3 com wep şifreleme

kuvars
24-01-2009, 11:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

3 com modem kullanıyorum.windows vista da kablosuz bağlanamıyorum.wep şifreleme yapmak gerekiyormuş ama,nasıl yapılığını bilmiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler!

Fatih_ARMAĞAN
24-01-2009, 11:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

http://www.bilgisayar-destek.com ... mu-resimli-anlatim/

Burayı bi inceleyin.

kuvars
24-01-2009, 11:21   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj

inceledim ama,wep şifreleme nasıl yapılır daha açık anlatılmamış.

Fatih_ARMAĞAN
24-01-2009, 11:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
kuvars
inceledim ama,wep şifreleme nasıl yapılır daha açık anlatılmamış.
WPA  da yapabilirsiniz illaki Wep mecburiyertiniz yokki ?

şifreleme türü olarak WPA seçerseniz daha basit yaparsınız 8 haneli şifre girersiniz.

kuvars
24-01-2009, 11:30   |  #5  
OP Taze Üye
13 mesaj

zaten şu an wpa(psk) olarak kullanıyorum.ben kablosuz kullanmak istiyorum.o da wep le oluyormuş.

Fatih_ARMAĞAN
24-01-2009, 11:31   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
kuvars
zaten şu an wpa(psk) olarak kullanıyorum.ben kablosuz kullanmak istiyorum.o da wep le oluyormuş.
WPA(PSK) zaten kablosuz şifreleme türlerinden birisidir.

herhangi bir problem yokki kim söylemiş öyle WEP mecburiyeti diye.

kuvars
24-01-2009, 11:34   |  #7  
OP Taze Üye
13 mesaj

şimdi olay şöyle oluyor.windows vista kablosuz ağı görmüyor(wpa-psk)olduğu zaman bende kabloyla bağlanabiliyorum.wep şifreleme yaparsam kablosuz bağlanabilirmişim.

Fatih_ARMAĞAN
24-01-2009, 11:47   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
kuvars
şimdi olay şöyle oluyor.windows vista kablosuz ağı görmüyor(wpa-psk)olduğu zaman bende kabloyla bağlanabiliyorum.wep şifreleme yaparsam kablosuz bağlanabilirmişim.
öyle bişey yok kim demiş ise sallamış

Hangi şifreleme türü olursa olsun

WPA-PSK, WPA2  WEP vs..

far etmez her türlü şifreleme türünde KAblolu bağlanırsınız.

sadece kablosuz bağlantı türlerinde.

Kablosuz bağlanacağınız pc yada notebook un şifreleme türünü desteklemesi gerekir.

ve WPA-PSK Xp sp1 üstü tüm windows serileri destekler

sadece WPA2 şifreleme için Xp için SP3 gerekmektedir.

Vİsta dan kablosuz a bağlanıcaksanız WPA-PSK WPA2 yada WEP farketmez bağlanabilirsiniz.

eğer kablosuz yayını görme ile sıkıntınız var ise bu şifreleme türü ile ilgili değildir. cihazınızın kablosuz ayarlarındaki SSID (sinyal ismi) görünürlüğü ile ilgili bir takım ayarları eksik olabilir. bunları düzenleyin yeterlidi,r.

Şifreleme hangisi olursa olsu nfark etmez.

Öyle saçmalıkmı olur Vista kablosuz için Wep olacakmış.

kuvars
24-01-2009, 12:31   |  #9  
OP Taze Üye
13 mesaj

o zaman şöyle yapsak rica etsem siz bu ayar nasıl yapılır onu anlatır mısınız.ben pc bilgisi konusunda yeterli seviyede değilim.ilginiz için tşk

Fatih_ARMAĞAN
24-01-2009, 12:59   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

verdiğim linki dikkatlice incelerseniz çok kolay bir şekilde anlatılmış zaten..

okuyarak ve resimlere bakarak yaparsanız çok kolay.

