3 Boyutlu filim! Bilgi-Talebi!

HPQ-User
11-07-2009, 13:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

erkan-s sormuş:
Merhabalar!

3 boyutlu filimler nasıl çekilir nasıl hazırlanır! Studyoda 3b ile ilgili işlemeler olur mu?

Uzaklık yakınlık ilkişkisi nasıl belli olur? Taktığımız gözlükler 3b' u nasıl göserir. Çalışma şekli nedir?

3boyutlu çekilmemiş bir film i 3b haline getirebilir  miyiz digital ortamda!

bu konuları çok merak ediyorum. Ağda aradım bulamadım ve em son buraya geldim. teşekkürler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
Merhabalar!

3 boyutlu filimler nasıl çekilir nasıl hazırlanır! Studyoda 3b ile ilgili işlemeler olur mu?

Uzaklık yakınlık ilkişkisi nasıl belli olur? Taktığımız gözlükler 3b' u nasıl göserir. Çalışma şekli nedir?

3boyutlu çekilmemiş bir film i 3b haline getirebilir  miyiz digital ortamda!

bu konuları çok merak ediyorum. Ağda aradım bulamadım ve em son buraya geldim. teşekkürler...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11

Kapalı Hesap (79876)
11-07-2009, 13:36   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,252 mesaj

3B filmlerde gördüğün bütün o karakterler bilgisayar ortamında gelişmiş araçlar ile (3ds Max, Cinema4d vb...) tasarlanarak. Yine Bu araçlar ile nesnelere belli dokular ile kaplanıyor, Işıklar, kameralar ayarlanıyor. Sonra belli bir animasyon vererek nesnelere hareket kazandırılıyor. Bu hareketleri ve şekileri uygun hale geldikten sonra güçlü bilgisayarlar ile render işlemi ile video veya resim haline getiriliyor. Render yapıldıktan sonra bu şekli eski haline döndürmek şimdilik imkansız.
ayrıntılı bilgi için: http://www.tr3d.com/ 'u ziyaret edebilirsin. Bilgi alışverişinde bulunabilirsin.

uGuR.uK
11-07-2009, 16:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

kamera ile çekilen normal filmleri basitçe söyliyim;
o tarz durumlarda, 3 boyutlu olarak gösterilecek nesnelerin etrafında ayrı bir renk katmanı oluşturulur ki bu renk ya kırmızı-yeşil yada kırmızı-mavi olur. bu iki renk sağ ve sol olmak üzere %50-%50 şeklinde nesneyi/nesneleri kaplar. sonrada izlemek için sağı kırmızı solu mavi veya yeşil(filmde ne renk kullanılmışsa ona uygun olanı verilir) renkte olan gözlükler verilir. bu gözlükler öyle özel birşey değil, standart gözlük camı veya normal plastik gözlük camlarının bu renklerle boyalı halidir. peki nası etki eder? filmdeki kenarlarda bulunan kırmızı-mavi/yeşil katmanlar bu gözlükle bakılınca derinlik hissi uyandırır. iki farklı gözde iki farklı rengin ekrandaki renkli katmanları farklı algılaması sonrası olay ortaya çıkar.

bu durum normal resim/filmlere uygulanabilir mi? evet, resimlerde uygulanması çok kolaydır, google'de aratabilirsin "3d resim yapmak" diye. ama filmler için olanı tam olarak bende bilmiyorum.

uGuR.uK
11-07-2009, 19:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Alıntı: ekoriko  
ama 3B filimleri iki kamera ile çekiyorlarmış yanyana sabitliyorlar ve birisi nesneyi diğeri ise derinliği alıyor.
hatta bunun için tek kameraya iki göz yapmışlar. Yani tek kamerayla çekilmiş filimleri  sonradan 3Boyutlu hale getiremiyoruz....
evet orası öyle, unutmuşum yazmayı ben, mazur görün işten yeni gelmiştim o zaman Gülümseme
normalde çift kameranın çekimiyle oluyor(du), ancak yeni model özel kameralar tek kameraylada o işi yapabiliyor artık.