3 ghz e overclock edilmiş T 2600 conreo

ferrarili adam
22-05-2006, 23:13   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj

www.xbitlabs.com  

sitesinin yaptığı teste göre overclock edilmiş core duo t2600 intelin yeni nesil işlemcisi

AMD nin fx 60 ve dual x2 4800 işlemcisini testlerde dağıttı .

overclock edilmemiş hali ise amd nin bu işlemcilerden bir miktar geride fakat intelin bu işlemcisi uygun fiyata satılırsa AMD yi zor günler bekliyor.

ARKADAŞLAR TESTLERİ İNCELEYİN YORUMLARINIZI PAYLAŞALIM BURADA

Son Düzenleme: ferrarili adam ~ 22 Mayıs 2006 23:19
ufuks
22-05-2006, 23:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Of dağıtmış valla.Hemde nasıl fark atmış.

CU_GS7
23-05-2006, 00:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Benchmark sonuçları süper..
Encoding ve editinglerde fark atması bize fazla yaramaz..
OC`lu iken bile FEAR`da fx 60`a geçilmiş..Olmaz ki..

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 23 Mayıs 2006 00:12
black_flood
23-05-2006, 09:14   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

doğrusunu söylemek gerekirse intel göz boyuyor sadece.nedenine gelince
1: amd ddr2 kullanmıyor intel ddr2 kullanıyor
2: intel fsb1.3 ghz amd ise hertürlü donanımla 2.0 ghz hızla haberleşiyor bu yüzdende ddr2 kullandığında çok büyük farkla amd inteli geçecek
3: biri overclock ile çalışıyor diğeri overclocksuz.

bunlar göz önünde tutulursa intel şuanda sadece amdnin zayıflığından nasıl faydalandığının kanıtı ddr2 kullanmadığı için tabiki %9 fark atar intel ama am2'lerde ddr2 kullanılın %15 artış oluyor performansta.2. revizyon am2lerde cache miktarıda yükseliyor.minimum cache miktarı 512 mb .bu farkları göz önünde bulundurarak gerçek bir hesapta intel halan geride sayıklıyor ancak 4-5 aylık bir güç üstünlüğü söz konusu eğer amd'den önce çıkarısa yani ağustos ayında  ozaman biraz ++ olacak fiyatıda uygun olursa.elimde şuanda 3.0 p4 intel var 2.pcim rezalet bi halde bune yaw özel fan aldımn ancak düzeldi hızı çok aşırı ısınıyor 50 -55 dercede çalışıyor box fanı ile ve 3 uygulama aynı anda çalıştımı 4.de nakawt oluyo sistem.amd sempron 64 2800+ var o intelden kat ve kat iyi 256 cache ile 6- 7 uygulama açıyorum tık yok box fanı var sadece çalışan maksimum 38'i vuruyo çok yüklenince.intel zarardan başka bişey değil aklı olan intele yüklenmez fazla.intelide yakında şıutlayacam zaten yerine yeni bir amd 3800+ toplayacam.1 gb ram var intelde sadece uygulamalara dayanıklılığını arttırdı hız değişmedi amd ise bariz hız arttırıyo rami yiyince.

egemengiga
23-05-2006, 18:23   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

bence de intel sacma bir sov yapiyor. AM2 lerin cikmasini bekleyin. intel yeni teknolojisini "amd yi nasil gectik ama" diye am2 yi beklemeden sov yaptigina gore amd nin kalitesini benimsemis demektir...

TuncaBozkurt
23-05-2006, 18:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

bekleye bekleye ağaç olduk yaw.:)))))

TT06
23-05-2006, 19:05   |  #7  
TT06 avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj
CU_GS7
Benchmark sonuçları süper..
Encoding ve editinglerde fark atması bize fazla yaramaz..
OC`lu iken bile FEAR`da fx 60`a geçilmiş..Olmaz ki..
Yanlış biliyorsam beni uyar ama encoding mesela adobe premiere de yaptığımız flimi encode etme yada mesela avi den dvd ye encode etmedeki encode etmekse bana baya yarıo,ama o encode deilse bana sus be abicim bilmediğin şeye karışma de:)

CU_GS7
23-05-2006, 19:17   |  #8  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
TT06
encoding mesela adobe premiere de yaptığımız flimi encode etme yada mesela avi den dvd ye encode etmedeki encode etmekse bana baya yarıo,ama o encode deilse bana sus be abicim bilmediğin şeye karışma de:)
Yok ya..Aynen yazdığın gibi..Doğru biliyorsun yani..
Benim hatam "bize yaramaz yazmışım","bana yaramaz yerine.."
Elbette çok kullanana yarar..
Ama ben yalnızca PES5 golleri için video düzenleme yaptığım için fazla kullanmıyorum..O yüzden öyle yazmışımdır yani..:))

ferrarili adam
23-05-2006, 19:35   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj

test bağımsız kaynaklar tarafından yapıldığından
intel göz boyuyor veya saçma bir şov yapıyor şeklinde görüşlere katılmıyorum.

bence uygun fiyata satılırsa çok tutar .

