini diyorum ben!
Banlandı
300 mesaj
Anakartına bağlı olarak tabiki 1600 bellekleri kullanabilirsin.Sorun o değil.Kaldı ki kullansan dahi fazla bi fark olmaz.Zira işlemcinin bellek denetcisi 1066 olunca bu hızda haberleşmezmi?
Banlandı
300 mesaj
İntel'in sitesinde i7 900 serisinde bellek denetcisinin 1066 olduğu yazıyor.<
Banlandı
300 mesaj
Bellek denetiminde 1066 dediğin doğru.sadece buda değil intel yeni çıkacak ve soket 1366 uyumlu olacak 6 çekirdekli işlemcilerinde sadece 1066 bellek kullanımına izin verecekmiş ?Çünkü bundan yüksek bellekler işlemcinin stabilitesini bozucakmış?Bu durumda sağlıklı çalışması için bu işlemcilerin sadece 1066 belleklerle kullanılması gerekiyormuş !Ama benim anlamadığım neden böyle yapıyor İntel?
i7 920 de 1600 bellek denetimi olduğunu biliyorum.
Yanlışım mı var?
- 1
- 2