Arkadaşlar biliyorum kartın kalitesinde bit pek bişey ifade etmiyor.Ama 256 bitlik dx10 kartlar ne zaman piyasaya çıkacak.Bİlen var mı...?
256 bit dx10 kartlar...?
mmustafaArkadaşlar biliyorum kartın kalitesinde bit pek bişey ifade etmiyor.Ama 256 bitlik dx10 kartlar ne zaman piyasaya çıkacak.Bİlen var mı...?Asıl Bit, RAM'den bile önemli bir rol oynuyor.Yakında ATI'nin karlarında sanırım 256 Bit RAM arabirm hızı olacak.
evet bit etki etmio deil onemli oda baya ve suan piyada 256bit'lik kartlar var ama cok ust uc modeller baya pahalı :)
Bit veri yolu genişliğidir.Yuksek cözünürlüklerde cok işe yarar.
Ekran kartlarının performansını etkileyen faktörler:
Bellek Miktarı
Bellek Tipi
Bellek Bit Genişliği
Bellek saat hızı
GPU Hızı
GPU Türü
Shader ünite sayıları
Desteklenen yazılımsal teknolojiler
DirectX ve open gl API Sürümleri
Kartın PBC Yapısı
Kartın Soğutma Düzeneği
Anakarta bağlantı birimi
Bitte önemli kapasitede hızda... Sanırım anlatabildim. :)
2900xt ile 8800gts ekran kartını karşılaştırdığımızda ati önde gözüküyor.fakat performansda nvidia birinci?acaba 2900xt 512,8800gts 640mb diye mi?
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Ancak benim bu topicten çıkardığım sonuç; 256 bitlik ekran kartlarını piyasaya tam olarak ne zaman çıkacağı belli geğil kimse tarih yazmamış...
bizde istiyoruz ama piyasaya çıkmayınca yapcak bişey yok
arkadaşım bana kalırsa sen 256 bitlik ekran kartlarını bekleme çıksa bile bunlardan orta seviye verim alırsın şu anda en ucuz 8800 gts modeli 384 bit buna bakarakda ekran kartları hakkında bir varsayım yapabilirsin
henüz yenileşme adımlarını bence tamamlamadılar
eksik yanları var directx 10 ekran kartlarının acele etmeyin bence.
asimilecihenüz yenileşme adımlarını bence tamamlamadılartamamıyle katılıyorum.
eksik yanları var directx 10 ekran kartlarının acele etmeyin bence.
x2600 xt ve x2900pro ve se olabilir büyük ihtimal...