Bu anakartlar arasında en iyisi MSI, 890GXM G65 kendi anakartım ve almadan önce yabancı en güvenilir sitelerin tüm testlerine baktım, 2 aydır bu anakartı kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim.
Anakart micro Atx diye daha az performans vereceğini nerden çıkardınız, bunlar elektronik cihaz, boyutları ile çalışan nesneler değil. Üstelik bu anakartlar arasında en yüksek (2133) RAM MHZ değeri ile Overclock da en yüksek değerleri alabileceğiniz kart yani en yüksek performansı verecek anakart sizin küçük dediğiniz MSI anakart.
Ayrıca AMD Buldozer işlemcilerde Gigabyte destek vermiyor haberin olsun, sadece Asus ve MSI Bios update sayesinde destek veriyor.
Gigabyte ise 890 chipsetlerde revision a gitti, yani bios update ile destek yok, elinde henüz piyasaya sürülmemiş anakartları modifiye edilmiş halde 3.1rev olarak satacak haberin olsun. Bunların tek farkı da soket yapısı.
Yani yok arkadaş ben illa gigabyte alacağım diyorsan, Linkdeki modeli alırsan üzülürsün, çünkü o beyaz soket Buldozer işlemcilere destek veremeyecek.
Buldozer işlemcilere destek verecek Gigabyte anakartlar sadece bunlar olacak(siyah soket) ve fiyatları belli değil.
http://www.gigabyte.com.tr/media/1729
Asus'un bu modeli ise başka bir enteresan, yani hiç bulaşma sakın sakın alma derim. Bu anakartın ekran kartı yuvasında ne yazıkki üstteki kısmı yani işlemciye yakın olan ekran kartı yuvgasını kullanamıyorsun, bu anakart kutusundan switch kart diye bir şey çıkıyor, bu kartı üstteki yuvaya, ekran kartını da sanki crossfiremış gibi alta takıyorsun, o zaman x16 ekran kartı x16 çalışıyor, tam tersi işlem yapamıyorsun, takmasına takılıyor bu durumda zaten switch karta gerek yok, direk ekran kartını işlemciye yakın yuvaya tak ama o zaman x8 çalışıyor.
Üstelik x16 çalışsın diye alta takınca pci yuvaların iptal oluyor, yani çok dengesiz bir fizik dizayn yapısı var bu anakartın, pişman olursun benden söylemesi.
Yani bu anakartlar arasından Asus seçersen ekran kartını aşağıdaki yuvaya takacaksın ve 2 pci yuvası da iptal olacak.
Hiç düşünmeden git MSI al pişman olmazsın.
Ufak bi fikir vermesi açısından bi resim vereyim, ama bu testler arasında bir insanın hissedemeyeceği değerler var, yani hangi anakartı kullanırsan kullan farkı kullanıcı olarak anlayamazsın.
Msi ı tavsiye etmemdeki sebep bu anakartlar arasında en sorunsuz ve en yüksek Overclock değerlerine ulaşabilmesi, OC yaparsan diğer modellerle aradaki farkı epeyce açıyor, ki ben 4 çekirdek Black Edition işlemci ile kullanıyorum henüz Oc yapmadım, çünkü gerek duymadım.