Recep Baltaş
24-05-2006, 15:50   |  #10  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
egemengiga
bence de intel sacma bir sov yapiyor. AM2 lerin cikmasini bekleyin. intel yeni teknolojisini "amd yi nasil gectik ama" diye am2 yi beklemeden sov yaptigina gore amd nin kalitesini benimsemis demektir...
Tamamen katılıyorum.Arkadaslar bende alırm eski bir P4 ü ve bakın AMD FX60 P4 ü geçti derim.Bu işler böyle olmuyor.Şu anki işlemciyi benchmarka Overclockla geçmek kolay..Yakında çıkacak olan DDR2 li AM2 yu da geçsinler de görelim...

Bir kere intel en başta çift çekirdek teknolojisi AMD den almış bir firmadır...

AMD nin oyunlardaki performansını zaten bilmeyen yok...

Bence intel de bir kaç vida eksik..Böyle saçma bir test yaptıklarına göre..

KATI AMD  bu arada...

ferrarili adam
24-05-2006, 19:50   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj
Recep Baltaş
egemengiga
Tamamen katılıyorum.Arkadaslar bende alırm eski bir P4 ü ve bakın AMD FX60 P4 ü geçti derim.Bu işler böyle olmuyor.Şu anki işlemciyi benchmarka Overclockla geçmek kolay..Yakında çıkacak olan DDR2 li AM2 yu da geçsinler de görelim...

Bir kere intel en başta çift çekirdek teknolojisi AMD den almış bir firmadır...

AMD nin oyunlardaki performansını zaten bilmeyen yok...

Bence intel de bir kaç vida eksik..Böyle saçma bir test yaptıklarına göre..

KATI AMD  bu arada...

bir kere testi intel yapmıyor arkadaşlar bağımsız bir donanım sitesi yapıyor.

ikincisi amd nin ddr 2 si nin performansa çok katkısı olmadığını herkes söyledi.

en önemlisi ise testin yorum kısmı olan son kısmını kimse okumamış galiba orada aynen şöyle yazıyor.

amd athlon yolun sonuna geldi. artık oyuncular ve performans arayanlar için bu işlemci en iyi seçim olacak.

black_flood
24-05-2006, 20:58   |  #12  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

hep bu anı bekliyodum lafı tam yerine oturttuğun için teşekkür ederim cevabınıda hemen yapiştırayım sana.am2ler şuanda test aşamasında bu birincisi ikincisi testlerdeki am2 ler gerçek değil buda 2 resmi sitesinde amdlerin am2leri çokfarklı söylenenlerden.dualcore olarak fxler revüzyon 62 çıkmadan hissedilir bişey olmayacak sempronların cache bellekleri yükseliyor 512 oluyor l1 cachlerde 128 kb olmaya devam edecek.athlonlarında2. versiyonlarında olacak bu fark malesef ikinci versiyonu ilk versiyon çıktıktan 3 ay sonra çıkacak.aero glas desteği işlemciye gömülüyor vgalardaki yükü kaldırmak için.donanım haberleşme hızı artıyor.yasal sitesi dışında hiçbir yerin dediğine inanmam ben asala  intelinde yasal sitesinden takip editorum olayları işime gelmez öyle apsürük sitelerin yanıtları doğrusunu söylemek gerekirse ve intelde en basidinden komutseti eksiğivar vistada kullanılacak birset bu powernow komutu.ayrıca amd artık maksimum 65 wat güç tüketecek dualcore olanlar ise 75 wat fx 62de ise esas bomba patlıyor inanılmaz bir rekor hem dual core hemde 55 wat güç tüketecek.intel önce bu tip teknolojik ddeğişiklikleri yapsın cache basmadan önce.onebiçim cache be 4 mb l3 2mb l2 8 kb l1 devasal rekoru kıracak bu gidişle intel yakında rame ihtiyaç duymayacaz galiba bu gidişle 64 mb'ı bulması en fazla 10 yılı bulur.

ferrarili adam
27-05-2006, 20:02   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj

sonuçlara inanamayanlar test sitelerine ..ok atmaya başladılar.:))))