kuvars
24-01-2009, 13:08   |  #11  
OP Taze Üye
13 mesaj

tşk

Banned
24-01-2009, 13:35   |  #12  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj

arkadaşım bu biraz karışık bir konu özellikle yeni bir kullanıcı için ama kısaca şöyle anlatayım bilgisayarında her bağlantı için bir profil oluşturulur sen modemin ara yüzünden şifreleme şeklini değiştirirsen bilgisayardaki bu modeme ait profili de değiştirmen gerekir.Örneğin wep şifreleme kullanıp sonra modemden şifrelemeyi wpa ya çevirirsen bilgisayarın o modeme bağlanmaz bilgisayara o bağlantıyı tekrar tanıtman gerekir o bağlantının bilgisayarda ki ayarlarında da wpa yapman gerekir şimdi çıkmam gerekiyor ama sorununu halledemezsen gece yardımcı olurum ayrıca arkadaşın dediği de doğru wep niye şart olsun ki?İstediğin gibi şifrelersin tam aksine wep artık pek kullanılmayan güvensiz bir şifreleme şeklidir

kuvars
24-01-2009, 14:47   |  #13  
OP Taze Üye
13 mesaj

çok teşekkür ederim ilginiz için...sorunu halledemedim, akşam burda olursanız sorunu gidermeyeçalışırız.

Banned
25-01-2009, 01:44   |  #14  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj

arkadaşım tarayıcının  adres satırına 192.168.1.1 yazıp enter tuşuna tıkladığında karşına bir giriş ekranı gelecektir. Bu şifre deault olarak admin dir. admin yazıp logine bastığımız zaman modem arayüzüne erişiriz.
   sol menüdeki setup wizarda tıklayıp connection type kısmında pppoe yi seçip next de
    Çıkan ekrana kullanıcı adını ve parolanı yaz ttnet kullanıyorsan ve değiştirmediysen bu telefon numaran@ttnet tir.bilmiyorsan müşteri destek hattından öğrenebilirsin.
    Altta VPI/VCI yazan yere 8   / 35 yaz
    onun altındaki de LLC olacak next de
    Karşına wıreless settings çıkacak üsttekine dokunma alttakinede istediğin bir isim ver default olarak modemin markasıdır yani 3 com buraya vereceğin isim modeminin yayınının görüneceği isimdir mesela kuvars yapabilirsin
     Next deyip çıkan Configuration Summary kısmında apply de
    eğer kullanıcı şifreni ve adını doğru girdiysen artık intenete bağlanabilirsin yanlışsa ttnetin sayfasına yönlendirilirsin

Daha sonra soldaki wıreless settings sekmesinin altından encryption ı seç üsttekini wpa psk yap alttakini tkip yap bir şifre belirle yalnız iyi bir şifre olsun rakam ve harfleri karışık kullan ve apply de
    artık kablosuz ağına senden başkası bağlanamaz.
    daha sonra ağ ve paylaşım merkezi/ağ bağlantılarını yönet yoluyla çıkan sayfada kurulu profiller vardır bunlardan daha evvel kendi ağına bağlanmak için kullandığın bir profil varsa sil hangisini sileceğini bilmiyorsan hepsini sil bi zararı olmaz sağ tı sille bunu yapabilirsin açtığın sayfada hiç profil yoksa doğal olarak hiçbişi silmene gerek yok ve daha sonra görev çubuğundaki ağ simgesine sağ tıkla bir ağa bağlanı seç orada şimdi senin ağın kuvars adıyla gözüküyordur(kuvars adını modemi kurarken biz vermiştik hatırlarsan sen istediğini ver) bağlanacak ağ olarak onu seç biraz evvel modemi kurarken belirledğimiz parolayı gir sana bu ağı kaydetmek isteyip istemediğini sorar kaydet ve bingo!
      Artık modemin açık olduğu sürece bilgisayarını her açtığında bilgisayarın otomatik olarak bu ağa bağlanacaktır
      Sonucuda bana bi zahmet bildiriver

Son Düzenleme: aapociapo ~ 25 Ocak 2009 01:47
kuvars
25-01-2009, 13:48   |  #15  
OP Taze Üye
13 mesaj

dedikleriniz hepsini yaptım ama ,yine kablosuz bağlanamıyorum şöyle bi uyarı çıktı:zaman aşımı nedeniyle bağlanamamış bi de paylaşım ve bulma ayarının doğru şekilde çalışması için güvenlik duvarındaki ayarların aşağıdaki ayarlarla aynı olduğunan emin olun.evde xp ile çalışan diğer lap top sorunsuz kablosuz bağlanıyor ama vista starter kablosuz bağlanmıyor.sanırım vistaya has bi özellik.