29 senelik kapsülün içinde Jobs'un faresi var

CHIP Online
07-10-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İçinde Steve Jobs'un kullandığı bir bilgisayar faresininin de olduğu bu ilginç "şey" 29 yıldır kayıp

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/29- ... resi-var_36294.html

Resimlerle: Bilgisayar dergisi kapaklarında Steve Jobs!

Steve Jobs'un kullandığı fareyi de içinde bulunduran bir "zaman kapsülü" 1983'den bu yana toprak altında bulunmayı bekliyor.


Aspen Time Tube adındaki zaman kapsülü, 1983'deki Uluslararası Tasarım Konsepti sırasında gömülmüş ve bugün yeri tam olarak bilinmiyor. 2010'da yayınlanan bir makaleye göre Aspen Time Tube, Haziran 1983'de bir Vogue dergisi, bir sabır küpü, 8 parçadan oluşan bir Moody Blues kaydı, 'kapsülü bulan terli ve yorgun kazıcılar' için 6'lı bir bira paketi ve Steve Jobs'un kullandığı Lisa fare yer alıyor.


Anlatılana göre Jobs'dan Uluslararası Tasarım Konsepti'ndeki "Gelecek, alışıldığı gibi olmayacak" adındaki konuşmasında zaman kapsülüne bir şey eklemesi istendi. Bunun ardından Jobs birkaç saniye düşündü ve Lisa'nın (Apple'ın bilgisayarı) faresini söktü. Jobs'un fareyi kablosundan tutarak sallandırması, eğlenceli anların yaşanmasına yol açmıştı.


Tüpün bulunamamasındaki en önemli neden, gömüldüğü alanın el değiştirmiş olması ve yeni sahibinin arsasında elinde kazmalarla dolaşan kişileri görmeyi pek istememesi. 1983'deki konferansa katılan kişilerin ortaya çıkması, Aspen Time Tube'un bulunmasını kolaylaştıracak.

Tüm Konu: 29 senelik kapsülün içinde Jobs'un faresi var

Resimlerle: Bilgisayar dergisi kapaklarında Steve Jobs!

Kaynak: www.chip.com.tr