Arkadaşlar 32bit vista kullanıyorum biliyorum en fazla 3.50 görür fakat benim 3 gb ramim var bunu 2 olarak görüyor. bkz:
3 gb Ram 2.02 olarak gözüküyor.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,714 mesaj
bios ayarlarına gir. orda 1gb rami ekran kartının paylaşımından çek.
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj
advanced features içinde olabilir. her bios aynı olmadığı için tam olarak bilemiyorum. shared video memory olanı ya disabled yapacaksın ya da en küçük değere getireceksin
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj
hangi bios var sende? windows altından değişmez o değer
hayır herhangi bir update işlemi yapmadım. Vista orjinal kullanıyorum windows update bölümünde güncelleştirme yapmak istediğimde birkaç hata
Vista kullandığım zamanlarda bendede 4GB ram'i 2Gb görüyordu sonradan SP1 çıktı ve düzeldi :)
Şuanda google'a giremiyorum nedense, ama eğer siz girebiliyorsanız arama yerine " windows vista 32bit sp1 " yazın ve mümkünse Microsoft'un kendi sitesinden indirin. Dilerseniz daha sonradan diğer sürümlerede yükseltebilirsiniz :)Son Düzenleme: Karub ~ 28 Şubat 2010 14:13
Yıllanmış Üye
704 mesaj
Ekran kartını ayrılmış bellekle kullan 512MB fazlasıyla yeterli. Performansın arttığını göreceksin. Biostan gerekli ayarları yapabilirsin.
Ayar için;
Advanced sekmesi altında, video memory size bul ve 512MB olarak değiştir.
Son Düzenleme: falconer ~ 01 Mart 2010 13:12
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Şu 2,02 GB olarak gördüğü yerin resmini koyar mısınız? BIOS güncellemesi ve Windows güncellemesi yaptınız mı, yani size söylenenleri?