3 com modem kullanıyorum.windows vista da kablosuz bağlanamıyorum.wep şifreleme yapmak gerekiyormuş ama,nasıl yapılığını bilmiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkürler!
3 com wep şifreleme
http://www.bilgisayar-destek.com ... mu-resimli-anlatim/
Burayı bi inceleyin.
inceledim ama,wep şifreleme nasıl yapılır daha açık anlatılmamış.
kuvarsinceledim ama,wep şifreleme nasıl yapılır daha açık anlatılmamış.WPA da yapabilirsiniz illaki Wep mecburiyertiniz yokki ?şifreleme türü olarak WPA seçerseniz daha basit yaparsınız 8 haneli şifre girersiniz.
zaten şu an wpa(psk) olarak kullanıyorum.ben kablosuz kullanmak istiyorum.o da wep le oluyormuş.
kuvarszaten şu an wpa(psk) olarak kullanıyorum.ben kablosuz kullanmak istiyorum.o da wep le oluyormuş.WPA(PSK) zaten kablosuz şifreleme türlerinden birisidir.herhangi bir problem yokki kim söylemiş öyle WEP mecburiyeti diye.
şimdi olay şöyle oluyor.windows vista kablosuz ağı görmüyor(wpa-psk)olduğu zaman bende kabloyla bağlanabiliyorum.wep şifreleme yaparsam kablosuz bağlanabilirmişim.
kuvarsşimdi olay şöyle oluyor.windows vista kablosuz ağı görmüyor(wpa-psk)olduğu zaman bende kabloyla bağlanabiliyorum.wep şifreleme yaparsam kablosuz bağlanabilirmişim.öyle bişey yok kim demiş ise sallamışHangi şifreleme türü olursa olsun
WPA-PSK, WPA2 WEP vs..
far etmez her türlü şifreleme türünde KAblolu bağlanırsınız.
sadece kablosuz bağlantı türlerinde.
Kablosuz bağlanacağınız pc yada notebook un şifreleme türünü desteklemesi gerekir.
ve WPA-PSK Xp sp1 üstü tüm windows serileri destekler
sadece WPA2 şifreleme için Xp için SP3 gerekmektedir.
Vİsta dan kablosuz a bağlanıcaksanız WPA-PSK WPA2 yada WEP farketmez bağlanabilirsiniz.
eğer kablosuz yayını görme ile sıkıntınız var ise bu şifreleme türü ile ilgili değildir. cihazınızın kablosuz ayarlarındaki SSID (sinyal ismi) görünürlüğü ile ilgili bir takım ayarları eksik olabilir. bunları düzenleyin yeterlidi,r.
Şifreleme hangisi olursa olsu nfark etmez.
Öyle saçmalıkmı olur Vista kablosuz için Wep olacakmış.
o zaman şöyle yapsak rica etsem siz bu ayar nasıl yapılır onu anlatır mısınız.ben pc bilgisi konusunda yeterli seviyede değilim.ilginiz için tşk
arkadaşım bu biraz karışık bir konu özellikle yeni bir kullanıcı için ama kısaca şöyle anlatayım bilgisayarında her bağlantı için bir profil oluşturulur sen modemin ara yüzünden şifreleme şeklini değiştirirsen bilgisayardaki bu modeme ait profili de değiştirmen gerekir.Örneğin wep şifreleme kullanıp sonra modemden şifrelemeyi wpa ya çevirirsen bilgisayarın o modeme bağlanmaz bilgisayara o bağlantıyı tekrar tanıtman gerekir o bağlantının bilgisayarda ki ayarlarında da wpa yapman gerekir şimdi çıkmam gerekiyor ama sorununu halledemezsen gece yardımcı olurum ayrıca arkadaşın dediği de doğru wep niye şart olsun ki?İstediğin gibi şifrelersin tam aksine wep artık pek kullanılmayan güvensiz bir şifreleme şeklidir
çok teşekkür ederim ilginiz için...sorunu halledemedim, akşam burda olursanız sorunu gidermeyeçalışırız.
arkadaşım tarayıcının adres satırına 192.168.1.1 yazıp enter tuşuna tıkladığında karşına bir giriş ekranı gelecektir. Bu şifre deault olarak admin dir. admin yazıp logine bastığımız zaman modem arayüzüne erişiriz.
sol menüdeki setup wizarda tıklayıp connection type kısmında pppoe yi seçip next de
Çıkan ekrana kullanıcı adını ve parolanı yaz ttnet kullanıyorsan ve değiştirmediysen bu telefon numaran@ttnet tir.bilmiyorsan müşteri destek hattından öğrenebilirsin.
Altta VPI/VCI yazan yere 8 / 35 yaz
onun altındaki de LLC olacak next de
Karşına wıreless settings çıkacak üsttekine dokunma alttakinede istediğin bir isim ver default olarak modemin markasıdır yani 3 com buraya vereceğin isim modeminin yayınının görüneceği isimdir mesela kuvars yapabilirsin
Next deyip çıkan Configuration Summary kısmında apply de
eğer kullanıcı şifreni ve adını doğru girdiysen artık intenete bağlanabilirsin yanlışsa ttnetin sayfasına yönlendirilirsin
Daha sonra soldaki wıreless settings sekmesinin altından encryption ı seç üsttekini wpa psk yap alttakini tkip yap bir şifre belirle yalnız iyi bir şifre olsun rakam ve harfleri karışık kullan ve apply de
artık kablosuz ağına senden başkası bağlanamaz.
daha sonra ağ ve paylaşım merkezi/ağ bağlantılarını yönet yoluyla çıkan sayfada kurulu profiller vardır bunlardan daha evvel kendi ağına bağlanmak için kullandığın bir profil varsa sil hangisini sileceğini bilmiyorsan hepsini sil bi zararı olmaz sağ tı sille bunu yapabilirsin açtığın sayfada hiç profil yoksa doğal olarak hiçbişi silmene gerek yok ve daha sonra görev çubuğundaki ağ simgesine sağ tıkla bir ağa bağlanı seç orada şimdi senin ağın kuvars adıyla gözüküyordur(kuvars adını modemi kurarken biz vermiştik hatırlarsan sen istediğini ver) bağlanacak ağ olarak onu seç biraz evvel modemi kurarken belirledğimiz parolayı gir sana bu ağı kaydetmek isteyip istemediğini sorar kaydet ve bingo!
Artık modemin açık olduğu sürece bilgisayarını her açtığında bilgisayarın otomatik olarak bu ağa bağlanacaktır
Sonucuda bana bi zahmet bildiriver
dedikleriniz hepsini yaptım ama ,yine kablosuz bağlanamıyorum şöyle bi uyarı çıktı:zaman aşımı nedeniyle bağlanamamış bi de paylaşım ve bulma ayarının doğru şekilde çalışması için güvenlik duvarındaki ayarların aşağıdaki ayarlarla aynı olduğunan emin olun.evde xp ile çalışan diğer lap top sorunsuz kablosuz bağlanıyor ama vista starter kablosuz bağlanmıyor.sanırım vistaya has bi özellik.