3 APARTMANA KURULAN BU SİSTEMİ ANLATIYIM ÖNCELİKLE:
ANA MERKEZİ KURDUĞUMUZ YERDEN İNTERNETİ DİĞER APARTMANLARA KABLOYLA GÖTÜRDÜK VE SWİCTHLE APARTMANA DAĞITTIK.HER APARTMANDA 18 DAİRE VAR VE HER KATTA 2 ACCESS POİNT.APARTMANLARDAKİ KAPILARIN HEPSİ ÇELİK....
MODEM PİKATEL AİRMAX-101 TTNET
ACCESS POİNTLER AİRTİES AP400
DAİRE İÇERİSİNDE SİNYAL GÜCÜ ÇOK ZAYIF SADECE 1 KADEME ÇEKİYOR..
İNTERNETİ SADECE LAPTOPU OLANLAR KULLANABİLİYOR 54Mbps nin ALTINA DÜŞMÜYOR...
KASALI BİLGİSAYARLARA ASUS,TP-LİNK,ZYXEL MARKA ANTENLİ WİRELESS KARTLAR TAKMAMIZA RAĞMEN VERİM ALAMIYORUZ...4 VEYA 5 KADEME ÇEKMELERİNE RAĞMEN(Kİ LAPTOP 1 KADEME ÇEKİYOR)genelde 1.0 , 2.0 , 5.5 , 11 , 18 nadiren 24 ,36 ,48 ,54 Mbps OLARAK BAĞLANABİLİYORUZ..
BU DURUMA BİR ÇÖZÜM BULAMADIK NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ YARDIM EDEBİLİRSENİZ BİR ÖNERİNİZ VARSA ÇOK SEVİNİRİM..
BİR DE ŞÖYLE BİR DURUM VAR DAİRELERE ACCESS POİNTTEN ETHERNET KABLOSUYLA İNTERNETİ ÇEKSEK NASIL OLUR?BU ŞEKİLDE SİSTEM OLSA BİYERDEN DUYMUŞTUM AMA SİSTEME VİRUS YAYILABİLİRMİŞ VE BİLGİSAYARLARI ÇÖKERTEBİLİRMİŞ BÖYLE BİŞEY VARMI ACABA??
TEŞEKKÜR EDİYORUM ŞİMDİDEN..
3 apartmana yapılan kablosuz sistem sorunları
sinyal gücünün açık alanla ilgili olduğunu bilmelisiniz. binalarda yalıtım malzemeleri kullanılıyorsa sinyal zayıf kalacaktır. ayrıca modem ile Erişim Noktaları (AP) arasındaki mesafelerde önemli. Modem ile switch arasındaki mesafe de yine önemli max 90 m olabilir ama bu sadece teoride, aslında bağlantılar doğru yapılırsa ve kaliteli kablo (cate veya cat6) kullanılırsa olacaktır.
AP den kablo çekmek olabilir ama AP'ye gelen bakır sinyalde yukarıda dediğim gibi zayıfsa sorun olacaktır. birde bu işlemi HUB kullanarak yapmışsanız hızınız oldukça düşecek ve sorun yaratacaktır.
Önerim modemin olduğu bina üzerinde çalışıp durumu gözlemek ve duruma göre çözüm aramak gerekebilir. Ayrıca APlerin bina içindeki konumları da çok önemlidir.
Virüs konusu ise kablolu ya da kablosuz bağlantı için fark etmeyecektir. sonuçta ortak nokta (ağ geçidi) modem olduğuna göre makinalar bir yerde buluşurlar (aynı ip bloğunda olduklarına göre) kablolu veya kablosuz olması farklılık yaratmayacağı gibi işlemi hızlandıracaktır. bunun için modem ve makinalarda güvenlik yazılımlarının aktif olması ve güncel olmasına dikkat edilmelidir.
teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için..
switchler her apartmanın 1. katında ve AP lere asansör boşluğundan kablolarla dağılıyor.1 katta 4 daire var ve her AP 2 daire arasında duruyor.kablo mesafeleri oldukça yakın.. binalar 4 katlı..yalıtım malzemesi kullanılmış ve kapılar çelik bununda sinyal açısından olumsuz etkisi olduğunu söylediler..
kablolu kullandığımızda hızımız gerçekten çok yükseliyor wireless kartla çalışan bilgisayardan 400 kat daha hızlı oluyor..
acaba almış olduğumuz wireless kartlarmı çok adi yoksa sistemimizdemi bir arıza var anlayamadık..
laptoplarla kullanıldığında hiç bir sıkıntı olmazken kasalı bilgisayarlar inanılmaz düşük hızda internet kullanıyor daha doğrusu kullanamıyorlar..
önerebileceğiniz wireless kart varmı acaba?
virüs konusu içinde ayrıca teşekkür ederim..
önerim AP'leri binanın açık alanı olan yerlerine yerleştirmenizdir. ayrıca AP veya Wireless kartlarının çok adi olmak gibi durumu olacağını sanmıyorum.
denemek amacıyla AP bina içine (daireye) alıp içerdeki sinyal durumunu gözlemlemelisiniz.
AP leri daire içine almaktansa içeriye ethernet kablosuyla çeksek nasıl olur acaba??