3 dev, ardı ardına hacker kurbanı oldu!

CHIP Online
13-06-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hackerlar fena coştu! İşte sadece birkaç gün içerisinde ardı ardına hack kurbanı olan 3 dev...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/3-de ... ani-oldu_27473.html

Resimlerle: Tarihteki en inanılmaz hack'leme girişimleri!


Sony BMG
ve Nintendo'nun hack'lenmesinin ardından yeni bir hack dalgası iki dev şirketi dev para fonunu hemen hemen aynı anda vurdu.

İngiltere'nin en büyük oyun dağıtımcılarından Codemasters, 3 Haziran'da saldırıya uğradığını itiraf etti. Firma, herhangi bir finansal detayın veya parolanın saldırı sonucunda açığa çıkmadığını söylüyor. Cuma sabahı siteye kayıtlı herkeze gönderilen ve Codemasters'dan geldiği iddia edilen bir e-postada kullanıcıların oturum açmaları ve finansal detaylarını vermeleri isteniyordu.

Bir yetkili, saldırının açıklanmasıyla yapılması arasında geçen uzun vaktin nedeninin, web takımının saldırıyı araştırması olduğunu söyledi. Saldırıyı şu ana dek hiçbir grup üstlenmedi. Hacker'ların ele geçirmiş olabileceği bilgiler arasında isimler, adresler, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihi, verilen biyografik ayrıntılar, Xbox Live gamer etiketi ve sipariş geçmişi bulunuyor. Bir Codemasters yetkilisi, hacker'ların parola veritabanına eriştiğini ancak veritabanınının 'çok güçlü bir şekilde şifrelendiğini', dolayısıyla orijinal parolaların okunamayacağını söyledi.

Tüm konu: 3 dev, ardı ardına hacker kurbanı oldu!

İzleyin: Otobanda hack operasyonu!

Resimlerle: Tarihteki en inanılmaz hack'leme girişimleri!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hack'lenme olayları sizce son bulacak mı?